שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    מה אפשר לאכול?

    הספר "הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות" מביא עשרות מתכונים למאכלים שהוא ממליץ עליהם. הנה שלושה מהם לדוגמה, אחד אפילו מתוק

    סטייק פרגית בבצל ופפריקה

     

    החומרים לארבע מנות (250 קלוריות למנה):
    • 4 סטייקים מפרגית, כ"א במשקל 200 גרם
    • 4 כפיות פפריקה מתוקה
    • מלח ים לפי הטעם
    • קליפות לימון במטחנה
    • מלח רגיל לפי הטעם
    • 4 בצלים
    • 2 כפות שמן

     

    אופן ההכנה:

    שוטפים את הסטייקים ומורחים כל אחד מהם בפפריקה מתוקה משני צידיו. בוזקים עליהם בעזרת מטחנה קליפות לימון, מוסיפים מעט מלח. כדאי להשהותם במקרר כמה שעות. קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצלים עד שהם מקבלים גוון זהוב. צולים את הסטייקים במחבת עם הבצלים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהם מלבינים. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים את הסטייקים עם הבצלים.

     

    קאסרול ירקות ודגים

     

    החומרים לארבע מנות (320 קלוריות למנה, המהווה ארוחה שלמה):
    • 4 פרוסות (שהן 600 גרם) דג סול או בקלה
    • 1 בצל
    • 4 תפוחי-אדמה
    • כף שמן
    • 2 שיני שום פרוסות
    • 3 כוסות ירקות חתוכים (כרובית, ברוקולי, גזר, שעועית ירוקה וצהובה, קישואים, פלפל אדום, פלפל צהוב)
    • כוס גרעיני תירס, קפואים או טריים
    • 2 כוסות מים
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    • עשבי תיבול (פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה) לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    קולפים את הבצל ואת תפוחי-האדמה ופורסים לפרוסות. בסיר רחב ושטוח מחממים מעט את השמן ומאדים בו את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מסדרים מעליהם את פרוסות תפוחי-האדמה ואת כל שאר הירקות. מוסיפים את המים, התבלינים ועשבי התיבול. מניחים מעל הירקות את פרוסות הדגים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד חצי שעה, עד שכל הירקות רכים.

     

    ולסיום, מתכון מתוק אחד, אמיתי וטבעי.

     

    ריבועי שומשום מתוקים

     

    החומרים ל-64 ריבועים (31 קלוריות לריבוע):
    • 1/2 1 כוסות שומשום מלא
    • 4 כוסות פצפוצי אורז מלא או חיטה תפוחה מלאה ("שלווה")
    • 1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
    • 1/2 כוס דבש

     

    אופן ההכנה:

    קולים מעט את השומשום במחבת גדולה ויבשה על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד והקפדה שלא לקלות יתר על המידה. מערבבים את כל החומרים ומשטחים אותם בתבנית מלבנית שתאפשר ליצור שכבה בגובה 2-3 ס"מ. חותכים לקוביות. אם נוצר מספר שונה מ-64 קוביות, יש לחשב את הקלוריות בהתאם. שומרים בקירור.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים