שתף קטע נבחר

ל.א טיימס איפשר לגולשים לשכתב מאמרים - והתחרט

אתר האינטרנט הודיע על השעיית תכונת ה-Wikitorial, שאיפשרה לגולשים לשכתב את מאמרי המערכת על פי ראות עיניהם לאחר שחלק מהמשתתפים ניצלו לרעה את הבמה

ניסיון נועז או מטופש (על פי נקודת הראות) של העיתון לוס אנג'לס טיימס, לאפשר לגולשים לשכתב מאמרי מערכת באתר האינטרנט, הסתיים בכישלון לאחר שלושה ימים בלבד.

 

אתר האינטרנט של העיתון פירסם ביום ו' מאמר מערכת הקורא לקבלת תוכנית מוגדרת להסיג את הכוחות האמריקניים מעירק, והזמין את הקוראים לבטא את דעותיהם בנושא - לא בתגובות לדעה אלא בגוף המאמר. כלומר, לשכתב את המאמר על פי ראות עיניהם.

 

התכונה החדשה נקראה Wikitorial - שילוב בין Wiki (אתרי אינטרנט שיתופיים, המאפשרים לכל גולש להשתתף בתהליך כתיבתם ועריכתם, ללא היררכיה מובחנת) ו-editorial (מאמר מערכת). המטרה: לשפר את המאמר המקורי באמצעות הוספת דעות מגוונות ומידע נוסף באמצעות תהליך כתיבה שיתופי.

 

עשרות גולשים נענו לקריאה, חלקם צירפו קישורים רלוונטיים ואחרים צירפו את מחשבותיהם בעניין, חלקן מנוגדות לזו של הכותב. אחד הקוראים אף חילק את המאמר הארוך לשני חלקים, החלטת עריכה ששימחה את מייקל קינסלי, עורך מדור הדעות של לוס אנג'לס טיימס.

 

השעיה לפרק זמן בלתי מוגדר

 

עם זאת, אתמול (ב') הודיע העיתון על השעיית התכונה, לאחר שחלק מהגולשים 'תרמו' למאמרים באתר מילים גסות ותמונות פורנוגרפיות. זאת, לאחר שמספר התגובות הלא הולמות הלך וגבר, ועורכי האתר התקשו להתמודד איתן. חלק מהגולשים ניסו לשבש את המאמרים באמצעות השחתתם. למשל, אחד המשתתפים החליף מאמר על הפלות עם המילה "רצח", שנכתבה 143 פעמים.

 

על פי הצהרת הטיימס, התכונה הושעתה לפרק זמן בלתי מוגדר עד שכשלון הניסוי ייבחן בניסיון לקבוע מה השתבש. "אנו מודים לאלפי האנשים שתרמו תרומה חיובית למאמר", נמסר מהעיתון.

 

ה-Wikitorial הוא רק אחד מכמה חידושים ששולבו במדור הדעות של האתר תחת הנהגתו של קינסלי, פרשן פוליטי ובעל טור שייסד את המגזין המקוון Slate בשנת 1996 ולפני כשנה התמנה לתפקידו הנוכחי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים