שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    "מה גוסטה" - יש סטייק כשר וטוב
    מי שאמר שאין דבר כזה סטייק כשר וטוב, מוזמן לנסות את "מה גוסטה", הטובה ברובה אך הלא זולה, בהרצליה פיתוח. רמי סימני אכל ונהנה

    השבוע היה לי עונג רב. אם מישהו רוצה להבין את אורך וגובה הקפיצה שעובר ענף המסעדות הכשרות בישראל - שישים פעמיו ל"מה גוסטה". "מה גוסטה", יש לדעת, היא למעשה מי שהיתה מסעדת סטייק דוט.קום, שהיתה לפני שנתיים מסעדת הבשרים הכשרה הכי נחשבת - בישראל ובסביבה (במחשבה נוספת, אולי השנייה

    הכי טובה - אחרי ה"דקס"). ומה היה לנו שם? עיצוב ספון עץ עדכני לזמנו. שולחנות עץ בתוליים, תפריט עם נגיעות מקסיקניות, בשרים שמיעוטם היו טובים והרבה אווירה אפלולית ונעימה. כל זה היה מספיק, אבוי, שנצא מרוצים ושנביא את אורחינו למסעדת גורמה כשרה.

     

    מאז הבעלים החליטו, ובחוכמה, להתמקצע בבשר ולהרחיב את היצע היינות. העיצוב נותר כשהיה, התוצאות הקולינריות טובות כפי שתראו בהמשך. אך להגיד לכם שלא אכלנו גורמה טוב יותר - ובכן, אכלנו גם אכלנו. השנתיים האחרונות הקפיצו קדימה ובכמה מדרגות טובות מסעדות מעולות עליהן כתבנו, אך זכות הראשונים שמורה לרבקה ולאיל, בעלי סטייק דוט.קום, שהציבו את הרף הראשון. כולם כבר קפצו קדימה אחריהם.

     

    התפריט פשוט וענייני. כולו אומר לך, ובקצרה: אם אתה בענייני בשר ועוף - אין לך מה לחפש במקום אחר. הצעות הדיל לצהריים פשוטות. בטווח המחירים של 39 ל-67 שקל תקבל לפתיחה (בעיסקה כוללת) מספר סלטי הבית ואחת מהעיקריות שתבחר. שתייה ומנות אחרונות משלמים בנפרד. בחרנו מנה אחת מטווח ה-49 שקל ואחת טיווחנו מה-67, את שתיהן חיזקנו בשיפוד ירקות (14) ובמנת כנפי עוף ברוטב צ'ילי וברביקיו.

     

    כנפי העוף החמצמצות על רטביהן הלא ביתיים העיבו על הרושם הטרי והביתי מאוד שעשו סלטי הבית. מיהרנו לסלוח והתחלנו לנקר אצל היונה, שקיבלה מתחום ה-49 את מנת הדגל של הבית, "תרנגולת מה גוסטה", שמגיעה לצלחת כחצי תרנגולת מרוטת עצמות צלויה בגריל ועליה רוטב ברביקיו ביתי - וכל זה ביחד הפך לחגיגה אמיתית.

     

    אנחנו קיבלנו נתח אנטרקוט משורג בכמויות השומן הנדרשות. זה נתח אנטרקוט שבעבורו הייתי ממליץ לכם לצאת מהבית גם בלילה סוער וגשום. הוא קיבל מספר דקות צריבה על כל צד, בזיקה מדגמית של מלח - ולכם נותר להתבשם מטעמו הבתולי של בשר שיושן כהלכה, שסותם את הפה תרתי משמע לכל הנפחנים שטענו שאי אפשר לעשות סטייק משובח מנתח כשר.

     

    ובאשר לכם הקוראים, אנא מכם, אל תאפשרו לאף מסעדן להגיש לכם נתח בשר שלא יושן כהלכה. הכלל הוא פשוט: נתח שלא יושן נכון, לעולם יהיו לו שתי שכבות טעמים. לאחר שתסיימו ללעוס מעט בפה - הרי שלאחר שכבת הטעם הראשונה של טעם הבשר האופייני, תחושו בשכבת טעם שנייה שתשדר לכם מין מתכתיות וטעם לוואי שלא מתאים לסביבה. בשלב הזה פשוט תחזירו את המנה. הבשר כנראה לא יושן - או שפשוט לא יושן נכון. ושהחבר'ה ילמדו לשדרג את עצמם. בינתיים, מנתח האנטרקוט לא נשאר פירור בצלחת.

     

    קינחנו בפרפה חלבה (20), שמאוד מצא חן בעינינו. על מרק השוקולד עם סורבה הווניל - ההנהלה לא חייבה כי השילוב פשוט לא היה טעים.

     

    "מה גוסטה" היא מסעדת בשרים עניינית וטובה למדי. אך התמחור, אם תוסיף את הבירות, הקינוח והקפה הנלווה, טיפס ל-220 שקל לזוג ל...ארוחת צהריים. אם יהיה שם דיל חדש - נשמח לספר לכם גם עליו. שבוע טוב.

     

    • "מה גוסטה", משכית 27, הרצליה פיתוח. טל': 09-9589059.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים