שתף קטע נבחר

צילום: צפריר אביוב

מתנגדי ההתנתקות ניסו לחסום מספר כבישים

בעקבות סגירת הצירים המובילים לרצועה הודיעו אנשי תנועת "הבית הלאומי" שיחסמו כבישים אחר הצהריים. פעילי ימין נענו לקריאה רק בירושלים. המשטרה עצרה שם מספר מפגינים. מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, נועד עם סגל הפיקוד הבכיר ובישיבה הוחלט על היערכות מוגברת בכל הארץ

מתנגדי תוכנית ההתנתקות ניסו לחסום הערב (יום ד') מספר כבישים, אך לפי שעה נראה שהמבצע הגדול שעליו הכריזו מוקדם יותר נגנז. עשרות פעילי ימין ניסו לחסום את התנועה בפינת הרחובות בר-אילן ושמואל הנביא בירושלים. כוח משטרה מנע את החסימה ועיכב לחקירה מפגין אחד.

 

עשרות פעילות ימין צעירות ניסו לחסום את הכביש בצומת הרחובות הרצל ובן דור בירושלים. כוח משטרה שהיה במקום מנע בעדן לחסום את הכביש ועצר כמה מהן לחקירה. כ-50 מפגינים ניסו לרדת לכביש גהה באזור רחוב ז'בוטינסקי כדי לחסום אותו. כוח משטרה שהיה במקום מנע זאת. התנועה זורמת כסדרה.

 

 

המשטרה הכריזה מוקדם יותר על היערכות מוגברת בכל רחבי הארץ לאפשרות של חסימות כבישים. ההודעה פורסמה בתום ישיבה שקיים מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, עם סגל הפיקוד הבכיר, לאחר שפעילי "הבית הלאומי" קראו לפעיליהם לצאת ב-17:00 לצומת הקרוב למקום מגוריהם ולחסום אותו. כותרת מבצע החסימות: "דין תל-אביב כדין נצרים".

 

במשטרה אמרו שיפעלו בנחישות נגד מפרי החוק ונגד אלו שמסכנים את שלום המשתמשים בדרך. כוחות המשטרה ואמצעים לפיזור הפגנות יוכנו במקומות שונים ברחבי הארץ לאכוף את החוק ולצמצם את הפגיעה במשתמשי הדרך ואת העיכובים הצפויים בזרימת התנועה.

 

בהודעות שפרסמו חברי "הבית הלאומי" נקראו חברי הארגון להגיע גם למחסום כיסופים עם שקי שינה ואוכל. במקביל, מתכננים עשרות סטודנטים מכל הארץ חברי "התא כתום", מתנגדי ההתנתקות לצאת אחר הצהריים לצמתים ברחבי הארץ ולהציג מיצג: "עוצרים את שיגרת החיים-הולכים לגוש קטיף".

 

בצומת נורדיה שבשרון נמצא חפץ חשוד. בבדיקת חבלן התברר שמדובר בקופסה שהכילה מספר חוטים ועל פתק בתוכה נכתב: "ההתנתקות תתפוצץ לכם בפנים". משטרת נתניה פתחה בחקירה.

 

אזרח הבחין בקופסת קרטון בתוך שקית בכביש 57 בצומת הסמוך לכלא "אשמורת" ולכלא "בית ליד". צומת שידע בעבר פיגוע קשה. הוא הזעיק את המשטרה שחסמה את הצומת. חבלן משטרתי הוזעק לטפל בחפץ החשוד. בבדיקה התברר כי מדובר בקופסת קרטון מרובעת שממנה מבצבצים חוטי חשמל. החבלן המשטרתי החל לפעול לנטרול החפץ החשוד ובמהלך עבודתו הבחין בכתובת "ההתנתקות עוד תתפוצץ לכם בפנים".

 

בתוך קופסת הקרטון הייתה לבנת בטון שבורה לשתיים. מטען הדמה נלקח לתחנת משטרת נתניה שפתחה בחקירה בניסיון לאתר את מניחיו. במשטרה מניחים כי מטען הדמה הונח על-ידי פעילי ימין בניסיון לשבש את התנועה על ציר 57 שהוא ציר מרכזי שמחבר את העיר נתניה וצומת בית ליד.

 

במשטרה זועמים על העיתוי של הנחת מטען הדמה. פחות מיממה לאחר הפיגוע הקטלני בנתניה. "אין גבול לחוצפה שלהם. אנחנו עדיין מתמודדים עם חקירת הפיגוע הקטלני ופועלים בכוחות מתוגברים על מנת לאבטח את הבאים לנתניה ועל מנת להקנות לציבור בטחון והם באים ומניחים מטען דמה, מה שמאלץ אותנו להפנות כוחות לחסימת הכביש ולחקירת המטען, במקום שהכוחות האלה יעסקו בביטחון התושבים בעיר נתניה. הפצועים עדיין בבית החולים, המתים עדיין עוד לא נקברו, והם מטרטרים אותנו לשווא".

 

חסימות כבישים כל שני ורביעי

 

בימין הקיצוני מאיימים להחריף את צעדי המחאה בעקבות סגירת הצירים המובילים לרצועת עזה עד לתום הפינוי. אנשי תנועת "הבית הלאומי" הודיעו כי מהיום ועד לביטול תוכנית ההתנתקות, אותה הם מכנים "תוכנית הפינוי והגירוש", יהיו חסימות כבישים ברחבי הארץ כל יום שני ורביעי. לדבריהם, "הגיע יום פקודה".

 

בתגובה לסגירת גוש קטיף אמרו במועצת יש"ע: "זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שראש ממשלה יהודי מטיל מצור על יישובים יהודים ומכריז על חבל התיישבות בארץ ישראל כנקי מיהודים. זהו הישג נוסף של ראש הממשלה ביצירת קרע בעם ובפגיעה דורסנית בערכי הדמוקרטיה, ציונות וזכויות האזרח של התושבים". במועצת יש"ע תמהים "האם התשובה לפיגועי הטרור הרצחניים אתמול היא פגיעה דווקא באזרחי המדינה ולא מענה ביטחוני הולם להגנה עליהם".

 

הנהגת מועצת יש"ע הודיעה כי "ביום שני בשבוע הבא ייחל מצעד של רבבות מתנגדי תוכנית ההתנתקות מהעיר נתיבות ועד ליישובי גוש קטיף. המצעד, באורך של למעלה מ-30 קילומטרים, יימשך ארבעה ימים ומטרתו היא שינוי סדר היום הציבורי ויצירת לחץ על דעת הקהל ומקבלי ההחלטות לדחיית ביצוע ההתנתקות והבאתה להכרעת העם". 

 

בגוש קטיף נדהמים מכך שהדבר המיידי אותו הממשלה מצאה לנכון לעשות לאחר הפיגוע בנתניה "הוא להטיל מצור על יהודים" ואומרים כי "מדובר בשפל מוסרי". מועצת חוף עזה הינחתה את התושבים והמזכירויות שלא לשתף פעולה עם "כוחות הגירוש" ו"מדיניות הסרטיפיקטים".

 

ראש מועצת חוף עזה, אבנר שמעוני, אמר: "זו בושה וחרפה שסוגרים לאנשים את הכניסה והיציאה מביתם. זה חמור מאוד לדעתי. אין לי מושג למה הצבא והמשטרה עושים את זה כבר היום. אני מתכוון לפנות לדרגים הגבוהים ביותר על מנת לראות איך מתרחשים הדברים האלה".

 

אבי פרחן, מהפעילים הבולטים בגוש קטיף אמר ל-ynet כי "זו ענישה קולקטיבית של המתיישבים הנדונים לעקירה וגירוש מבתיהם ונחלותיהם. זהו הפתרון הקל של הממשלה ומערכת הביטחון להתמודד מול היוזמות של מועצת יש"ע והציבור הישראלי ההולך וגדל, ציבור שאכפת לו ומנסה לעצור את הטעות הנוראית של תוכנית הבריחה מהטרור המכונה תוכנית ההתנתקות".

 

לדבריו, "הפתרון הקל של הממשלה הוא להעניש אותנו המתיישבים ולהכניס אותנו כבר מהיום למחנה מעצר גדול שהכניסה אליו תהיה כמו ביקור אסירים במתקני כליאה. אבל אנו נעמוד גם במצור שיוטל עלינו חלילה".

  

הוא מתח ביקורת גם על ראשי מועצת יש"ע ו"במיוחד יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, ומזכ"ל אמנה, זאב חבר זמביש, "שלא מצאו לנכון להעתיק את משרדיהם ומגוריהם לחבל עזה מבעוד מועד כבר לפני שנה או חצי שנה ולחזק את המתיישבים העומדים איתן במאבק".

 

אהובה שילה, דוברת המועצה האזורית השומרון, אמרה בתגובה: "זה מאוד חמור. באופן שרירותי מחליטים לגרום לאנשים לשיבוש נוראי בחייהם. לא די שמפקירים אותם באופן מאוד ציני לגורלם בתאריך שבו יוחלט לגרש אותם מביתם, חלקם הגדול בלי פתרון שמתקבל על הדעת. אנשים נאחזים היום בשגרת החיים שלהם וזכותם לחיות בדיוק כמו כל אזרח במדינת ישראל".

 

ומנגד אמר השר וילנאי כי "סגירת הרצועה היא צעד מבצעי שהיה צריך לנקוט בו כבר לפני שבועות. צריך להבהיר שאין מדובר בענישה כלפי המתיישבים אלא מהלך שנועד למנוע כניסת גורמים קיצוניים ומיותרים שישפכו שמן לתוך המצב הרגיש הקיים בלאו הכי ברצועה. מהלך פינוי מהיר שיארך ימים ולא שבועות יצמצם את החיכוך ויוריד את הקושי בפינוי".


פורסם לראשונה 13/07/2005 12:08

 

בהכנת הידיעה השתתפו רענן בן צור ושני מזרחי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חסימת כבישים (ארכיון)
צילום: רוני סופר
הפקקים יחזרו?
צילום: טל שחר
צילום: גיל יוחנן
(ארכיון)
צילום: גיל יוחנן
מומלצים