שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    פסיפלורה - לא להסתכל בקנקן

    בניגוד למסופר באגדות, הפסיפלורה אינה "פרי התאווה", אבל היא מלאה ביתרונות בריאותיים, ארומה חזקה וטעם מיוחד. קחו אותה עם אבטיח, בסלט, בעוגה וגם בקוקטייל

    השעונית הבשלה, הנקראת פרי התאווה או פסיפלורה, היא דוגמא טובה לביטוי: BEAUTY IS SKIN DEEP ONLY. למרות שהיא די מכוערת מבחוץ, עם יותר קמטים מקלינט איסטווד, בפנים היא בעלת רבדים של טעם, מרקם ויתרונות קולינריים, תזונתיים ורפואיים. ועכשיו תחילת העונה.

     

    הפסיפלורה דלת קלוריות (רק כ-50 ב-100 גרם) ומכילה גם כמויות מרשימות של ויטמינים C ,B, A ו- E . הפרי הוא מקור טוב לברזל, אשלגן וסיבים תזונתיים. למרות שהיא אינה מגבירה תאווה, עלי ופרי הפסיפלורה מכילים חומר פעיל בשם ארמנו, הנחשב כמרגיע ונמצא בשימוש אלפי שנה כנגד חרדות, הפרעות שינה ועצבנות בגיל המעבר, כיווצים בטניים וגירויים. הארמנו גם מחטא ומוריד לחץ-דם. היום יש אפילו תכשירים טבעיים המבוססים עליו, כדוגמת הקלמנרבין, תערובת של צמחי הוולריאן והפסיפלורה.

     

    יש אנשים שניסו פסיפלורה כשהיא מלאה ויפה והתאכזבו. נסו שנית, חכו עד שהקליפה תתחיל להתקמט - והפעם נהנו יותר. עם הזמן, תכירו בדיוק את הנקודה הנכונה לפני שהיא תתקמט ותתייבש לגמרי בפנים. לפסיפלורה בשלה יש ארומה חזקה וטעם מתוק-חמצמץ. חוצים עם כפית ואוכלים את התוכן, הכולל גרעינים קטנים, מוסיפים לשייק חלב או יוגורט, או יוצרים ממנו סירופ שמשמש לרטבים, לקינוחים, ציפוי לעוגות, למרק פירות קר או לקוקטיילים.

     

    מאחסנים את הפרי למשך שבועות אחדים במקרר, מומלץ בשקית ניילון.

     

     

    אבטיח בסירופ פסיפלורה

     

    החומרים (6 מנות):

    תוכן מ-5-7 פסיפלורה (כ-1/2 קילו)

    1/4 כוס סוכר חום מוזהב או דבש מזן בהיר (או יותר לפי הטעם)

    1/2 כוס מים

    2 כפות זנגביל (ג'ינג'ר) מסוכר, קצוץ דק

    1/2 אבטיח חתוך למשולשים קטנים או קוביות

    עלי נענע לקישוט

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר קטן, מערבבים סוכר ומים ומבשלים על אש נמוכה בבחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס, בלי שהתערובת תרתח. בוחשים פנימה את תוכן הפסיפלורה והזנגביל, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. שוב מנמיכים את האש ומבשלים על הלהבה הכי קטנה כ-10 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה קלות. מורידים מהאש, מסננים ומקררים.
    2. מסדרים משולשים או קוביות מהאבטיח הצונן בקערה ויוצקים מעל את הרוטב. מקשטים בעלי נענע. אפשר להגיש מיד או לקרר שוב ל-30 דקות להתמזגות הטעמים.
    • הערות: אפשר וגם רצוי לשלב מלונים מצבעים שונים, כגון כתום וירוק בהיר. ניתן להשתמש בדבש מזן בהיר במקום סוכר, אך יש להפחית את כמות המים ל-3-4 כפות.

     

    סלט קיווי ברוטב פסיפלורה

    לא אכלתם 5 צבעים של ירקות היום? זהו סלט פירות שמכיל שפע נוגדי-חמצון טבעיים.

     

    החומרים (2 מנות):

    2-3 יחידות פסיפלורה

    1 כף דבש ריחני

    2 קיווי גדולים, מקולפים, חצויים ופרוסים לרוחב

    1 בננה קטנה, חתוכה אלכסונית

    מיץ לימון או ליים (נגד השחרה)

    3/4 - 1 כוס ענבים אדומים קטנים ומתוקים, רצוי אורגניים

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים קיווי, בננה וענבים ומחלקים בין 2 גביעים או כוסות גבוהים. חוצים את הפסיפלורה ומוציאים את התוכן. מערבבים עם הדבש ומיץ הלימון או ליים ויוצקים על הפירות.

     

    מיני עוגות גבינה

     

    החומרים (4 מנות):

    עוגיות קטנות מקמח מלא בצורת חיות

    250 גרם גבינת ריקוטה (מסוננת, אם צריך)

    250 גבינת שמנת אמיתית נוסח "פילדלפיה"

    2 ביצים, רצוי ביצי חופש או אורגניות

    1/2 כוס סוכר חום מוזהב

    2 כפות מיץ לימון או ליים

    2/3 כוס תוכן פסיפלורה טרי

     

    אופן ההכנה:

    1. מרפדים 4 תבניות עגולות קטנות בתחתית ובדפנות בנייר אפייה. משמנים קלות בחמאה. מסדרים את העוגיות עם הפנים כלפי מטה בתחתית התבניות, וגם מהדקים עוגיות עם הפנים כלפי חוץ בדפנות (שימון התבנית עוזר לעוגיות לעמוד במקומן).
    2. במעבד מזון או מערבל, טורפים את הגבינות ומוסיפים ביצים, סוכר ומיץ לימון עד לתערובת חלקה. בוחשים פנימה את תוכן הפסיפלורה באופן אחיד.
    3. מחלקים בין 4 התבניות ואופים בתנור מחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות או עד שהעוגות יציבות. מצננים ומקררים כ-30 דקות. הופכים על צלחת קטנה להגשה. מורידים בזהירות את הנייר ומגישים.
    • הערה: לגרסה דלת קלוריות יחסית אך עם מרקם פחות עשיר, אפשר להמיר את גבינת השמנת בגבינת "טוב טעם".

     

    קוקטייל פסיספלורה וקוקוס

    מתכון קיצי במיוחד ממסעדת "אקוורלה seabar " בתל-אביב.

     

    החומרים:

    2-3 קוביות קרח

    1/2 1 שוט יין אדום

    1/2 1 כדור גלידת סויה בטעם קוקוס

    תוכן מ-1 פסיפלורה

    1 כף מיץ לימון

    2 כפות סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים את כל הרכיבים בבלנדר, עד לקבלת נוזל אחיד.מגישים בכוס גבוהה.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    חכו עד שהקליפה תתחיל להתקמט
    קוקטייל פסיפלורה וקוקוס - קיצי במיוחד
    צילום: יוסי סליס
    מומלצים