שתף קטע נבחר

"הביאו את הילדים אלינו, עד תום ההתנתקות"

משפחת גרוס, מהראשונות לעזוב את אלי סיני מרצון, קוראת למשפחות שנשארו ביישוב להוציא משם את הילדים, נוכח חידוש ירי הפלסטינים. מלי גרוס: "אם הייתה לילדים האלה אמא נרקומנית או אלכוהוליסטית היו תובעים להוציא את הילדים מחזקתה. אבל המדינה לא מתערבת עבור ילדים שחיים תחת סכנה של פצמ"רים"

"אנחנו מזמינים את כל משפחות אלי סיני שנקלעו בימים האחרונים למטחי הקסאמים והפצמ"רים, להביא את ילדיהם אלינו הביתה כדי שיוכלו ליהנות מהשקט כאן בנגב", כך אומרת הבוקר (א') מלי גרוס, אשר הייתה מהראשונים שעזבו בתקופה האחרונה את רצועת עזה לקראת ההתנתקות.

 

לפני כשבועיים עזבה משפחת גרוס את אלי סיני ועברה להתגורר במושב מסלול שליד אופקים. עזיבת ששת בני המשפחה, מרצון וללא מאבק, גרמה לסערה ביישוב ובמקום התנהל ויכוח האם מדובר בצעד נכון. במקביל החלה המשפחה להתאקלם במושב שבנגב, ללא החשש מירי הפצמ"רים והקסאמים.

 

 

אירועי סוף השבוע האחרון בצפון הרצועה והתחדשות הירי עוררו את בני המשפחה לקרוא לחבריהם שנותרו באלי סיני להוציא את ילדיהם מטווח הסכנה. "אני מברך את אלוהים על זה שאני לא שם", אומר חיימון גרוס, אב המשפחה. "בסוף השבוע הזה, בפעם הראשונה, נפל קסאם בתוך היישוב. אנחנו שמחים מאוד שיצאנו לפני זה".

 

מלי גרוס מוסיפה: "לצערי זיהינו מראש את שורת האירועים שחווים עכשיו תושבי אלי סיני. לצערנו, ההתנתקות מתבצעת תחת אש, וטוב שהילדות שלנו לא רואות את זה ולא שומעות את זה. אנחנו מנתקים את הילדות מאמצעי התקשורת כדי שלא תחווינה את זה".


משפחת גרוס. לא מצטערים לרגע על העזיבה (צילום - רוני סופר)

 

בני משפחת גרוס מספרים כי שלוש משפחות כבר נענו להזמנה להביא את ילדיהם למושב מסלול עד תום ההתנתקות. אלה צפויים להגיע לשם בימים ובשבועות הקרובים.

 

"המדינה לא מתערבת עבור הילדים שבסכנה"

 

"המדינה חייבת להפעיל את החוק בעניין הפיקוח על הילדים שנמצאים שם בסכנה", אומרת מלי. "אם הייתה לילדים האלה אמא נרקומנית או אלכוהוליסטית היו תובעים להוציא את הילדים מחזקתה. אבל המדינה היום, לצערי, לא מתערבת עבור ילדים שחיים תחת סכנה של פצמ"רים ותחת הוויכוחים הלוהטים על רקע ההתנתקות. אלא לא חיים בשביל ילדים, זו סכנה, והגיע הזמן שהמדינה תפעל להוצאתם משם".

 

בסוף החודש תאושרנה סופית התוכניות לבניית ביתה של משפחת גרוס במסלול. אבי המשפחה כבר פנה ללשכה מיוחדת המטפלת במפונים כדי להיעזר בה להקמת עסק עצמאי. "אנחנו מקבלים סיוע מעל ומעבר", הוא מספר, "מוכנים להלוות לנו כסף ולסייע בכל צעד שיידרש לקראת התחלת החיים החדשה שלנו. אנו מברכים על כך שיצאנו מבעוד מועד".

 

ביום חמישי האחרון הובילה משפחת גרוס סיור של כמאתיים חברי ה-UJC (איחוד הקהילות היהודיות), שהגיעו מארצות הברית לתוך היישוב אלי סיני. היהודים האמריקנים ביקשו להתרשם במו עיניהם מההתרחשויות בתוך האיזור המדובר כל כך בתקשורת. בני משפחת גרוס עצמם לא ירדו מהרכב לומר שלום לחבריהם שם. ביישוב יש כאלה שעדיין נוטרים להם על עזיבתם אם כי במקביל, לדבריהם, הם מקבלים עשרות טלפונים מחברים שנותרו באלי סיני ותומכים בצעדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני סופר
מלי גרוס. "המדינה חייבת להפעיל את החוק"
צילום: רוני סופר
צילום: חיים הורנשטיין
אלי סיני. חלק מהחברים לא סולחים
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים