יורשי קופות גמל לא יצטרכו להמתין לכסף 15 שנה
בשורה ליורשי קופות גמל: שנה אחרי שהאוצר קבע תקנות חדשות לגבי יורשי הקופ"ג, הוא צפוי להשיב את המצב לקדמותו
בשורה ליורשי כספים בקופות גמל. משרד האוצר משנה את התקנות כך שיורש קופת גמל לא יצטרך להמתין 15 שנה כדי למשוך את כספי הקופה, אלא יוכל להעביר את הקופה על שמו ולהמשיך ליהנות מנזילות ומפטור ממס על הרווחים. בשבוע שעבר העביר משרד האוצר טיוטת הוראות בנושא למנהלי קופות גמל.
לפני כשנה שינה האוצר את ההוראות לגבי יורשי קופות גמל נזילות במעמד עמית עצמאי, כך שאם היורש יחליט להשאיר את הכספים בקופת הגמל הם ייחושבו ככספים חדשים. כלומר, הכספים לא יהיו נזילים והחוסך יצטרך להמתין 15 שנה. כמו כן, מאחר שהכספים נחשבים ככספים שהופקדו זה עתה, החוסך מאבד את הפטור ממס על רווחים.
כפי שפורסם בידיעות אחרונות, באחרונה פנו מנהלי קופות גמל למשרד האוצר בבקשה להחזיר את המצב לקדמותו. מנהלי הקופות טענו כי התקנה החדשה גורמת לציבור למשוך כסף מקופות גמל, שכן ניתן למשוך את הכספים לחשבון העו"ש.
בקופה שהיקף הכספים בה 100 אלף שקל, בהנחה כי הקופה רושמת תשואה ריאלית של 5% בשנה, הפטור ממס על רווחים משמעותו תוספת רווח של 750 שקל לשנה, בהשוואה לתוכנית חיסכון שבה אין פטור ממס.