שתף קטע נבחר

איך לעבור דירה בלי לשבור את הראש (ואת החפצים)

סטודנטים שמחפשים דירות להשכרה ומשפחות שעוברות דירה לקראת פתיחת שנת הלימודים מחפשות מובילים שיעבירו את חפציהם היקרים. איך לעשות את זה בטוח - וגם השוואת מחירים

הקיץ כבר כאן ויריית הפתיחה הרשמית של עונת ההובלות כבר נורתה. אלפי סטודנטים גודשים את מרכזי הערים הגדולות ותרים אחר דירה להשכרה לקראת שנת הלימודים הקרובה. גם משפחות רבות עם ילדים תלויות בשנת הלימודים, ורובן מבצעות את המעבר לדירה החדשה בחודשי הקיץ.  

 

הבעיה היא שתחום ההובלות הוא לא תחום ממוסד, אין עליו פיקוח או בקרה בנושאים כמו איכות או מחיר. מי שחווה בעבר חיפוש מוביל, יודע שמדובר בכניסה לשדה מוקשים. כמות ה"חאפרים" בענף גדולה והפערים במחירים עצומים. מעבר לכך, גם הפועלים שמבצעים את ההעברה לא תמיד רגישים מידת הצורך לחפצים שלנו, בעיקר העדינים ושבירים שבהם, מה שעלול לסכן את שלמותו של הסרביס שקיבלנו בירושה או את אגרטל הפורצלן שהבאנו מטיול השורשים המשפחתי.

 

אם כן, איך בכל זאת נצלח את שדה המוקשים הזה מבלי להיפגע? ראשית נציין שלא כל המובילים חאפרים - ישנם מובילים טובים, מקצוענים, שיעבירו את תכולת הדירה כראוי ובמחיר סביר. סקר שערכה חברת בדק בית, המספקת שירותי מידע ובדיקה לציבור רוכשי הדירות, מראה שיש סדר בבלאגן, יש פרמטרים מקובלים המאפשרים לנו לצמצם את בורותינו בנושא ולו במעט. להלן מספר טיפים (באדיבות בדק בית):

 

  • סקר שוק והצעת מחיר- מומלץ להיעזרבהמלצות ממכרים שכבר עברו והשתמשו באותה חברה, לפעמים עצה טובה תחסוך לכם הרבה כאב ראש. כדאי לעשות השוואת מחירים בקרב מספר חברות הובלה. יש לבדוק מה כוללת ההובלה. האם, למשל, החברה מספקת ארגזים?. כמו כן, מומלץ לזמן נציג מחברת ההובלה שיבוא לראות את הדירה ואת תכולתה ושיגיש הצעה כתובה. יש לסגור מראש על רשימת כל הפריטים המובלים, יש לעדכן מראש האם מדובר גם בפירוק והרכבה של רהיטים מסויימים על מנת להימנע מהפתעות ביום המעבר.

 

  • שעת ההובלה- כדאי תמיד לסגור עם חברת ההובלה את השעה הראשונה בבוקר. בשעות שלאחר מכן, המובילים לא מדייקים ומגיעים עייפים ורצוצים.

 

  • מספר מובילים- יש לברר מראש כמה פועלים מגיעים ומה גובה הטיפ שיש לשלם לכל מוביל.

 

  • אחריות המוביל- יש לבדוק האם לחברת ההובלה יש ביטוח עבור נזקים. חשוב לברר עם המובילים כיצד הם נוהגים במוצרים יקרי ערך והאם הם עוטפים את הרהיטים ומגנים עליהם מפני שריטות שבירות ופגיעות. כדאי לברר כיצד מתבצע העיטוף בניילון בועות, בקרטון גלי או בבדים. יש לברר מראש ולהדגיש בפני המובילים לשמור על השטח הציבורי בבניינים עצמם כגון: מעליות, מראות, חדרי מדרגות, דלת כניסה וכו'.

 

  • רהיטים יקרי ערך: במידה ויש ברשותכם רהיט יקר ערך אשר פירוקו והרכבו מחדש מסובכים במקצת, מומלץ לפנות לחנות ממנה רכשתם את הרהיט ולבחון אפשרות למפרק ולמרכיב מקצועי מטעמם, אשר בתשלום סימלי ואולי אף באופן אישי יסכים לבצע את העבודה.

 

  • מספור ורישום הארגזים: מומלץ למספר את הארגזים, כך שתתאפשר ביקורת בסיום שאכן כל הארגזים הגיעו. כמו-כן כדאי לציין על כל ארגז לאיזה חדר הוא מיועד בדירה החדשה. עם הגעת הארגזים לדירה, כדאי לכוון את המובילים ולראות שאכן כל ארגז מובל ל"יעד" שלו.

 

  • הכנת הבית: כאשר חברת ההובלה צריכה גם לספק שירותי אריזה, יש לארגן ולסדר את הבית קודם לכן - כי האורזים אינם מודעים לסדר ולארגון שלכם. כמו-כן, ברגע שהמובילים מגיעים יש להתכונן ולהיות עימם. רצוי להתפנות מטיפול בילדים קטנים. המובילים מגיעים ומיד מתחילים בעבודתם.

 

  • כלל ברזל- את המובילים אין להשאיר ולו לרגע קט לבד עם החפצים האישיים שלכם. יש להיזהר מפני גניבות ומפני פגיעה בחפצים או רהיטים יקרי ערך. אחרי שתשלמו להם, הם לא יזכרו אתכם ואת מה שיאבד לכם לא תוכלו להשיב.

 

מחירים

 

מחיר ההובלה נקבע על סמך פרמטרים רבים בהם: תכולת הדירה,המרחק בין הדירות, קומת הדירות, מעלית, פירוק רהיטים ועוד. ברוב המקרים, כשמדובר בדירת 3 חדרים ומעלה מגיע נציג של חברת ההובלה על-מנת לאמוד את עלות ההובלה ולתת הצעת מחיר כתובה. את ההובלה עצמה מומלץ ךהזמין בין שבוע לשבועיים לפני תאריך המעבר.

 

הפרמטרים לקביעת המחיר:

 

תכולת הדירה ומיקומה - בכמה חדרים מדובר וכמה נפשות מתגוררות בבית. מאיזה קומה לאיזה קומה והאם יש מעלית בדירה הנוכחית ובדירה אליה עוברים, האם המדובר בהובלה באותה עיר או מחוץ לעיר ועד כמה ההובלה רחוקה- האם מדובר בהובלה שתצריך פעילות של יום שלם או לא. מדובר בתוספת של 300-500 שקל מחוץ לעיר ותוספת של 1000 שקל לפחות כאשר המדובר בעיר רחוקה יותר.

 

עלויות פירוק והרכבה- העלויות משתנות מחברה לחברה ומתייחסות לכמה ארונות יש לפרק ולהרכיב, כמה דלתות, או מיטות שיש לפרק. המחיר: 1,000-1,500 שקל.

 

עלויות אריזה- גובה המחיר תלוי בתכולה ובגודל הדירה. חלק מחברות ההובלה מספקות שירותי אריזה לפי חלוקה לקרטון, כאשר קרטון שביר - 25 שקלים וקרטון לא שביר - 15 שקל. תוספת של 800-1,500 שקל. לרוב חברות ההובלה ביטוח מלא על סך התכולה בגובה של 100-300 אלף שקל.

 

עלויות ההובלה מסתכמות בסכומים של 2,000-3,000 שקל לא כולל אריזה. (לסקר החברות המפורט ראה מסגרת)

 

חברות אריזה

 

בשנים האחרונות התפתח שירות אריזת הבית למעבר עבור הלקוח. לדברי מנכ"ל בדק בית, צחי ברדוגו, קיימת מודעות נמוכה לשירותי אריזה. הישראלים מעדיפים לארוז בעצמם ולפרוק את "מרכולתם" בכוחות עצמם. השיקול הינו לרוב כספי, היות שחברות אריזה גובות מחירים שאינם שווים לכל נפש ובהחלט מדובר ב"לוקסוס". מאידך החיסכון, שבשירות יעיל זה, גם כן שווה כסף.

 

במקום לקחת מספר ימי חופש מן העבודה, להשתעבד בשבת ולעמול ולטרוח עד כלות בשלב המעבר עצמו, כדאי להתפנק ולהיעזר בשירות אופטימלי שכזה על-מנת לאגור כוחות לשלבים הבאים. יש לבדוק האם המוביל מתמחה גם באריזה.

 

ישנה כמובן גם אפשרות להשתמש בשירותי אריזה שמציעות חברות ההובלה. תמורת תשלום נוסף תשלח החברה עובדים שיארזו את תכולת ביתכם מבעוד מועד. הגדרת שירותי האריזה משתנה מחברה לחברה והמחירים בהתאם.  

 

חלק מהחברות עובדות על פי חלוקה של ארגז "רגיל" וארגז "שביר". מחיר אריזת ארגז רגיל נע בין 15 ל-25 שקל, אריזת ארגז שביר תעלה בין 25 ל-40 שקלים. חברות אחרות גובות עבור השירות סך של 50% ממחיר ההובלה . חברות אחרות יבקשו לשלוח אדם שיעריך את תכולת הדירה וכאן הפערים יכולים להיות משמעותיים. 

 

השימוש במנוף

 

לדיירים העוברים לדירה עם בעיות נגישות או בקומות גבוהות קיימת בשוק אופציית המנוף. בחלק מהמקרים כגון העברת פסנתר או ציוד חריג השימוש במנוף הוא כורח המציאות. הפעלת המנוף מותנית כמובן, בנגישותו לדירה. נדרשת קרבה לצד הבניין הרלוונטי וכן איזור נקי מכבלי חשמל, טלפון וכו'.

 

השכרת מנוף להובלה היא לפי שעת עבודה ובהתאם לקומה בה נמצאת הדירה. עד קומה רביעית תעלה לנו שעת מנוף כ-250 שקל, עד קומה שישית כ-300 שקל, עד קומה שמינית כ-400 שקל ומעל קומה שמינית כ- 600 שקל. המחירים אינם כוללים מע"מ.

 

ההובלה במנוף מהירה ובטוחה (לתכולה) יחסית. לעיתים משתלם להזמין מנוף גם כשיש מעלית בדירה. הפריטים מועלים במהירות, ואינם נפגעים במעבר בחדר מדרגות צר.

 

שיהיה לכם מעבר חלק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
הובלה: ענף עם הרבה חאפרים
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים