מאמן מאלמו: "הקהל הישראלי לא יפחיד אותנו"
טום פראהל לא מתרגש מאוהדי חיפה, וצפוי לפתוח עם אותו ההרכב שניצח בשבדיה, כשיארי ליטמאנן יעלה מהספסל. פטריק אנדרסון: "למדנו מטעויות המשחק הראשון"
מאלמו סיימה את הכנותיה לקראת משחק הגומלין נגד מכבי חיפה בסיבוב המוקדמות השני בליגת האלופות. על פי האימון המסכם, נראה כי המאמן טום פראהל יציב הרכב זהה לזה שניצח את חיפה במשחק הראשון (2:3). הרכש הטרי יארי ליטמאנן, שנראה כשיר וקיים אימון מלא, צפוי ליטול חלק במהלך המשחק, אולם נראה כי לא יפתח הערב (ד') בהרכב. עיתוני שבדיה דיווחו אתמול הבוקר על פציעתו של קשר מאלמו, איקסל אוסמנובסקי, אולם השחקן נטל חלק באימון באופן מלא וצפוי לפתוח.
הרכב משוער: מתיאס אספר; ג'וזף אלנגה, אולוף פרסון, פטריק אנדרסון, יון אינגה הוילנד; איקסל אוסמנובסקי, אנדרס אנדרסון, דניאל אנדרסון, האסה מאטיסון; אפונסו אלבס, יאספר בק.
לידיעת מכבי חיפה - לחצו כאן
"הקהל הישראלי לא יפחיד אותנו כי השחקנים שלנו שיחקו כבר במשחקים יותר חשובים, ואני בוטח בקבוצה שלי כי יש לנו ניסיון", כך אמר היום מאמן מאלמו השבדית, טום פראהל, במסיבת העיתונאים של קבוצתו לקראת הגומלין מול מכבי חיפה (19:00, שידור ישיר בערוץ 10).

ליטמאנן (במרכז) באימון מאלמו (צילום: ראובן שוורץ)
פראהל דיבר בהרחבה על שהות קבוצתו בישראל: "נהנו מאד בתל אביב. התייחסו אלינו באדיבות, גם אנשי מכבי חיפה וגם האנשים במלון. אנחנו מרוצים מאד. אם ניכשל זה לא יהיה בגלל שלא התייחסו אלינו יפה, אתמול טיילנו ביפו והיום בירושלים וזה היה מאד מעניין. טוב שהשחקנים לא ישבו כל היום במלון, אלא גם צברו חוויות מחוץ לכדורגל. אני בטוח שיהיו לנו זכרונות טובים מישראל, ואני מקווה שננצח מחר כי זה יהיה עידוד כפול בשביל המוראל שלנו".
מאמן מאלמו הוסיף לגבי המשחק: "קשה לי מאד למצוא את המפתח לניצחון, אבל צריך קודם כל לדעת לא לספוג. אי אפשר לצפות לשום דבר כי הטקטיקה יכולה להתקלקל בתוך דקה, אם מישהו עושה טעות. לא נשחק על 0:0, אבל המפתח הוא הגנה חזקה ואם נגן טוב זה יתן לנו יתרון. התאמנו על שיטות שונות של משחק ונחליט בבוקר לגבי הטאקטיקה".
בהתייחס למזג האוויר, אמר פראהל: "שואלים אותי כל הזמן, אם החום ישפיע עלינו. התאמנו אתמול בשעת המשחק ולא הרגשנו שום דבר מיוחד. היה חם, אבל זה לא היה אסון בשבילנו".
הבלם פטריק אנדרסון דיבר לראשונה מאז נחתה הקבוצה בארץ ואמר: "אנחנו רוצים לשמור חזק ויודעים שאם נעשה טעות, אנחנו עלולים להיענש בשל כך. לא ניתן לזה לקרות. הראנו הרבה אופי כאשר חזרנו במשחק הראשון פעמיים מפיגור ולמדנו מהטעויות שעשינו".