דאו-ג'ונס ירד ב-0.8%; נאסד"ק ירד ב-1.2%
פרשנים: התייקרות הנפט, תוצאות עסקיות לא-טובות, אכזבה במגזר הקמעוני
לאחר התוצאה המעורבת שסגרה אמש את המסחר בבורסות העיקריות של ארה"ב, נרשמו היום (ה') ירידות.
הנתונים, בסיום המסחר בניו-יורק: מדד דאו-ג'ונס ירד בשיעור 0.82% (תנודה בת 87 נקודות), ונסגר על 10,610 נקודות; מדד נאסד"ק ירד בשיעור 1.15% (תנודה בת 25 נקודות), ונסגר על 2,191 נקודות.
פרשנים אמרו כי התנודות הנ"ל הושפעו, במיוחד, מהגורמים הבאים: מחירי האנרגיה הבסיסית שוב רושמים מגמת עלייה (מחיר החבית נסגר על 61.38 דולר); כמה דו"חות פיננסיים לא-טובים; נתוני שוק העבודה (בשבוע שעבר הוגשו 312 אלף תביעות חדשות לדמי-אבטלה, לעומת 313 אלף בשבוע שקדם לכך) מלמדים כי המעסיקים מוכנים לגייס עובדים שהינם אולי מיותרים - על חשבון הגדלת ההוצאות ואולי על חשבון הרווחיות; גידול מאכזב במכירות הקמעוניות.
במוקד המסחר
המניה של אקסון-מובייל (אנרגיה) ירדה בשיעור 0.8%; החברה הודיעה כי המנכ"ל יוצא לגמלאות בסוף השנה.
מניות ישראליות
- בלטו בעליות: מגל עלתה בשיעור של 3.9%, למחיר 10.93 דולר, בנפח מסחר בן 286 אלף מניות – לאחר שהודיעה על זכייה במכרז משרד-הביטחון; אלביט מערכות עלתה בשיעור של 2.5%, למחיר 23.95 דולר, בנפח מסחר בן 44 אלף מניות – לאחר שהודיעה על עיסקה חדשה בבריטניה; תרו עלתה בשיעור של 1.9%, למחיר 25.82 דולר, בנפח מסחר בן 741 אלף מניות – לאחר שקיבלה אישור למכור בארה"ב מישחה לטיפול בדלקות-עור; נייס עלתה בשיעור של 1.8%, למחיר 45.06 דולר, בנפח מסחר בן 224 אלף מניות – לאחר שאנליסטים (UBS) חזרו על המלצה "קנייה" וקבעו מחיר יעד 54 דולר (לעומת 48 דולר עד כה) בעקבות דו"ח פיננסי טוב על הרבעון השני שהביס את הציפיות.
- בלטו בירידות: דלתא-3 ירדה בשיעור של 13.1%, למחיר 2.99 דולר, בנפח מסחר בן 1.2 מיליון מניות – לאחר שהחמיצה ברבעון השני את תחזיות האנליסטים, ונתנה תחזיות נמוכות מהצפוי גם לגבי הרבעון השלישי; נובה ירדה בשיעור של 9.4%, למחיר 2.70 דולר, בנפח מסחר בן 120 אלף מניות – לאחר שרשמה ירידה (25%) בהכנסות לרמה של 7.7 מיליון דולר והפסד בשווי 1.9 מיליון דולר (12 סנט למניה) לעומת רווח (450 אלף דולר) ברבעון המקביל; סינרון ירדה בשיעור של 3.4%, למחיר 41.85 דולר, בנפח מסחר בן 2.6 מיליוני מניות – לאחר שהתוצאות ברבעון השני (גידול 51% בהכנסות לרמה של 20.1 מיליון דולר ורווח בסך 6.9 מיליון דולר) איכזבו את המשקיעים; אלווריון ירדה בשיעור של 1.0%, למחיר 8.13 דולר, בנפח מסחר בן 3.1 מיליוני מניות – לאחר שאנליסטים (CIBC) נתנו המלצה "תשואת חסר" (קודם המליצו "תשואת יתר") אחרי שהחברה פירסמה תחזית בדבר היעדר צמיחה בשנה הקרובה.