יבואן רנו: "השמש בארץ חזקה מדי"
בעליה של רנו קליאו גילה שפנסיה הולכים ומעכירים. היבואן: "השמש הישראלית אשמה". מומחה: "מדובר בבעיה בטיחותית. ואנחנו תוהים, איפה משרד התחבורה?
בשנת 2002 רכש לעצמו גיורא ברקוביץ רנו קליאו חדשה. ברקוביץ היה מרוצה מאוד מהרכישה, עד שאיתר בעיה מוזרה. "לפני כשנתיים", הוא מסביר במכתב ששיגר אלינו, "הבחנתי לראשונה בבעיה בפנסים הקדמיים של רכבי. החל מעין חספוס על החלק השקוף (פלסטיק-זכוכית). החספוס החל קרוב למכסה המנוע, ועם הזמן התקדם כלפי מטה. כיום הוא מגיע עד אמצע הפנס".
ברקוביץ בדק את העניין עם בעלי מקצוע בתחום חשמלאות הרכב, שקבעו לדבריו כי מדובר בפגם ייצור. כאשר פנה למוסכי יבואן רנו, נענה כי מדובר דווקא בתוצאה של שטיפה בחומרים לא מתאימים, או בהעמדת הרכב בשמש זמן רב. מוסכי היבואן, חברת קרסו, הציעו להחליף את הפנסים בעלות כוללת של 2,000 שקל, על חשבון הלקוח.
כאשר אנחנו פנינו לחברה, קיבלנו תשובה מתחמקת: "לא ידוע לנו על תופעה כזו. אולי היו עוד מקרים בודדים, אבל אין מדובר בפגם ייצור ולא בתופעה. בכל מקרה, לפנים משורת הדין הודענו ללקוח שאנחנו מוכנים להשתתף במחצית מעלות התיקון".
פנינו גם לאהרון רוזנברג, הבעלים של מכון הבדיקה והרישוי מ.מ.מ בבני ברק, לברר אם התופעה מוכרת. התשובה היתה חיובית, ואם תתנחם בזה מר ברקוביץ, זו צרת רבים. שכן תופעת השריטות האלה מוכרת גם מדגמים נוספים של פולקסווגן ופורד. "מדובר בפנסים העשויים מפלסטיק שעליו ציפוי מיוחד. הציפוי נשחק במשך הזמן, כנראה בגלל השמש, ואז נוצרת התופעה הזו שפוגמת גם בפיזור האור מהפנס. מכונית עם פנסים כאלה תיכשל בטסט כי רמת התאורה אינה מספיקה. יש אמנם אפשרות לשפר את המצב בעזרת פוליש מיוחד שמסיר את החספוס, אבל זה לא ימנע מהתופעה לחזור על עצמה בעתיד. אין ספק שמדובר בבעיה בטיחותית", אומר רוזנברג.
ואם זו בעיה בטיחותית, אז הנה תעסוקה למשרד התחבורה. אולי הפנסים הללו עומדים בדרישות התקינה האירופית, אבל הם אינם מתאימים למדינות חמות. זה הזמן להקשות על יבואני הרכב בנושא, ולא להניח להם להתחמק בתשובות של החלפת הפנסים, במימון חלקי או מלא של הצרכן. שהרי בסך הכל מדובר במוצר פגום, ובניגוד למה שטוענים ברנו זה אכן פגם יצור. שכן מוצר שנמכר בישראל צריך להיות מתאים לתנאים בארץ.
"יותר מדי שמש" הוא תירוץ קלוש, קלוש מאוד.