יאיר שמיר לוקח את אומרקיס להנפקה
עוד חברת ביוטכנולוגיה ישראלית בדרך לנאסד"ק: החברה, המפתחת דבק ביולוגי לאיחוי רקמות, תנסה לגייס בחודשים הקרובים 60-50 מיליון דולר לפי שווי חברה של 250-200 מיליון דולר
עוד חברת ביוטכנולוגיה ישראלית בדרך להנפקה בנאסד"ק. לידיעות אחרונות נודע כי חברת אומריקס מפארק המדע בנס ציונה תנסה לגייס בחודשים הקרובים 60-50 מיליון דולר, לפי שווי של 250-200 מיליון דולר, בהנפקה ראשונית בארה"ב.
את ההנפקה יוביל בנק ההשקעות UBS. השותפה העיקרית באומריקס היא קרן קטליסט, שבניהולו של השותף-מנהל יאיר שמיר. שמיר - בנו של ראש הממשלה לשעבר, יצחק שמיר - מכהן גם כיו"ר שמיר אופטיקל, יו"ר ויקון ומהשבוע שעבר גם כיו"ר תעשייה-אווירית, והוא הרוח החיה מאחורי ההנפקה.
קרן ההון סיכון קטליסט, מקבוצת בנק ההשקעות קוקרמן, רכשה את אחזקותיה באומריקס (4.2%) מחברת סביינט בפברואר ב-1.63 מיליון דולר.
העיסקה שיקפה לאומריקס שווי של 38 מיליון דולר בלבד. שווי זה נמוך משמעותית משוויה של החברה בגיוס ההון האחרון שלה, לפני כשנה, שעמד על 130 מיליון דולר.
אומריקס נחשבת לאחת מחברות הביוטכנולוגיה הגדולות בישראל כיום. החברה מפתחת דבק ביולוגי בשם Quixil לאיחוי רקמות, המופק מפלסמה אנושית. הדבק הביולוגי מיוצר בסינתזה של 2 חלבוני קרישה המופקים מהפלסמה האנושית - טרובין ופיברינוגן. בתהליך הייצור מופק חומר מרוכז וחזק יותר, המאפשר קרישת דם ואיחוי של רקמות קרועות תוך שניות אחדות. הדבק מוכנס למזרק מיוחד ומוזרק על-ידי רופאים מנתחים לרקמות קרועות.
הדבק הביולוגי משווק בעולם על-ידי ענקית התרופות ג'ונסון-אנד-ג'ונסון. לפני כשנה השקיעה ג'ונסון-אנד-ג'ונסון 5 מיליון דולר באומריקס, לפי שווי של 130 מיליון דולר.
תחום נוסף שבו עוסקת אומריקס הוא משפחת חיסונים בשם IVIG, לטיפול במחלות כשל חיסוני כמו צהבת נגיפית, קדחת הנילוס ואבעבועות שחורות. למוצר הראשון אישור לשיווק באירופה ובארה"ב, ולשני רק באירופה. הדבק הביולוגי ומוצרי ה-IVIG נמכרו ב-2004 בלמעלה מ-20 מיליון דולר, והביאו את החברה לרווחיות.
אומריקס נוסדה ב-1995 על-ידי רוברט טאוב, שייסד גם את חברת אוטפארמה, שעסקה בפיתוח מוצרי פלסמה. ב-1999 גייסה החברה 20 מיליון דולר מטאוב, מקרנות ההון סיכון MPM קפיטל ו-NIB קפיטל, מסביינט וממשקיעים פרטיים. החברה מעסיקה כיום כ-150 עובדים בפארק המדע בנס ציונה ובמפעל בתל-השומר.
קרן קטליסט מושקעת גם בסטארט-אפ סקופוס מראש העין. כפי שפורסם לראשונה בידיעות אחרונות, גם סקופוס עומדת לצאת להנפקה בנאסד"ק לפי שווי של כ-150 מיליון דולר.