שתף קטע נבחר

שפים צעירים - סדנאות בישול לנוער

הם לא פוחדים מפסטות, גם לא מעוגות מסובכות, והפנטזיה הכי גדולה שלהם היא מוקפצים. במקום בטן-גב על החוף בילו 16 בני נוער מהצפון את החופש בקורס בישול. היה מה-זה טעים

בזמן שחבריהם העבירו את החופש הגדול בבטן-גב, התפננו בפארק שעשועים או באחד החופים הלוהטים ברחבי האי-שם, הם בחרו לבשל, לאפות, ולהתמוגג מהטעמים ומהריחות שרקחו. 16 בני-נוער מטבריה, מקיבוצי וממושבי צפון הארץ, השתתפו בחופש הגדול בקורס "השף הצעיר", שהתקיים במכללת הולידיי אין בטבריה. במכללה קבעו את 12 כגיל מינימום להצטרפות לקורס, מה שציער כמו שפים זאטוטים בפוטנציה. מה לעשות, צריך גובה מינימלי כדי להגיע לכיריים ולא להיכוות מאיזו להבה טורדנית, מסבירים המארגנים.

 

מקפיצים ומתלהבים

 

הקורס, שמחירו 800 שקל, כלל שמונה מפגשים של ארבע שעות כל אחד. "לקורס נרשמים בעיקר חובבי בישול", מבארת גילה כהנא, מנהלת מכללת הולידיי אין טבריה. "מעבר ללימוד ולהדרכה, דמי ההרשמה כוללים גם את

כל החומרים לבישול ואפייה. הקורס נותן לילדים ראייה קולינרית שתסייע להם בעתיד בבית. הם מכינים מתכוני בשר ועוף, סלטים, מוקפצים, מכירים את המטבח הסיני, לומדים להכין פסטה טרייה, לאפות לחמים ועוגות, ואפילו איך לטגן צ'יפס נכון".

 

- מה כל-כך מרגש אותם בבישול?

 

"התלמידים הכי רוצים לקבל חומר גלם ונהנים להפוך אותו לתבשיל. הם נהנים לראות את השינוי במוצר, מקמח לפסטה. הם מאוד אוהבים להכין בשר, מאכלים מטוגנים ומאכלים שקשורים לרטבים אדומים, כאלה שמזכירים להם את הקטשופ. ממה שראינו עולה שהם פחות אוהבים אורז ולא התעניינו במרקים ובדגים".

 

"הבת שלי מאוד אוהבת מטבח ותמיד אהבה לבשל, וכשהיא ביקשה מאיתנו שנרשום אותה בקיץ לקורס, עשינו את זה", אומרת רוחמה מזרחי מטבריה, אמה של אופיר (12). "רציתי שינוי עבורה. היא נהנתה וכולנו נהנינו. עשינו חשבון וראינו שזה לא יקר מדי, ובעתיד היא תוכל להכין ארוחות לעצמה".

 

- אופיר, למה כל-כך רצית להירשם לקורס?

 

"נרשמתי בגלל שאני אוהבת מאוד את המטבח. נהניתי מאוד. הכי אהבתי את הקונדיטוריה, כי אני אוהבת לאפות עוגות. למדתי בקורס להכין בשרים, עופות, קינוחים וחטיפים לאירועים. זה היה במקום קייטנה. לבשל הרבה יותר כיף מאשר לאכול, כי אני יוצרת משהו. החוג היה כיפי וכולם שיתפו פעולה ולא הפריעו במהלך השיעורים. היה הרבה יותר כיף מאשר בבית-הספר".

 

המשפחה רק הרוויחה

 

גם בר עטיה, 14, מהמושבה מגדל שלשפת הכנרת, מלא התלהבות. "נרשמתי לקורס כי אני אוהב לבשל. תמיד, מאז שאני זוכר את עצמי, אהבתי להיות במטבח ולבשל. בעיקר אהבתי להכין מוקפצים, זה ממש היה הלהיט שלנו".

 

- איך הגיבה המשפחה שלך?

 

"הקורס היה קל ומאוד נהניתי להכין רביולי ולהביא את זה הביתה, למשפחה. כולם נהנו ופשוט ליקקו את השפתיים. המשפחה שלי רק הרוויחה מהקורס. אני מכין אוכל לכולם ולאמא שלי הרבה יותר קל בגלל זה. הבאתי מהקורס גם הרבה טיפים של שף ותיק – איך להשתמש במוצרים שווים, איך לחתוך ואיך לבשל. בעזרת השם, בעתיד אני רוצה לפתוח מסעדה".

 

השף יהושע וקנין, מהמורים בקורס, התלהב מהמוטיבציה של המשתתפים. "הקורס היה מאוד מאתגר ומלא עניין. המוטיבציה שלהם היתה מאוד גבוהה. הם אהבו להכין הכל ועשו את הכל כמו בוגרים. אני חושב שהקורס מאוד חשוב

כי הוא נותן לכל הילדים עצמאות. הם לא יהיו תלויים יותר בהורים בהכנת האוכל, ויוכלו להכין אוכל לעצמם ואפילו לכל המשפחה".

 

- מי היו טובים יותר, הבנים או הבנות?

 

וקנין מחייך במבוכה: "הבנים היו יותר טובים מהבנות, אם אתה שואל, מה לעשות".

 

באחד המפגשים האחרונים בקורס התבקש כל תלמיד לממש את הפנטזיה הקולינרית שלו. להפתעת הצוות, רוב בני-הנוער התעקשו על מוקפצים. 16 משפחות המשתתפים הרוויחו לא רק פרופסורים למוקפצים, אלא סיוע במטלות הבישול, האפייה והקינוחים הביתיים. ומה עם המשתתפים? אלה הפכו מילדי מזון מהיר לילדי מזון משובח ואנין. הישג לא מבוטל, מסכימים כולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוקפצים במקום הראשון
צילום: עמית מגל
מומלצים