פולאר תקשורת: רווח נקי בהיקף של 56 מיליון שקל
מרבית הרווח מקורו ברווחי ההון שרשמה פולאר תקשורת ממכירת מניות פרטנר ומהנפקת ניפסון בלונדון. החברה סיימה את הרבעון השני של שנת 2005 עם רווח נקי של כ-56 מיליון שקל והכנסות בהיקף של כ-77 מיליון שקל
פולאר תקשורת סיימה את הרבעון השני של שנת 2005 עם רווח נקי של כ-56 מיליון שקל לעומת כ-15 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. את המחצית הראשונה השנה סיימה החברה עם רווח נקי בסך של כ-87 מיליון שקל לעומת כ-29 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד.
הכנסות החברה ברבעון השני השנה הסתכמו בכ-77 מיליון שקל בהשוואה לכ-13 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. במחצית השנה הראשונה הסתכמו ההכנסות בכ-152 מיליון שקל לעומת כ-26 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד.
בדומה לחברות נוספות שייסדו את חברת הסלולר והשתתפו בעסקת פרטנר, מרבית הרווח שרשמה פולאר ברבעון מקורו ברווחי מכירת מניות פרטנר, שהסתכמו ב-109 מיליון שקל, לפני מס. מלבד עסקת פרטנר החברה נהנתה מרווח הון בגין ההנפקה ומכירה של מניות ניפסון בבורסת ה-AIM בסך כולל של כ-46 מיליון שקל, לפני מס.
מהדו"חות הכספיים עולה, כי ערך החזקותיה הנוכחיות של החברה במניות סחירות של חברות מוחזקות הכוללות בעיקר את ניפסון, מאינד, אראל תקשורת פרטנר ואחרות מסתכם בסך כולל של כ-236 מיליון שקל ומשקף עודף שווי בסך של כ-123 מיליון שקל בהשוואה לערך החזקות אלו הרשום בספרים.
בנוסף פולאר מחזיקה ב-36% ממניות זכיינית ערוץ 2, רשת. מדו"חותיה של פולאר עולה כי בעלי המניות ברשת העמידו לרשותה הלוואות בסך של כ-130 מיליון שקל לצורך תשלום דמי הזיכיון החד-פעמי, בסך של 124 מיליון שקל ועלויות נוספות בקשר לזכייה במכרז ערוץ 2. פולאר העניקה לרשת הלוואה של כ-11 מיליון במאי 2005, וייתכן שתצטרך להעמיד הלוואה נוספת בסך של 5 מיליון שקל.
עוד עולה מהדו"ח כי בחודש ינואר 2005 חתמה רשת על הסכם להענקת אופציות למנכ"ל רשת, יוחנן צנגן. על פי תנאי הההסכם, יוקצו לצנגן עד 5% מהונה המונפק של רשת בתמורה שנקבעה לפי ההון העצמי של רשת 3 שנים מיום הזכייה במרכז.
פולאר תקשורת, בשליטת (87%) פולאר השקעות מקבוצת שרם פודים קלנר, מנוהלת ע"י רימון בן-שאול.