אחרי 40 שנה: סוף סוף רווחים לאסטון מרטין
זה לא קרה כבר הרבה זמן, למעשה אף אחד לא יכול לזכור מתי היו לאסטון מרטין רווחים, אבל אפשר לפתוח את השמפניה: גם האקזוטיקה מרוויחה
לראשונה מאז שנות ה-60: אסטון מרטין סוף סוף יכולה להציג רווחים, אירוע שמן הסתם אפילו הוותיק בעובדי היצרנית הבריטית לא יכול לזכור מתי אירע בפעם האחרונה. היצרנית, שבתקופות הזוהר שלה נוהלה בצורה חובבנית משהו (בבעלות דיויד בראון), פשוט רגילה להציג הפסדים.
מציאות אקזוטית
אלא שזהו לא רק הניהול, אלא גם המציאות הקשה. לא לחינם נמצאים היום כמעט כל יצרני מכוניות הספורט האקזוטיות תחת בעלותם של קונצרנים גדולים. האמת העצובה היא שליצרן מכוניות ספורט, יקרות כלל שיהיו, קשה ביותר לשרוד לבד ולא להיגרר להפסדים עצומים. זו הסיבה שפרארי נמצאת תחת פיאט, ולמבורגיני בשליטת פולקסווגן.

ולכן כאשר אולריך בז, יושב הראש של היצרן הבריטי, מספר בשמחה לעיתונות על כך שאסטון מרטין מציגה כבר במחצית הראשונה של 2005 רווח תפעולי, ושהיא אמורה להציג תוצאה כזו גם בסיכום השנה - זו בהחלט לא בשורה שגרתית.
לכאורה קשה להבין את הסיבה לשמחה, אבל במקרה של אסטון מרטין מדובר בפעם הראשונה מאז שנות השישים שיצרנית מכוניות הספורט האקזוטיות מבריטניה מצליחה לעשות זאת. בבריטניה מציינים שקשה בכלל לזכור מתי הייתה אסטון מרטין רווחית באמת.
פורד רכשה את אסטון מרטין ב-1987, כאשר הייתה במצב בעייתי במיוחד וספק אם מנהליה לקחו בחשבון שייקח להם כמעט 20 שנים לעבור לרווחיות. סדרת הדגמים החדשה, שכוללת את ה-DB9 ובמיוחד ה-V8 ונטאז', מסמנת עידן חדש באסטון מרטין. הבריטים צופים עליה דרמטית של המכירות לכיוון ה-5,000 מכוניות בשנה.