שתף קטע נבחר

עלייה במספר החיילות בסדיר שנכנסו להריון

מחקר חדש שערך חיל הרפואה מצא כי חלה עלייה של 16% במספר החיילות שהרו במהלך שירות החובה. 25% מהן בחרו להמשיך בהריון. החוקרים: קיים חוסר הבנה בסיסי בקרב החיילות בנוגע לשימוש נכון באמצעי מניעה

מספר החיילות ההרות הולך ועולה: מחקר חדש שנערך על ידי קצינים מחיל הרפואה בצה"ל ופורסם בגיליון האחרון של כתב העת "הרפואה", מגלה כי שיעור ההריונות עלה ב-16% משנת 1997 עד שנת 2003. לדעת החוקרים, יש צורך בהגברת ההסברה לשימוש באמצעי מניעה בקרב בני נוער וחיילים.

 

הריון שאינו מתוכנן או רצוי מהווה בעיה מורכבת בכל גיל, ועבור נשים צעירות בפרט. בהתאם לחוקי הצבא, חיילת הרה המעוניינת בהמשך ההריון משוחררת משירות צבאי, ואילו חיילת המעוניינת בהפסקת ההריון ובהמשך שירות בצה"ל מופנית לוועדה להפסקת הריון.

 

במחקר שערכו יעל יגיל, עינת אלרן ואורלי טרצ'יטסקי מחיל הרפואה, נבחנו מגמות בשיעור ההריונות בקרב חיילות בשירות חובה (גילאי 18-20) בין השנים 1997-2003. מהמחקר עלה כי שיעור ההריונות המדווחים בשנת 1997 עמד על 18.6 הריונות לכל 1,000 חיילות בשירות חובה. מספר זה עלה בשנת 2003 ל-21.5 הריונות לכל 1,000 חיילות – עלייה של 16%.

 

תוצאה של קשר ארוך וקבוע

 

שיעור ההריונות בצבא נמוך בהשוואה לשיעור ההריונות הארצי בקרב נערות עד גיל 19, שעומד על כ-32 הריונות לכל 1,000 נערות. בהתבסס על נתונים ארציים, כ-94% מהנערות היהודיות הרווקות שהרו בטרם מלאו להן 19 שנה בוחרות להפסיק את ההריון. אולם רק 75% מהחיילות בשירות חובה בחרו בהפסקת הריון ובביצוע הפלה.

 

מרבית החיילות שהרו הן ילידות ישראל ובעלות השכלה תיכונית. עם זאת, שיעור ההריונות היחסי בקרב חיילות שאינן ילידות ישראל עולה עד כדי פי 4 בהשוואה לשיעור ההריונות בקרב חיילות צבריות. מתוך הנשים שהרו, כמחצית דיווחו על תחילת פעילות מינית לפני גיל 18 שנה.

 

מרבית ההריונות בקרב חיילות אינן תולדה של יחסי מין עם בן זוג מזדמן, אלא תוצאה של קשר קבוע וממושך עם בן זוג המודע להריון ומעורב בתהליך קבלת ההחלטות. עובדה זו, לדעת החוקרים, ממחישה כי קיימת בעיה בסיסית בהבנה ובידע בכל הקשור ליחסי מין בטוחים, ומחדדת את הצורך בהסברה נכונה על שימוש נכון ויעיל באמצעי מניעה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא יודעות להשתמש באמצעי מניעה
מומלצים