שתף קטע נבחר

נגיפי פוליו נמצאו בשפך הירקון בתל אביב

בדגימות מעבדה שגרתיות שנערכו התגלו נגיפים של המחלה. במשרד הבריאות הבהירו כי לא מדובר בנגיף אלים, והוא אינו יכול לגרום להתפרצות מחלת הפוליו, כיוון שהוא עבר מוטציה

נגיפי פוליו נמצאו בשתי דגימות מעבדה שגרתיות שנערכו בשפך הירקון ליד תחנת רידינג בתל-אביב. מקור הנגיפים בחיסון השגרתי, שמקבלת האוכלוסייה בישראל, אך בבדיקה, שתוצאותיה התקבלו היום (ד') התברר שהנגיפים עברו מוטציה. במשרד הבריאות ציינו שהנגיף אינו אלים ולא יכול לגרום להתפרצות של המחלה.

 

החיסון נגד פוליו ניתן עד לחודש ינואר השנה לתינוקות כנגיף חי אך מוחלש בטיפות דרך הפה. בדרך זו מופרש הנגיף בצואה ומגיע לביוב. מחודש ינואר השנה שונה אופי החיסון והוא ניתן בזריקה.

 

"הנגיף שנמצא בדגימה עבר מוטציה בהרכב הגנטי שלו וכעת הוא דומה יותר לנגיף הפרא", הסבירה רופאת מחוז תל-אביב ד"ר תמי שוחט. "הוא לא אותו הנגיף המוחלש שבחיסון, אבל חשוב לומר שהוא גם לא זהה לנגיף הפרא, הוא לא יכול להדביק ולא יכול לגרום מחלה".

 

למרות זאת הנחה המשרד את תחנות טיפת חלב להזכיר לציבור ההורים לדאוג לחסן את ילדיהם במועד. מאז התפרצות מחלת הפוליו בישראל ב-1988, בה נדבקו במחלה 15 בני אדם לא אירעו מקרים נוספים בשל החיסון של רוב האוכלוסייה.

 

ד"ר שוחט ציינה שלפני כמה חודשים נמצא ממצא דומה של נגיף שעבר את אותו שינוי. "כיוון שאופן מתן החיסון שונה כבר בחודש ינואר, אנחנו מעריכים שמקור הנגיף לא בתינוק שקיבל את החיסון אלא במבוגר שהמערכת החיסונית שלו דוכאה ומשום כך גופו הפריש את הנגיף שעבר מוטציה".

 

מחלת הפוליו, שידועה גם בשם שיתוק ילדים עלולה לגרום לשיתוק בגפיים ובמקרים חמורים גם לשיתוק בדרכי הנשימה ולגרום למוות. בכמה ממדינות אפריקה המחלה נפוצה גם היום וגורמת למקרי מוות ונכות רבים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הירקון (ארכיון)
צילום: גילי סופר
מומלצים