שתף קטע נבחר

פסטיבל עכו מציג

עם המנהלת האמנותית החדשה דניאלה מיכאלי ינסה פסטיבל עכו לשמור על המסורת - אבל גם לחדש: "זו במה להגשת חלומות"

פסטיבל עכו לתיאטרון אחר ייפתח ב-18 באוקטובר ויימשך ארבעה ימים. גם השנה מתאפיינת התוכניה, שפורסמה היום (ג'), בגישה בינתחומית המרחיבה ובודקת את גבולות התיאטרון.

 

את הפסטיבל מנהלת אמנותית מהשנה הבימאית דניאלה מיכאלי שאמרה: "פסטיבל עכו הוא במה להגשמת חלומות. בבסיס הבחירה של התוכנית האמנותית עמד הניסיון לזהות ולברור שפה אמנותית ייחודית ומגרה. שפה מילולית, חזותית, מוזיקלית או בעצם כל תחום אחר, בתנאי שיש בו את הניצוץ האותנטי של חיפוש אחר שפה מובהקת".

 

תקציב הפסטיבל עומד השנה על 3.3 מיליון שקל מהם 710 אלף שקל תמיכת עיריית עכו, 610 אלף שקל מטעם החברה לפיתוח עכו, 130 אלף שקל כספי קרן משותפת של משרד הקליטה ומשרד החינוך לתמיכה באמנים עולים, 1.4 מיליון שקל מטעם מנהל תרבות והשאר מהכנסות עצמיות.

 

מחירי הכרטיסים, לדברי הנהלת הפסטיבל, הוזלו השנה משמעותית וינועו בין 35 שקלים לתלמידים, סטודנטים, חיילים ותושבי העיר עכו, דרך 55 שקלים במכירה מוקדמת לקבוצות או ליחידים ועד 70 שקלים למחיר כרטיס מלא. לטובת המבקרים בפסטיבל תתגבר השנה רכבת ישראל את קו עכו-ת"א ותרחיב את שעות הנסיעה כשהרכבת אחרונה תצא מעכו ב-23:30.

 

הצגות התחרות

 

בפסטיבל ישתתפו 40 הפקות מהן תשע הצגות שיועלו בבכורה במסגרת התחרותית, מופעי חוצות והפקות אורחות מחו"ל. הצגות התחרות מחזירות לעכו את דני ווסרמן שכתב את "הגולם" שעלה במסגרת התחרות בשנה שעברה ויביים השנה לראשונה מחזה פרי עטו בשם "הזירה". ווסרמן, כתב ספורט המתמחה באגרוף, מכניס את הצופים לתוכנית ריאליטי שנערכת בזירת אגרוף ומשודרת בשידור חי. ההצגה עוסקת באחריות המוסרית של הקהל ובניצולם של אנשים שכמהים לחשיפה.

 

עוד בהצגות התחרות: "סטירה" ו"פצע בים של כרישים", מאת ובבימויו של יעקב איילי, שמוגדר כ"שני מחזות בלי תת טקסט לשתי דמויות בלי תת מודע".

צילום:  גדי דגון

ריאד מסארווה כתב ויביים את "האימפוטנטים", הצגה בערבית שנגעת בשבר אידיאולוגי בקרב השכבה האינטלקטואלית של ערביי ישראל. הפקה יוצאת דופן במסגרת התחרות היא "ווקמן", יצירה אינטראקטיבית משותפת לשיר גולדברג, שחר פנקס ומשה פרלשטיין. הקהל יקבל אזניות ומכשיר דיסקמן ויתבקש להתלוות למסע שבו סמטאות עכו העתיקה הופכות לתפאורה ולזירת התרחשות. אלית ובר תעלה את "פרטים אישיים", עיבוד שלה עם בובות ושחקנים לספרו של ז'וזה סאראמגו, "כל השמות".

 

רשימת הצגות התחרות שהן פרי יוזמה של הנהלת הפסטיבל כוללת את "קראפ", מחווה לסמואל בקט במלאת מאה שנה להולדתו, שיצרו במשותף התאורן חיים יפים ברבלט, הצלם אייל לנדסמן והבמאי אמיר ניזאר זועבי; "פרומות" מאת השחקנית אודליה מורה-מטלון, הצגת ביכורים פרי עטה של השחקנית המביאה בטקסט מחורז תמונות מחייהן של מספר דמויות נשיות; "בלונדינית עד כאב" מאת היוצרות רוני קידר וסתו דיויס היא קומדיה שחורה והזויה בהשתתפות אנסמבל של שחקנים צעירים ו"שמטרלינג" מאת גיא שרף ואלעד קינר, יצירה שמתוך המוזיקה נפגשת בנרטיב התיאטרלי.

 

אירועים מיוחדים

 

עוד יארח הפסטיבל במתחם העיר העתיקה מיצב פסלים ענק של היוצרת עפרה צימבליסטה, שהציגה השנה תערוכה גם במסגרת פסטיבל אדינבורו. הפסלים עוסקים בהיבטים השונים של הקיום האנושי ומיקומם במוקדים שונים בעיר העתיקה יאפשר קונטקסט חדש ודיאלוג בין החומר למקום.

 

הפסטיבל יחגוג 20 שנה להקמתה של קבוצת "זיק" שהחלה את דרכה במסגרת זו. הקבוצה שהוקמה על ידי אמנים ומשלבת דיסציפלינות אמנותיות שונות תציג מופע חדש על חוף ימה של עכו ותשיק ספר אמנות העוסק בהרחבה ביצירתה לאורך השנים. בחאן אל שווארדה תתקיים במת "דו קיום מוזיקאלי" בניהולו של ג'וזן אטרש.

הבמה תארח כמדי שנה הרכבים משותפים של יוצרים ערבים ויהודים. שיתוף פעולה יהודי-ערבי נוסף שחוזר גם השנה לפסטיבל הוא "קביקורה", סדנת תיאטרון רחוב משולבת שתעלה בבכורה את "חמודי", סיפור ליצני אבסורדי המתאר את מאבקו של נער ערבי בדרכו להגשים את חלומו להיות ליצן בקרקס.

 

תיאטרון אל-לאז והחוג לתיאטרון של אוניברסיטת חיפה יציגו עיבוד חדש ל"חתונת הדמים" מאת פדריקו גרסיה לורקה. את ההפקה ביים מנהל התיאטרון העכואי מאזן גטאס שהעלה בעכו בין היתר את "האופסימיסט", "פסאתין" ו"שינתיאן" בבימויו. המחזה של לורקה, הקורא תגר על נורמות חברתיות קשוחות ונוגע במחיר הכבד של היאחזות עיוורת בשמרנות, מבוצע על ידי סטודנטים ערבים ויהודים בעבודת אנסמבל מוזיאלית המקשרת בין ספרד לביננו בתוך הקלחת של המזרח התיכון.

 

הצגות מתארחות מחו"ל

 

כחלק מהרצון לעלות את עכו על במת פסטיבלי הפרינ'ג העולמית יתארחו השנה בפסטיבל ארבע הפקות זרות: "מקבת" מאת וויליאם שקספיר בגרסה קסומה של תיאטרון הבובות המינאטורי של דב וינשטיין מארה"ב. "ילדי החיה", עיבוד לשחקן ולמפעיל בובות מאת יהודה ואורסולה אלמגור לספרו של דוד גרוסמן "עיין ערך אהבה". בהפקה משתתפים אלמגור והבובנאי הגרמני הנודע פרנק זונלה. השחקנית היפנית קזוקו הוהקי תעלה במסגרת הפסטיבל את "בעלי הוא איש חלל", עבודת סולו בינתחומית שמשלבת מוזיקה, שירה, תיאטרון, חפצים, וידאו ואנימציה ומבוססת על אגדת עם יפנית על סיפור אהבה בין איכר לעגור. מאיטליה תגיע הצגתם של קלאודיה דה לה סטה וגלנדה סוואלד בעיבוד לספר "בית הרוחות" מאת איזבל איינדה.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כרזת פסטיבל 2005
צילום: אייל לנדסמן
צילום:  גדי דגון
מיכאלי. ניסיון לזהות ולברור שפה אמנותית ייחודית
צילום: גדי דגון
לאתר ההטבות
מומלצים