שתף קטע נבחר

מרגריטה וקרובים אחרים

אלעד רונן מנסה לענות על השאלה - מי, לעזאזל, היא מרגריטה?, ומציע מתכון למרגריטה קלאסית וקפואה, ולשני קוקטיילים דומים, שבאים גם הם ממדינות לטיניות

וורנון אנדרווד, המפיץ הראשי של טקילה חוזה קוורבו, בלוס אנג'לס בימים שאחרי מלחמת העולם השנייה, שם לב לעלייה חסרת תקדים במכירות המשקה המקסיקני המוזהב.

 

מעקב אחרי הכסף הביא אותו לבר בשם Tail o the cock שבו ערבבו טקילה, מיץ ליים וליקר תפוזים, לקוקטיל שנקרא מרגריטה – עיבוד ספרדי לשמה של מרגרט, אשתו של הברמן.

 

זו רק תשובה אחת לשאלת מליון הפזוס 'מי זו לעזאזל מרגריטה?'. גרסה נוספת מייחסת את ההמצאה לדני נגריטה מנהל מלון בעיר פבולה, שיצר את התערובת עבור חברתו מרגריטה, שאהבה לקחת את המשקאות שלה עם מלח. מקסיקני נוסף שדורש קרדיט על ההמצאה הוא פנצ'ו מורלס, ברמן מהעיר חוארז שבגבול טקסס שהיה מכין מרגריטות עבור החיילים האמריקניים שבילו אצלו. מורלס, אומרות האגדות, קרא למשקה דווקא על הפרח החביב עליו – מרגנית. יצרני ליקר התפוזים קוונטרו שמחים לספר על מרגריטה סיימס, ברמנית חובבת שהמציאה את המשקה בבית הנופש שלה באקפולקו. קונרד הילטון ידיד המשפחה ובעל רשת המלונות, נהנה מההמצאה המרעננת והוא למעשה אחראי על הפצת המשקה בעולם.

 

סביר להניח שהסיפורים האלה הם רק גרגיר מלח, על שפת הכוס הרחבה המלאה עד גדותיה במיתוסים מתקתקים עם ארומה של אגבה. בישראל הרבה יותר קל להשיג את הגרסה שנמזגת לעיתים ממכונות ברד. יש הנוהגים רחמנא לצלן להחליף את ליקר התפוזים בטעמי תות ואפילו פסיפלורה, אבל אין ולא היה כמו המתכון המקורי. בפרופורציות הנכונות בין המרכיבים ובטיפול נכון בכוס, טקילה קלאסית היא מיקס מענג של טעמים, שפרט לשמו אין כל קשר בינו לברד האלכוהולי הנפוץ. טקילה לבנה תדגיש את טעמי האגבה האופניים ואילו אחותה הזהובה והמעוגלת תגניב למשקה גם נוכחות של וניל.

 

מרגריטה קלאסית

 

המרכיבים:

1 מנה טקילה

2/3 מנה מיץ ליים (אפשר גם לימון)

1/3 ליקר תפוזים

 

אופן ההכנה:

  1. מרטיבים את שולי הכוס במיץ ליים, וטובלים אותה במלח. מנערים את המרכיבים בשייקר עם קרח, מוזגים ומקשטים בפלח ליים.

 

 

מרגריטה קפואה

 

המרכיבים: 

כוס וחצי קרח כתוש

1 מנה טקילה

2/3 מנה מיץ ליים (אפשר גם לימון)

1/3 ליקר תפוזים

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר על לקבלת טקסטורה גבישית ואחידה, מרטיבים את שולי הכוס במיץ ליים, וטובלים אותה במלח, מוזגים את התערובת לכוס ומקשטים בפלח ליים.

 

 

למי שלא אוהב טקילה

 

אם טקילה ומלח הם לא הטעמים החביבים עליכם, אתם יכולים לנסות שתי גרסאות משודרגות של משקאות קלאסיים, שדומים לטקילה ביכולתם לצנן את הגוף ולשמח את הנפש, אם כי ממקומות אחרים לגמרי.

 

מוחיטו קיווי

 

המרכיבים:

1 מנה רום בהיר

לימון חתוך לקוביות

1 כפית סוכר

נענע

קיווי כתוש

 

אופן ההכנה:

  1. שמים עלה נענע בתחתית של כוס גבוהה. ממלאים את הכוס בקרח כתוש. מוסיפים את המרכיבים, משלימים בסודה ומקשטים בעלה נענע נוסף.

 

קאיפירינה פסיפלורה

 

המרכיבים:

1/2 לימון פרוס

2 כפיות סוכר

1 מנה קסאשה

פסיפלורה מרוסקת

 

אופן ההכנה:

  1. בכוס אולד פשן כותשים את הלימון והפסיפלורה בתוספת סוכר, מוסיפים קסאשה וקרח כתוש ומערבבים.

 

 

המתכונים באדיבות "לה פאצ'נגה - בר מקסיקני", כ"ס.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוחיטו וקיפירנייה - למי שלא אוהבים חמוץ-מלוח
מומלצים