שתף קטע נבחר

צביקה שרף: "מנעו מאיתנו לנצח את יוון"

מאמן נבחרת ישראל שיקף תחושה כללית בקרב השחקנים, לפיה השיפוט היה חד צדדי לטובת היוונים: "חלק מהדברים נקבעו מראש. שחקנים באו אליי עם דמעות בעיניים". בורשטיין: "הרגשנו שהיינו יכולים לעשות יותר"

מבט חפוז בשחקני נבחרת ישראל, בסיום המשחק בו הפסידו ליוון 67:61, הסגיר רק שמץ מהאכזבה. מסעה הקסום של הנבחרת באליפות אירופה הסתיים בשלב ההצלבה בגלל אוזלת יד של השחקנים במחצית הראשונה, ולא פחות מכך, שיפוט חד צדדי בשנייה. כך לפחות טענו השחקנים במידה רבה של צדק.

 

צפו בתגובות להפסד מול יוון (צילום וידאו: איתי שנקמן)

 

גם המאמן צביקה שרף רמז בדבריו כי השופטים למעשה מנעו מנבחרת ישראל לנצח. "היינו טובים יותר במחצית השנייה, אבל חלק מהדברים נקבעו מראש", אמר שרף, תוך שהוא רומז על העדפת המארגנים את היוונים. "זה בסך הכל ערב עצוב. שחקנים באו אליי עם דמעות בעיניים. גם אצלי הדמעות חונקות את הגרון. פשוט מנעו מאיתנו לנצח. סבלנו מיום חלש של כמה שחקנים. לא נכנסו טוב למשחק בהתקפה ואחוזי הקליעה שלנו לא היו טובים. השתפרנו מאוד בחצי השני. עשינו את המקסימום, אני גאה במה שהנבחרת עשתה".

 

שרף החמיא לחניכיו והביט קדימה: "קיבלתי את הנבחרת באהבה. עשינו חודשיים וחצי מדהימים. כל השחקנים נתנו את הלב שלהם. צריך לחשוב מה צריך לעשות כדי לעלות לאליפות הבאה מבלי שמה שקרה בקיץ האחרון, יחזור פעם נוספת. השאלה עכשיו אם אנשי הכדורסל ידעו לקחת את ההצלחה ולהביא עוד הישגים לכדורסל הישראלי. יוון קבוצה טובה ואני לא מוציא מכלל אפשרות שהיא תלך עד הסוף".

גור שלף מנסה לנחם את חבריו (צילום: איי פי)

 

הדמות הטרגית של המשחק היתה אולי טל בורשטיין. הקפטן הישראלי שותק לכל אורך המשחק על ידי דמיטריוס דיאמנטידיס היווני וסיים עם שש נקודות בלבד (כולן ברבע השלישי), באחוזים גרועים - 0 מ-2 לשתיים, 2 מ-8 לשלוש. למרות שקלט שישה ריבאונדים ומסר חמישה אסיסטים, איבד בורשטיין כמות בלתי נסלחת של שמונה כדורים, האחרון שבהם סתם את הגולל על נסיונה של ישראל לחזור בשניות הסיום.

 

"לא היה משחק טוב שלנו בחצי הראשון. כל מה שניסינו לא הלך, כאילו מישהו נעל לנו את הסלים" אמר בורשטיין הסחוט בסיום המשחק. "בחצי השני שיחקנו יותר טוב, חזרנו כמה פעמים והיה נראה כאילו אפשר לעשות את זה, אבל בשום שלב לא הצלנו להשיג יתרון וחבל. עשינו דרך יפה מאוד וארוכה. חבל, אבל גם נבחרת סרביה הגדולה עפה. נתאושש ונסתכל על הקיץ החווייה. אני גאה להיות הקפטן של הנבחרת".

 

משה מזרחי: "חבל שההפסד בא בצורה כזאת. רצינו להגיע לשלב הבא, עשינו דרך ארוכה של 21 משחקים בחודשיים. כואב שזה נגמר ככה. אני גאה בחבר'ה ובדרך המקצועית. מודה לצביקה שהאמין בי ונתן לי אפשרות להיות חלק גדול בנבחרת ובחוויה הזו. היה לנו טורניר כמעט חלומי וחבל שהתעוררנו היום. הרגשנו שאנחנו יכולים לעבור את היוונים, כי אנחנו לא פחות טובים. במחצית הראשונה פשוט לא יכולנו לקנות נקודות וחבל שנכנסנו לבור כזה, כי היינו מוכנים להגנה של היוונים". 

בורשטיין מתוסכל על הפארקט, לצידו של משה מזרחי (רויטרס)

  

הסנטר המחליף, ארז מרקוביץ', לו היו רגעים יפים בדקות האחרונות, בא גם הוא בטענות לשופטים ובמקביל החמיא למאמץ שלו ושל חבריו במחצית השנייה. "זו היתה תצוגת שיפוט חד צדדית" קבע מרקוביץ', "נלחמנו כמו גדולים. אני גאה בכולם. זה כואב, יש הרגשה של החמצה, כי כמעט חזרנו למשחק. זה היה החצי הכי גרוע שלנו בכל הקמפיין. חזרנו, אבל זה לא הספיק. אנחנו לא פחות טובים מהיוונים. באופן כללי היתה אליפות גדולה. כל אחד נתן מאתיים אחוז".

 

"ניצחנו את המשחק, כי רצינו אותו יותר" אמר בסיום מאמן נבחרת יוון פנאיוטיס ינאקיס, "זה היה משחק מותח. ישראל קבוצה מוכשרת. חברי שרף עשה ככל יכולתו. זה לא הפתיע אותי שהם הגיעו עד לכאן. אמרתי לשחקני שיהיה עליהם להילחם עד לסוף המשחק, כי בעיצומו של המשחק, הם (הישראלים) יודעים לנצל טעויות. בשלב מסויים התחלנו לשחק בלי שכל. הדבר החיובי הוא שברגע שישראל נצמדה אלינו, חזרנו לשחק חכם בהגנה ובהתקפה".

 

פנאיוטיס ינאקיס וצבי שרף. עדיין חברים? (צילום: איתי שנקמן)

 

הסנטר היווני, לזארוס פאפאדופולוס: "זה היה ניצחון חשוב. ישראל נלחמה ולא היתה מוכנה לוותר. הם הצליחו לקזז את הפער, אבל לנו נשאר כוח וניצחנו בדרך לשמונה הראשונות". ניקוס זיסיס, שסיים כקלע המוביל במשחק עם 23 נקודות הוסיף: "זה היה משחק קשה והאמת היא שלא היינו במיטבנו, אבל העיקר שהגענו לשמינית הגמר". אנטוניס פוטסיס: "ידענו שישראל קבוצה קשה. במחצית הראשונה שיחקנו היטב בהגנה, שהיא הכוח העיקרי שלנו, אבל לא היינו טובים בהתקפה. היינו נינוחים מדי במחצית השנייה, כשישראל ניסתה לחזור. למזלנו בדקות ההכרעה, היינו מוכנים יותר".

פורסם לראשונה 21.09.05, 00:10

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צביקה שרף עם משה מזרחי
צביקה שרף עם משה מזרחי
צילום: איי פי
מומלצים