שתף קטע נבחר

האם העברתם את המחוגים שעה אחת לאחור?

שבוע העבודה הקרוב מתחיל עם שעת שינה נוספת, לאחר שב-2:00 בלילה הוזזו מחוגי השעונים שעה אחת לאחור. שעון החורף יונהג עד ל-31 במרץ

בשעה 2:00 (יום א') הוזזו מחוגי השעונים בישראל שעה אחת לאחור - והשעה שבה להיות 1:00 אחת חצות. בכך נכנס לתוקפו שעון החורף, בתום 191 ימים בהם הונהג השנה שעון קיץ. שעון החורף יימשך עד ל-31 במרץ 2006, וזאת על-פי חוק קביעת הזמן אשר חוקקה הכנסת השנה. 

 

סוגיית שעון הקיץ והחורף הטרידה רבות את חברי הכנסת וסיעות הבית במשך שנים ארוכות. חששם המרכזי של הדתיים והחרדים היה מפני פריסתו של שעון הקיץ על-פני תקופה ארוכה מדי, עד לאחר חגי תשרי, מה שהיה מאלצם 'למשוך' את צום יום הכיפורים שעה אחת נוספת. חשש נוסף ממנו ביקשו להימנע היה הארכת זמן החשיכה בשעה נוספת במשך הקיץ, דבר אשר היה מאלצם לקיים את תפילת הבוקר בשעה מאוחרת מדי.  

 

החילונים, מאידך, ביקשו להאריך את משך שעון הקיץ בטענה כי שעות אור נוספות יתרמו למשק מאות מליוני שקלים בשנה, טענה שהדעות חלוקות עליה בין הגורמים השונים. בעניין זה יש לציין, כי משרד התמ"ת פירסם השבוע, כי שעון הקיץ חסך למשק מעל 90 מליון שקלים. סיבה נוספת בגינה ביקשו נציגי החילונים להאריך את שעות האור היתה מטעמי בילוי, הנאה ושעות פנאי רבות יותר.

  

הוויכוח סביב סוגיית שעון החורף 'פירנס' במשך דורות רבים את המחלוקת הפוליטית בין נציגי הציבור. למעשה, מדי תקופה היה קובע שר הפנים, לאחר משא-ומתן פוליטי ממושך, טבלת מועדי שעון קיץ וחורף שתקפה למשך 3-4 שנים. אולם הדרך להשגת פשרה זו היתה ממושכת ומרובת מחלוקת, והיה צורך לחזור עליה מדי תקופה.

  

הצעות שונות הועלו מדי תקופה בכדי לפתור את המחלוקת ולבסוף, לאחר ויכוחים נוקבים וממושכים, הוחלט על פשרה, לפיה מועד תחילתו של שעון הקיץ ייקבע על-פי לוח השנה הלועזי, ואילו מועד סיומו ותחילת שעון החורף ייקבע על-פי לוח השנה העברי.

 

על-פי הפשרה, אשר התקבלה לבסוף בחוק קביעת הזמן, יחל שעון הקיץ בכל שנה בלילה שבין הימים חמישי לשישי האחרונים לפני תאריך ה-2 באפריל, ואילו שעון החורף יתחיל במוצאי השבת הראשונה של החודש העברי תשרי, כלומר בין ראש השנה ליום הכיפורים.


פורסם לראשונה 08/10/2005 20:54

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים