שתף קטע נבחר

טניס: דבנפורט זכתה בטורניר פילדרשטאדט

האמריקנית מחצה בגמר את אמילי מאורסמו, 2:6, 4:6 וזכתה בתואר ה-50 בקריירה. ואידיסובה בת ה-16 זכתה בתואר הנשים בטוקיו, ווסלי מודי הדרום אפריקאי אצל הגברים. ליוביצ'יץ' אלוף מץ

לינדזי דבנפורט, המדורגת שנייה בעולם, הגנה היום (א') על תוארה, כשגברה על הצרפתייה אמילי מאורסמו 2:6, 4:6 בגמר טורניר פילדרשטאדט בגרמניה. לאמריקנית היתה זו זכייה שלישית בטורניר ותואר מספר 50 בקריירה.

 

לדבנפורט שדורגה ראשונה בטורניר, הספיקו 66 דקות, בהן חבטה 31 "ווינרים" כדי להשלים את המלאכה נגד המדורגת שישית בעולם, ולזכות בפרס הראשון בטורניר, מכונית ה"פורשה" השלישית שלה. "יש לי כבר אחת מכל סוג", התבדחה דבנפורט בסיום. "השנה וחצי האחרונות היו מדהימות עבורי. דווקא כשחשבתי לסיים את הקריירה, התברר לי שאני עוד רחוקה מזה. כל עוד אשחק טוב, לא יהיו לי מחשבות על כך".

 

בגמר אליפות יפן הפתוחה בטוקיו, זכתה הצ'כית ניקול ואידיסובה, לאחר שיריבתה בגמר, הצרפתייה טטיאנה גולובין, פרשה במהלך המשחק בעקבות פציעה, במצב של 7:6, 3:2 לחובתה. הצ'כית בת ה-16 פשוט לוהטת, וזכתה בתואר שני בקריירה, לאחר שבשבוע שעבר ניצחה בטורניר בסיאול.

   

ואידיסובה (משמאל) וגולובין. הצ'כית לוהטת (צילום: איי פי)

 

מחר תמשיך ואידיסובה את מסעה במזרח הרחוק ותתחיל את טורניר אליפות תאילנד הפתוחה בבנגקוק (סך פרסים - 200 אלף דולר), בו משתתפת גם שחר פאר הישראלית.

 

בטשקנט (סך פרסים - 140 אלף דולר) זכתה ההולנדית מיכאלה קרייצ'קה בתואר הראשון שלה בקריירה, לאחר ניצחון בגמר על האזרבייג'אנית אקגול אמרמדורה 0:6, 6:4, 3:6. למיכאלה, אחותו הצעירה של ריצ'רד, אלוף ווימבלדון ב-1996, לקח רק 21 דקות לזכות במערכה הראשונה, אך אחר כך היא התקשתה מול חביבת הקהל, שעלתה לגמר הראשון בחייה.

 

טורניר הגברים בטוקיו (סך פרסים של 765 אלף דולר) סיפק דרמה גדולה, וגם אלוף חדש. ווסלי מודי הדרום אפריקאי גבר על מריו אניצ'יץ' הקרואטי 1:6, 7:6 (7), 6:4, וזכה בתואר היחידים הראשון בקריירה בסבב ה-ATP. במערכה השנייה כבר עמד מודי בפני שתי נקודות משחק לחובתו, אך הצליח להתאושש ולנצח את הקרואטי, המדורג חמישי בטורניר, גם במערכה השלישית.

 

במץ (סך פרסים - 390 אלף דולר) הניף גיבור הדייויס של קרואטיה, איבן ליוביצ'יץ', בתואר ראשון ל-2005. ליוביצ'יץ', שהעלה במו ידיו את נבחרתו לגמר המפעל, המשיך את המומנטום לשבוע מצוין ולניצחון בגמר על הצרפתי העולה גייל מונפיס 6:7 (7), 0:6. לקרואטי היה זה תואר ראשון מאז ליון 2001 ובסיום הוא אמר: "שיחקתי בחמישה גמרים השנה וזה מרגיש נהדר לזכות בתואר".

פורסם לראשונה 09.10.05, 12:23

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דבנפורט עם הפורשה, היום
דבנפורט עם הפורשה, היום
צילום: איי פי
מומלצים