שתף קטע נבחר

רוכשי האופניים: טיפים ועצות למצטיידים חדשים

איך תדעו מה מידת האופניים שמתאימה לכם? מה ההבדל בין "זנב קשיח" ל"שיכוך מלא"? ומה הקשר בין כאבי צוואר לרכיבה? מדריך קצר למי שקונה אופניים או מוציא אותן מהמחסן, לא רק לקראת יום כיפור

"איש באמונתו יחיה" אומר הפתגם הידוע, ומאפשר שלא לשפוט את הילדים והמבוגרים שמעדיפים לנצל את יום כיפור לנסיעה בכבישים הריקים. עבור אלה שמתכוונים לרכוב בחג, הנה כמה טיפים חשובים, שיעזרו להבטיח שתרכשו את זוג האופניים המתאים ותרכבו במינימום סיכון.

 

  • רוכשי האופניים

 

ייעוד האופניים: שלוש קטגוריות עיקריות יש בתחום הדו-גלגלי: אופני הרים, אופני כביש ואופני עיר. אופני ההרים מיועדים לרכיבות בחיק הטבע ובשבילי עפר, והם מצוידים בבולמי זעזועים ובגלגלים עבים ומחוזקים. אופני כביש מיועדים אך ורק לרכיבה על כבישים. הם קלי משקל, בעלי צמיגים

דקיקים וניתן להגיע בעזרתם למהירויות גבוהות (ולכן הם מוכרים גם כ"אופני מרוץ"). אופני עיר דומים לאופני הרים, אלא שלעירוניים יש צמיגים חלקים, מבנה שלדה נוח יותר לעצירות מרובות וכידון רחב.

 

אופני ההרים הם הסוג הנמכר ביותר בארץ ובעולם, וגם בהם יש תת-קטגוריות: אופני "זנב קשיח" - ללא בולם זעזועים אחורי, ואופני "שיכוך מלא" - להם יש בולם זעזועים מאחור ומלפנים. רוכבים מתחילים, שלא רואים את עצמם מדוושים בלב המדבר, יכולים להסתפק ב"זנב קשיח", איתו יוכלו ליהנות גם בדרכי עפר קלות. 

  

מידת האופניים: הנתון בעל ההשפעה הכי גדולה על נוחות הרכיבה הוא מידת השלדה של האופניים. הדגמים הזולים ואלה המיועדים לילדים מסתפקים בטווח מידות מצומצם בהתאם לקוטר הגלגל. המידה הכי גדולה לפי שיטה זו היא 26. 

 

בדגמים היוקרתיים תמצאו שלל מידות אינסופי, הנשען על גודל השילדה וההתאמה לגובהו של הרוכב/ת. החישוב נעשה על ידי מדידת המרחק בין המפשעה לרצפה והכפלת התוצאה במספר 0.65. הסכום המתקבל הוא גודל השלדה הרצוי. אגב, אין קשר בין משקל הרוכב לבין גודל השלדה – רוכב כבד יצטרך לקנות זוג אופניים המתאים למשקלו (חלקים יותר אגרסיביים וחזקים), באותה המידה של רוכב רזה בגובה דומה. ברכישת זוג האופניים הראשון מומלץ לבצע את המדידה וההתאמה בחנות בעזרת איש מקצוע, ועדיף להמנע מרכישה באתרי אינטרנט.

  

איכות המוצר: רגע לפני שאתם יוצאים מהחנות, בקשו לעשות סיבוב קצר על האופניים מחוץ

לחנות, ודאו שכל הברגים מחוזקים, שהבלמים עובדים, שהצמיגים אינם פגומים ושיש מחזירי אור ואמצעי תאורה.

 

חשוב מאד לשים דגש על איכות המוצר, ולא רק להתפתות למחיר אטרקטיבי. פרסומים רבים מבטיחים אופניים זולים עם בולם זעזועים אחורי - אך במקרים רבים תגלו שהוא כלל לא עובד. 

 

  • אביזרים

  

קסדה: קסדה  זה לא גימיק, הן באמת מצילות חיים. גם הזולות וגם היקרות מביניהן יגנו עליכם, ומה שחשוב הוא בעיקר ההתאמה המדויקת לראש - הן במידה והן בכיוונון מדויק של הרצועות. רוכבי אופניים מתחילים סובלים פעמים רבות מכאבי צוואר, ואלה נגרמים כמעט תמיד מחבישת קסדה לא מתאימה.

 

תאורה ומחזירי אור: האביזר הכי יעיל לרכיבה בלילה הוא נצנץ אחורי - אותו פנס אדום מהבהב המתריע על כך שמישהו רוכב לפניכם. מחירו נע בין 20 ל-30 שקלים וכדאי מאוד להשקיע את הסכום למען ביטחונכם. מומלץ גם לבדוק שיש מחזירי אור בקדמת האופניים, בדוושות ובתוך הגלגלים.

 

כפפות: כפפות רכיבה מיועדות לאפשר אחיזה טובה בכידון, להגן מפני החלקה של הידיים ולמנוע שפשופים ופגיעות במפגש עם האדמה/כביש. ישנם גדלים שונים, בהתאם לגיל ולמבנה גוף.

 

מים: יש כמה אפשרויות לנשיאת מים תוך כדי רכיבה. הזולה מביניהן היא לסחוב בקבוק מים בתוך תיק גב. השיטה הנוחה ביותר היא להתקין "התקן לבקבוק מים", בו תניחו בקבוק שישמש אתכם גם במהלך הרכיבה. לטיולים ורכיבות ארוכות ניתן להצטייד במנשא מים (שקית) בקיבולת של 3 ליטר, ממנו יוצאת קשית המשמשת את הרוכב לשתייה.

 

  • בטיחות ברכיבה ביום כיפור

 

זהירות מכוניות: כולם חושבים שהכבישים ריקים ממכוניות, אבל מאחר שיש כלי רכב שנעים גם ביום זה חשוב מאד להזהיר את הילדים. זה הזמן להזכיר שוב שחובה לחבוש קסדה.

 

זהירות אנשים: רבות מהתאונות ביום כיפור נגרמות ממפגשים בלתי רצויים עם הולכי רגל. שימו לב, זכות הקדימה היא שלהם.

 

זהירות חלודה: מי שמוציא עכשיו את האופניים מהמחסן, רצוי שידאג לחזק את כל הברגים, לשמן את השרשרת, לבדוק את לחץ האוויר בגלגלים ואת יכולת העצירה של הבלמים. באופני ילדים חשוב לבדוק שגלגלי העזר נמצאים בגובה המתאים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
חייב אופני "שיכוך מלא"
צילום: סי די בנק
צילום: איי פי
לאנס והחברים מדגימים קסדה
צילום: איי פי
מומלצים