שתף קטע נבחר

צנעא אינטרנשיונל

מסיבה משונה במיוחד תיערך בחג: אירוויזיון ברוח תימנית. נשבעים לכם

סוכות מתקרב, ומארגני המסיבות למינהם מקווים למצוא את הנוסחה המושלמת למסיבת החג. הבוקר (ב') קיבלנו קומוניקט לאירוע שייערך בסוכות, ואנחנו לא יכולים להסתיר אותו ממכם. קבלו את ה"צנעא אינטרנשיונל", מסיבת אירווזיון בנוסח תימני בתל-אביב. בנוסף לפרסום המסיבה, החליטו המארגנים לתרום מידע על המייצגים התימנים של ישראל באירוויזיון ומעט על ההיסטוריה התימנית, הנה המילים, לא נגענו.

 

  • יזהר כהן שלאחר ניצחונו ההיסטורי באירוויזיון ב-1978 עם "אבנבי", המשיך לנסות את כוחו בארבעה קדם-אירוויזיונים. אולם הצליח לעלות לאירוויזיון עצמו רק ב-1985 עם הלהיט "עולה עולה", שם העפיל למקום החמישי המכובד.

 

  • גלי עטרי עשתה כבוד יחד עם להקת "חלב ודבש" באירוויזיון של 1979 שהתקיים בירושלים ושרה את "הללויה" שהפך לשיר העברי המוכר ביותר בעולם מלבד "הבה נגילה".

 

  • עפרה חזה גברה בקדם-אירוויזיון של 1983 בנקודה אחת על יריבתה ירדנה ארזי והגיעה לאירוויזיון עם השיר "חי". שם זכתה לפופולריות רבה אך ב-6 נקודות פחות מהמנצחת- לוקסמבורג. ב-23 בפברואר 2000 נפטרה חזה ממחלת האיידס.

 

  • דפנה דקל שהשתתפה באירוויזיון גם כזמרת וגם כמנחה, הגיעה למקום השלישי באירוויזיון של 1992 עם "זה רק ספורט". זאת, למרות עתירתה לבית המשפט של הזמרת ענת עצמון (שמוצאה פולני!) אשר הגיעה למקום השני בקדם, וביקשה לפסול את שירה של דקל שחרג ב- 17 שניות משלוש הדקות המותרות.

 

  • דנה אינטרנשיונל הוציאה את ישראל מהקפאה של 20 שנים והביאה את הזכייה באירוויזיון 1998. אבל היא עשתה גם יותר מכך- אין להפריז בתרומת זכייתה לקידום זכויות הומואים, לסביות וטראנסיות בישראל. לאחר הניצחון אלפים גדשו את כיכר רבין והניפו דגלי גאווה.

 

וקצת מידע על העליה: באמצעות "מרבד הקסמים" המפעל הציוני שם קץ להתיישבות היהודית בתימן שהחלה לאחר חורבן בית המקדש הראשון. כבר בימי העליות הראשונות הודבק לתימנים הסטריאוטיפ הגזעני החיובי לפיו הם שקטים ומסתפקים במועט. בשנת 1909 נכתב בעיתון "הצבי" כי "אין ספק שהיסוד של הפועלים התימנים מועיל יותר אפילו מפועלינו האידיאלים והרעננים... זהו הפועל הפשוט, הטבעי, המסוגל לעבוד הכל, בלי בושות, בלי פילוסופיה ובלי שירה". עוזי משולם שהתבצר עם חסידיו בביתו בדרישה להקמת ועדת חקירה לפרשת ילדי תימן החטופים, וכן רוצחו של ראש הממשלה רבין, יגאל עמיר, פגמו עם השנים בסטריאוטיפ לפיו התימנים אינם עושים צרות.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צנעא, לא דנה
צנעא, לא דנה
צילום: סמדר שילוני
מומלצים