שתף קטע נבחר

קורות פילפיל הפלסטיני במרתפי השב"כ

בסדרת טלוויזיה שמשודרת ברשות לכבוד הרמדאן, מוצגת ישראל כמי שעומדת מאחורי רשתות להפצת סמים, במטרה לפגוע בחברה הפלסטינית. בפרק מיוחד נראה פילפיל, הגיבור, כשהוא מעונה במרתפי השב"כ. חיילי צה"ל מוצגים כמי שששים לרצוח בדם קר, גם אם מדובר בכלה ביום כלולותיה, וניתן לשמוע בה האשמות כי הישראלים "מוכנים להילחם בנו באיידס"

"סמים, הם (הישראלים) נלחמים בנו באמצעות סמים!", כך מטיח גיבור סדרה טלוויזיונית ששודרה לכבוד חודש הרמדאן בטלוויזיה הפלסטינית. קצין משטרה משיב לו: "הם מוכנים להילחם בנו גם באיידס".

 

הסדרה, הקרויה "הכנעני", מתארת את חייו של פלסטיני בשל פלפל (פילפיל) הלוחם בישראל. איתרע מזלו של פילפיל והוא נכלא ועונה קשות בטרם שוחרר מהכלא הישראלי, כדי לנסות לשכנעו שילשין על חבריו לארגון. לא קל לפספס את המסר, שכן תמונות העינויים שבות ומוקרנות לאורך הסדרה. איש כוחות הביטחון הישראלי נראה כשהוא מכה באכזריות בעצור בבטנו, תוך שהוא מענה פלסטיני נוסף ומטביע את ראשו בדלי מים.

 

 

 

"מבט לתקשורת הפלסטינית", מכון מחקר העוקב אחרי כלי התקשורת הפלסטינים, מאפשר הצצה לסדרה, שמציגה את ישראל כמי שעומדת מאחורי רשתות פלסטיניות להפצת סמים, במטרה לפגוע בחברה הפלסטינית. חיילי צה"ל מוצגים כמי שששים לרצוח בדם קר, גם אם מדובר בכלה ביום כלולותיה, לצד האשמות כמו זאת של פלפל כי הישראלים "מוכנים להילחם בנו באיידס". 

 

בחודש הרמדאן משודרות שפע של תוכניות לכל המשפחה. משפחות רבות נוהגות לבלות זמן רב בבית, כדי להקל על הצום ולהסב לשולחן לעת ערב כשרבים צופים בטלוויזיה. 

 

פלפל, גיבור הסדרה, מתגייס לשורות המשטרה כסוכן סמוי שמטרתו לחשוף קבוצות פושעים מאורגנות. הוא חושף רשת המופעלת על ידי ישראל, שאנשיה מחדירים סמים לרצועת עזה ומשחיתים את בני הנוער. בשיחה בין פלפל לקצין המשטרה שמפעיל אותו, מאשים פלפל את הישראלים: "סמים, הם נלחמים בנו באמצעות סמים. הם בוחרים באיזה אמצעי להילחם בנו. פעם באמצעות מטוסים ופעם באמצעות סמים", ואילו הקצין משיב לו, "הם מוכנים להילחם בנו גם באיידס".

 

עדיין בכותרות: הפרוטוקולים של זקני ציון

 

כאמור, צופי ערוצי הטלוויזיה הערביים בלוויין נהנים מתחילת חודש הרמדאן משפע של תכניות בידור וסדרות שהופקו במיוחד לכבוד חודש זה. בשנים האחרונות משכו כמה סדרות תשומת לב רבה בזכות התייחסותן השלילית והמגמתית כלפי יהודים וישראלים.

  

הבולטות שבסדרות היו הסדרה המצרית "פרש בלי סוס", שתיארה את מאמצי היהודים להסתיר את דבר קיומם של "הפרוטוקולים של זקני ציון", והסדרה הסורית "הגולה", ששודרה בתחנת הטלוויזיה "אל-מנאר" של החיזבאללה. סדרה זו גוללה באופן אנטישמי את מעללי היהודים והשתלטותם על העולם כולו ב-150 השנים האחרונות. סדרה אחרת שבלטה בתחילת האינתיפאדה היתה "שרוניאת" (עלילות שרון) ששודרה בתחנת הטלוויזיה של אבו דאבי. השנה נראה כי הטלוויזיה הפלסטינית ממשיכה במסורת, כשהיא מעלה לשידור סדרה גדושה בתיאורים של רוע של היהודים ב"פלסטין".

 

"לישראל אין דבר כזה קו ירוק"

  

ומה עוד ניתן לראות בה? בסדרה מופיעה דמות נוספת העונה לשם עאדל. הוא משמש כמשת"פ של ישראל ומטיף לאישה בה הוא מאוהב, כי אין דבר כזה "קו ירוק". זאת, מפני שישראל כוללת בתוכה גם את רצועת עזה והגדה המערבית – דברים שלפי המכון מדגימים תפיסה שישראל מנסה להחדיר.

  

הסדרה מתייחסת גם לכוחות הביטחון הפלסטינים, שמוצגים ככוחות מבצעיים מצטיינים וכמשליטי החוק והסדר ברחוב הפלסטיני, למרות שבימים אלה שוררת אנרכיה ביטחונית ברצועה. לעומתם, אגב, מוצגים חיילי צה"ל בסצינה אחרת כתאבי דם. פלפל אף חולם באחד הלילות על חייל צה"ל, בעל אף ארוך יהודי סטריאוטיפי, שרץ מעמדת שמירה לאחר שזיהה כלה פלסטינית ויורה בה למוות, תוך שהוא עומד מדושן עונג וצוחק בפה מלא.

  

איתמר מרקוס, מנהל "מבט לתקשורת הפלסטינית", הסביר: "אנחנו רואים בשנים האחרונות מגמה שלפיה הפלסטינים מרבים להשתמש בתרבות הפופולארית כדי להעביר מסרים לנוער. אם בעבר עשו שימוש בקליפים לחנך ילדים להיות שאהידים, היום יש מגמה להציג את ישראל כמי שמנסה בכוונה תחילה לפגוע במרקם של החברה הפלסטינית, מפיצה סמים ואיידס". לדבריו, "אין מי שיראה את החייל הרוצח בדם קר ולא יחוש שנאה וסלידה כלפי חיילי צה"ל. זה יותר חזק מכל אמירה של איש פוליטי כי הם רואים את הרצח במו עיניהם".

  

ומה בדבר ההסתה בתקשורת הפלסטינית? מרקוס מסכים כי ההסתה לרצח ירדה אך ההסתה באופן כללי לא נעלמה. "יש ירידה בהסתה לרצח בכלי התקשורת הפלסטיניים, אולם ההסתה לשנאה עדיין בולטת. אנו מזהים בכלי התקשורת הפלסטינים מצב הדומה לזה ששרר בשנים 1996-2000 - שנים שהיו רוויות בהסתה לשנאה. ככל שדוחפים שנאה – בסופו של דבר היא תתפרץ. יש אמנם פחות מסר שלילי אבל אין מסר חיובי. אין הכרה בישראל, היא לא מופיעה במפה, והיא מוצגת כרוצחת", סיכם.

 

צילום וידאו: באדיבות "מבט לתקשורת הפלסטינית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות מכון המבט לתקשורת הפלסטינית
יורים בכלה ביום כלולותיה (מתוך הסדרה)
באדיבות מכון המבט לתקשורת הפלסטינית
באדיבות מכון המבט לתקשורת הפלסטינית
מענים פלסטינים (מתוך הסדרה)
באדיבות מכון המבט לתקשורת הפלסטינית
מומלצים