שתף קטע נבחר

בורסת הסחורות בשיקאגו הונפקה בוול-סטריט

מועצת המסחר של שיקגו, שהוקמה ב-1848 כדי לסחור בתירס ופולי סויה, ביצעה הנפקה ציבורית בוול-סטריט. מניות הבורסה נסחרות כעת במחיר גבוה ב-55% ממחיר ההנפקה הראשוני, שעמד על 54 דולר למנייה

בורסת הסחורות הוותיקה ביותר בארה"ב ביצעה הנפקה בוול-סטריט אחרי 157 שנים. מועצת המסחר של שיקגו הוקמה ב-1848 כדי לסחור בתירס ופולי סויה, אך משמשת כיום בעיקר למסחר באופציות וחוזים עתידיים של מוצרים פיננסיים.

 

כעת נסחרות מניות הבורסה ב-55% מעל מחיר ההנפקה הראשוני, שנקבע ל-54 דולר למנייה, והן נסחרות במחיר של כ-80.75 דולר למנייה. במסגרת ההנפקה הציעה הבורסה 3.2 מיליון מניות. הגיוס ישמש את הבורסה לשדרוג טכנולוגיות המסחר שלה ולהאצת קצב אימוץ המסחר האלקטרוני.

 

מועצת המסחר היא בורסת הנגזרות השלישית בגודלה בעולם, אחרי בורסת שיקגו ו-Eurex האלקטרונית. המסחר במניות מועצת המסחר יתחיל היום תחת הסימול BOT. החתמים הם ג'יי פי מורגן צ'ייס וקרדיט סוויס פירסט בוסטון.

 

מועצת המסחר מקווה לחקות את הצלחתה של חברת האחזקות של הבורסה של שיקגו, שהפכה בדצמבר 2002 לשוק הפיננסי האמריקני הראשון שמוכר מניות בעצמו. ערכן של מניות הבורסה של שיקגו גדל פי 10 בפחות משנתיים, ממחיר ההנפקה שעמד על 35 דולר למנייה למחירן כיום שעומד על כ-330 דולר למנייה.

 

פריחת המסחר האלקטרוני סייע למועצת המסחר להיכנס לעידן החדש: נפח המסחר בבורסה צמח ב-27% בממוצע לשנה בין השנים 2000 עד 2004. אך הבורסה עומדת עדיין בפני אתגרים ניכרים עם השלמת המעבר ממוסד ללא מטרות רווח שנמצא בבעלות החברים בו לחברה ציבורית.

 

המסחר האלקטרוני היווה כ-58% מנפח המסחר בבורסה אשתקד, לעומת 52% ב-2003. 82% מכלל החוזים שנסחרו בה במחצית הראשונה של 2005 היו חוזים פיננסיים עתידיים או אופציות, ורק 14% היו מוצרים חקלאיים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה הוותיקה בארה"ב
הבורסה הוותיקה בארה"ב
צילום: איי פי
מומלצים