שתף קטע נבחר

 

בן אליעזר: "נרקמה קונספירציה לרסק את המפלגה"

בדרך לבחירות על תפקיד יו"ר המפלגה, תוקף בנימין בן אליעזר את חבריו להנהגה: "הם דוחפים את פרס לכשלונו הגדול ביותר, הצעירים חושבים שזאת הזדמנות פז להיפטר מדור הביניים, אלא שהם לא למדו שבפוליטיקה ישראלית אין קיצורי דרך". במקביל ממשיך עמיר פרץ לחרוש את השטח ובביקור באשקלון הודיע: "מיד עם בחירתי נעזוב את הממשלה". בניגוד אליו חזר פרס ואמר כי העבודה חייבת להישאר בממשלה, כדי לא להפקיר את המדיניות החברתית בידי הליכוד

"מישהו החליט לוותר על ניצחון המפלגה בבחירות". כך אומר בנימין (פואד) בן אליעזר, כשבועיים לפני הבחירות לראשות מפלגת העבודה. פואד, אחד מהמתמודדים בפריימריז, תוקף בחריפות רבה את חבריו להנהגת המפלגה ומאשים אותם ברקימת קונספירציה וברצון לחסל את המפלגה ואת סיכוייה לנצח בבחירות הכלליות.

 

בן אליעזר מאשים את חבריו גם בניסיון להפוך את יו"ר המפלגה הנוכחי, השר שמעון פרס, למריונטה ולפיקציה. "כל אחד משיקוליו הוא, דוחף את פרס להתמודדות משיקולים אישיים כדי שהוא יפסיד בבחירות ואז יתקיימו בחירות חדשות", טוען פואד. "הצעירים חושבים שזאת הזדמנות פז להיפטר מדור הביניים, אלא שהם לא למדו שבפוליטיקה ישראלית אין קיצורי דרך. הם יצרו אווירה של 'תנו לשמעון' ועכשיו הדגל החדש הוא 'תנו לשמעון כדי לחסום את עמיר פרץ'. נוצרה קונספירציה מטורפת לרסק את המפלגה ולא לתת לי לעלות למעלה. בגלל זה חיסלו לי 25 אלף מתפקדים (בן אליעזר נאבק בימים אלה כדי לאשר הכנסתם של אלפי מתפקדיו לפנקס הבוחרים של המפלגה)".

 

"אנחנו הולכים בידיים כנועות לזרועות של אריק שרון ודוחפים את פרס לכשלונו הגדול ביותר", ממשיך פואד. "פרס חושב שהם דוחפים אותו כי הם באמת אוהבים אותו? מה קרה לו? לקחו אדם רציני, ענק, ששמו נקשר בהיסטוריה, הופכים אותו לפיקציה ורוכבים לו על הגב. אני רוצה להציל את המפלגה וגם את פרס מביזיון".

 

בן אליעזר מעריך כי בסופו של דבר הליכוד יתפרק וראש הממשלה שרון יקים תנועה חדשה. לדבריו, "אריק יודע שגם אם הוא מנצח בבחירות לראשות המפלגה, המרכז של הליכוד הוא זה שבוחר את הרשימה. ומה יהיה לו אז? שכפול של לנדאו פי 38? לכן לא יעזור כלום. אריק יתפלג והמערכה הנוכחית נועדה להתשת ביבי".

 

בן אליעזר מחזיק סקר שנערך לאחרונה על ידי גורמים במערכת הפוליטית, לפיו בהתמודדות לראשות העבודה הוא מדורג במקום השלישי, אחרי פרס ופרץ. בסביבתו של פואד אומרים כי הנתונים מהשטח מציגים תמונה לפיה בן אליעזר הוא השני בהתמודדות והוא זה שיעלה לסיבוב השני על תפקיד היו"ר. בן אליעזר עצמו הבהיר היום בשיחה עם ynet כי בכוונתו להתמודד בבחירות לראשות המפלגה עד הסוף - בכל מקרה ובכל תנאי - גם אם בסופו של דבר יוחלט שלא להכניס את מתפקדיו לפנקס הבוחרים.

 

בהתייחסו לשאלה האם הוא תומך בהישארות של העבודה בממשלת האחדות עם הליכוד, אמר בן אליעזר כי הדבר אפשרי מבחינתו רק בתנאי שתקציב המדינה וסדר העדיפויות הכלכלי-חברתי ישתנו והתהליך המדיני יימשך. לדבריו, "אני כבר עזבתי ממשלה בעבר, בניגוד לכל אלה שמדברים עכשיו. אני לא צריך להוכיח לאף אחד כלום".

 

"תארו לכם כמה שסעים, שנאות ומחסומים ייעלמו אם אנצח"

 

ובזמן שפואד תוקף, ממשיך עמיר פרץ לחרוש את השטח לקראת הפריימריז ומקפיד לשמור על ארשת מכובדת, שלא לומר ממלכתית. היום הוא סייר בשוק בנתיבות במסגרת "המסע להחלפת השלטון" שהוא מקיים ושמע נימה פסימית מהתושבים שצעקו לו "חבל על הזמן, הם לא יתנו לך להיבחר". "אני חושב שבמילה 'הם' התכוונו התושבים בנתיבות לממסד של מפלגת העבודה, לכך שהם לא מאמינים בשינוי", אמר פרץ והמשיך בדיפלומטיות: "אולי הם התכוונו גם לכך שבממסד הזה לא מאמינים שחברי ליכוד יצטרפו ויתמכו בעבודה".

 

את המסע היום החל פרץ בביתו בשדרות ולאחר הסיור בנתיבות הגיע לאשקלון. כשהוא מלווה בחברות הכנסת יולי תמיר ואילנה כהן ובמספר תומכים, התקבל פרץ בהתלהבות בכל נקודות העצירה שלו.  מסיבת העיתונאים הייתה אמורה להתקיים בסוכתו של פעיל מקומי באשקלון אולם הגשם טירפד את התכניות. לאחר שהאירוע הועבר למלון בעיר והתברר כי המיקרופון של פרץ מתנתק מעת לעת, נשמעו מצד פעיליו הרהורים בנוסח הליכוד, אודות ניתוק מכוון מצד חברי ועד חברת החשמל.

 

במסיבת העיתונאים שקיים פרץ היה המסר העיקרי שלו: לא לישיבה עם שרון בממשלת אחדות. "מיד עם בחירתי נעזוב את הממשלה", הודיע. "שרון הוא אבי ההתנחלויות ובזמן שהבולדוזרים עלו על ההתנחלויות הוא היה צריך להסביר איך במשך שלושים שנה ירדו שם לטמיון כספים שהיו מיועדים לערי הפיתוח ולשכונות . אני בטוח שלכל מתנחל יהיה פתרון, אבל מה עם העיירות והשכונות?".

 

פרץ טוען כי מפלגת העבודה מבצעת מעין התאבדות בעצם ישיבתה בממשלה. "הם הרי יצטרכו להגן על המדיניות של הליכוד והמסבירים שלו, ומה הם יעשו ב-2006 כאשר יצטרכו להחליף ממשלה?", תהה פרץ.

 

פרץ מנסה לערפל את הנושא העדתי במסע הבחירות שלו, למרות שבהפוך על הפוך הוא מזכיר אותו לעתים קרובות. "אני מקווה שלא יובילו אותי לעניין העדתי כי מדובר בעניין מעמדי. אני רוצה שיצטרפו אלי בני קיבוצים, מושבים ועיירות פיתוח, ובעניין הזה אני אומר: תארו לכם שבליל הבחירות יאמר המנחה 'מהפך, עמיר פרץ ניצח'. כמה שסעים, מחסומים פסיכולוגיים ושנאות היסטוריות ייעלמו באותו לילה. אני יודע מה זה יעשה למגזרים רבים, זו תהיה רעידת אדמה פוליטית".

 

יו"ר מפלגת העבודה, השר שמעון פרס, יצא גם הוא לסיור שטח ובכנס פעילים בקיבוץ יראון בגליל העליון אמר:  "מפלגת העבודה צריכה להוציא את ישראל מהעוני כפי שהוצאנו את ישראל מעזה".

 

בניגוד לעמדתו הנחרצת של פרץ, חזר פרס ואמר כי מפלגת העבודה חייבת להישאר בממשלה. הוא הזהיר כי יציאתה של העבודה מהממשלה משמעותה הפסקת ההשקעה בגליל ובנגב, שינוי סדר העדיפות החברתי והחזרת ההשקעה העצומה בהתנחלויות. לדבריו, "עד סוף השנה עלינו לעשות כל שניתן כדי להיפטר מהתקציב של ביבי. אנו רוצים שהממשלה תצא מהמדיניות החברתית הנוכחית ולא שאנחנו נצא מהממשלה ונשאיר את המדיניות כפי שהיא היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
בן אליעזר. "הצעירים עוד לא למדו"
צילום: תומריקו
צילום: רויטרס
פרס. "להיפטר מהתקציב של ביבי"
צילום: רויטרס
צילום: תומריקו
פרץ. לא לישיבה בממשלת אחדות
צילום: תומריקו
מומלצים