שתף קטע נבחר

צפת: שבעה בילויים גליליים

בין ההילה הקדושה של צפת להילה הניו אייג'ית של ראש פינה הסמוכה, לא קשה למצוא מקומות לנוח, לבלות, לטעום ולאכול

אני אוהבת לנסוע לצפת, ולו רק בגלל שהיא כל כך שונה מתל אביב. הפוכה ממש. תל אביב עיר של נהנתנות, וצפת כולה רוחניות וכיבוש היצר. תל אביב עיר חדשה, שנוצרה יש מאין על חוף הים התיכון, לחה, סמיכה, מהבילה, וצפת עיר עתיקה, ספונה בין נוף הררי ותפרחת ירוקה, צלולה, קרירה, מאופקת.

 

אמנם צפת מזוהה כיום בעיקר כיישוב דתי, ולדעתי זהו גם החן שלה, אבל סיור בעיר העתיקה מותיר גם תייר חילוני נפעם. יש בה פינות חמד קסומות וצימרים וברים ומסעדות גליליות משובחות, שמצדיקים טיול ממושך בסביבה. מעלה נוספת: הסמיכות של צפת לראש פינה. 10 דקות נסיעה ואתם בעולם אחר: גם ירוק, גם אוויר הרים, אבל אנרגיות שונות. אם את צפת אופפת הילה קדושה, הרי שאת ראש פינה מקיפה הילה ניו אייג'ית.

 

חוץ מזה, צפת ממוקמת חצי שעה מטבריה, חצי שעה מהירדן, 45 דקות מקריית שמונה וגבול הצפון, וחצי שעה מגוש שגב וכרמיאל. אפשר להפוך אותה לבסיס וממנו להגיח לאזורים שונים בסביבה. הנה כמה המלצות לאתרי אירוח ובילוי בעיר: 

 

אסנט: מי מפחד מיהדות?

 

"אסנט" הוא מרכז למיסטיקה יהודית והוא שוכן במבנה עתיק שמשקיף להר מירון ויער הבעש"ט. את המרכז הקימו בתחילת שנות השמונים של המאה שעברה אמריקנים חוזרים בתשובה, שהחליטו להקים מקום למפגשי היכרות עם החוויה הרוחנית-יהודית. שם המרכז נגזר מהמלה האנגלית ASCENT, שפירושה "עלייה", כלומר עלייה בדרגות הרוחניות. ב"אסנט" מתמקדים בלימוד מיסטיקה יהודית על פי תורת החסידות, ומעבירים סדנאות למודעת עצמית על פי היהדות. המרכז שייך לחסידות חב"ד ומפעיליו מדגישים שהם "מקבלים בו כל יהודי כמות שהוא".

 

  • רחוב האר"י 2. טלפון 1800-30-40-70, 04-6921364

 

רוקנשטיין: טעם של פעם

 

בשנות השלושים של המאה שעברה, כשהמקום הוקם, קראו לו "פנסיון רוקנשטיין". פנסיון, להבדיל ממלון, מכיל מספר קטן של חדרים ואמור להיות בעל אופי בייתי

ואווירה משפחתית. למרות שהמקום שדרג את שמו והפך ל"אירוח כפרי", או מה שקוראים  אצלנו "צימר", הוא עדיין משפחתי וחם ומקסים.

 

את המקום מנהל דובי רוקנשטיין, הנכד של המייסדים. הסבא של דובי, שגם בגרמניה התעסק במלונאות, נמלט מהיטלר ונחת בהר כנען, והקים את הפנסיון כבר בשנת 1936. הקומפלקס מונה 25 חדרים אבל דובי מעמיד היום להשכרה רק חמישה. ריקי, אשתו של דובי, היא הילרית ומטפלת ברייקי, וגם בשלנית מעולה, שמפנקת בארוחת בוקר שכוללת לחמניות, ריבות וגבינות תוצרת בית.

 

מסביב גינות מטופחות - ערוגות פרחים וצמחי תבלין, עצי אורן וארז, ושביל עצי ברוש שמתחברים לטעמים ולריחות של ארץ ישראל הישנה. בבוסתן המקומי יש שורה של עצי חרוב, רימונים, תאנים, זיתים, חרובים וענבים. בגן האורנים יש גם פינות ישיבה, ערסלים ופינת ברביקיו.

 

  • לינה וארוחת בוקר לזוג: 330 ש"ח. בסוף שבוע יש להזמין לפחות 2 לילות.
  • טל': 04-6971007, 057-7498133.

 

פלאסיו: פאר מלכותי

 

בלטינית "פלאסיו" זה ארמון, והמסעדה כשמה כן היא: ארמונית ומפוארת. העיצוב, הריהוט, האוכל, אפילו הבעלים - הכל נוטף שיק צרפתי אקסקלוסיבי. 

 

הסיפור של "פלאסיו" הוא בעצם הספור של הבעלים שלו: ז'אן איב. איב, יהודי ממוצא צרפתי, עשה את מרבית שנותיו בלוס אנג'לס ועסק בעיצוב וייצור אופנה. לפני

עשרים שנה ביקר בצפת ונתקל בארמון מתקופת הממלוכים, מבנה בן 750 שנים, שעמד למכירה. בלי לחשוב פעמיים רכש איב את הנכס המשתרע על 3,000 מ"ר. 

 

לפני כשנתיים הנקודה היהודית התחילה לדגדג בז'אן איב. הוא חיסל את עסקי האופנה שלו ועשה עלייה. איב השתקע בארמון, העניק לו את שמו ושקד על פתיחת המסעדה. הוא אחראי על הכל: העיצוב, הריהוט, התאורה, התפריט, וגם על הציורים התלויים על הקירות.

 

את המטבח הוא מגדיר "קליפורניה סטייל": תערובת של טעמים מהים התיכון, איטליה וצרפת, כשהדגש הוא על בריאות. סלטים, דגים, כל מיני סוגי פסטות, ומנות בשר כמו פילה מיניון, רובספייר, שאטובריאן, אנטריקוט, צלעות כבש, כבד אווז ופרגיות ממולאות.

 

  • ארוחה ליחיד ללא יין תעלה כ-150 ש"ח.
  • המסעדה פתוחה בשבתות. טל': 04-6999850

 

גלילה: תוצרת בית 

 

'גלילה, שנמצאת ליד תחנת הדלק בכניסה לראש פינה, היתה אחת מההפתעות היותר טובות של הטיול הזה.

 

חגי, דור ואופיר, שלושה צעירים נמרצים מהאזור, הקימו בית חם וטעים לעשרות יצרני המעדנים מהגליל והגולן, שלא תמיד יודעים איך לשווק את עצמם. מדפי המעדניה עמוסים בתוצרת אזורית בלבד: שמן זית, ריבות,

דבש, חליטות תה, חלבה, בשרים מעושנים, מוצרי מזון אורגניים, עשבי תבול ותבלינים, כ-50 סוגי גבינות צאן ובקר, מיצים סחוטים טריים וכל מיני סוגי ליקרים. גם כל יקבי הבוטיק של האזור מיוצגים כאן: מילס, שאטו גולן, עמרם, תבור, בן זמרא וראש פינה.

 

במקום מרכיבים תערובות תבלינים ואופים לחם מקמח מלא ושאור עם כל מני דברים טובים, וגם עוגות ועוגיות. ניתן לארוז את הגל בסלסלות פיקניק, וניתן גם להזמין טלפונית היישר אל הצימר.

 

אמנם "גלילה" מוגדרת כמעדנייה, אבל היא גם מסעדה קטנה שאפשר ליהנות ממנה מבראנצ' או ארוחות צהריים וערב. חגי קציר, השף, נולד בראש פינה אבל לכאן הוא הגיע ממסעדת "יועזר בן יין" ביפו, והוא מכין פסטות טריות, אנטיפסטי, בשרים מעולים וזיתים. בסופי השבוע יש גם מופעי בלוז וג'אז.

 

  • פתוח שבעה ימים בשבוע עד לשעות הקטנות של הלילה. טל': 04-6937569

 

בוסתן ספרדי: סוד הקסם

 

שלושה צימרים למרגלות המצודה של צפת טובלים בגן פראי של שיחי תבלין ועצי פרי, מרימון ועד דובדבן וגם סוכת גפנים - באמת בוסתן ספרדי. במרכז החצר יש באר מים בעומק 7 מטר האוגרת מי גשמים וסביבה שלושה חדרי אירוח - קטן, בינוני וגדול - "סוויטה" הכוללת סלון וחדר שינה.

 

הבוסתן שוכן בעיר העתיקה אבל לא ברובע היהודי. למרות האווירה החילונית גם גם משפחות דתיות יכולות להתארח במקום ולקבל את כל שנחוץ לשמירת השבת, כולל מתקן להכנת חמין.

 

  • מחירים לזוג לסופשבוע: 500-650 ש"ח (בהתאם לגודל החדר).
  • טל': 04-6922266, 5407566 - 050.

 

מוסקט: גורמה גלילי  

 

"מוסקט", אחת המסעדות הטובות בארץ, הוקמה לפני כשבע שנים בצמוד למלון "מצפה ימים". אלטרנטיבה

בשרית לאוכל הצמחוני המוגש במלון.

 

האוכל במסעדה מבוסס על מוצרים שגדלים אך ורק במצפה הימים או בגליל העליון. לצד חלקות הגידולים האורגניים של המלון הוקם גם משק חי שכולל גדיים, טלאים, יונים, שלווים, עופות וברווזים. הדגים מגיעים מהכנרת. סגנון הבישול נשען על המטבח הקלאסי, ונוסף לו מגע אישי של השף. בין המנות: ברווז ברוטב תבלינים וקארמל רימונים, שוק גדי על תבשיל עדשים, שקדי עגל על סלק חם ופטריות בגריל על אווז מעושן. 

 

  • מחיר ממוצע לאדם: כ-200 ש"ח, לא כולל יין.
  • המסעדה פתוחה 7 ימים בשבוע. טל': 04-6994537

 

רוח בר: ראש טוב

 

במרחק 3 דקות נסיעה ממוסקט, בנוף כנרת, נמצא "רוח בר", שבו אפשר למצוא את הגירסה הגלילית לאקשן תל אביבי. במקום שנהנה ממרפסת גדולה שמשקיפה לנוף אפשר לשתות ולאכול ארוחות קלות, על רקע של מוסיקה טובה שמנגן הדי ג'יי המקומי - מבאך ועד סינטרה. בסופי שבוע יש הופעות של ריקודי בטן או ג'ם סשנים של מוסיקה חיה לתוך הלילה.

 

  • פתוח כל יום מתשע בערב עד ארבע לפנות בוקר. טל: 050-4420000.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: החברה להגנת הטבע
צפת. לא רק לדתיים
צילום: החברה להגנת הטבע
ראש פינה. גאווה מקומית
צילום: לע"מ
רוח בר. מרפסת לנוף
מומלצים