שתף קטע נבחר

כבר לא מאצ'ו? עלייה במכירת מוצרי טיפוח לגבר

סקר CIA: מתחילת השנה נרשמה עלייה של 20% במכירת מוצרי טיפוח לגברים. מדובר בקרמים שונים לפנים ולגוף ובצבע לשיער

האם תדמית המאצ'ו הישראלי הקשוח נשברה? מסקירת שוק שערכה CIA - קרדיט אינפורמיישן אסוסיישן, מקבוצת גאון שוקי הון, נראה שהיא אכן הולכת ונשברת. כי לפי הסקירה, מראשית השנה חל גידול של כ–20% במכירת מוצרי טיפוח לגברים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר בקרמים שונים לפנים ולגוף ובצבע לשיער. עם זאת, על פי הסקירה כ–80% ממוצרי הטיפוח לגבר נרכשים ע"י בת הזוג ורק כ–20% על ידי הגבר עצמו.

 

ב– CIA מעריכים כי שוק מוצרי הטיפוח לגבר עדיין נמצא בראשיתו וכי הפוטנציאל בתחום עדיין גדול. זאת לעומת שוק מוצרי הטיפוח לנשים הסובל מרוויה.

  

על פי נתוני CIA, שוק אביזרי הטיפוח לגברים נאמד בכ–10 מיליון שקל בשנה, לא כולל דאודורנטים, בשמים ואפטר שייב. לשם השוואה, שוק מוצרי השיער לנשים נאמד בכ–400 מיליון שקל בשנה ושוק מוצרי הטיפוח לפנים ולגוף של נשים נאמד בכמיליארד שקל בשנה.

 

לפי הסקירה, קיימת צמיחה בכל הקטגוריות: מקרמים שונים ועד צבעי שיער. יחד עם זאת, אומרים כלכלני CIA, החברות נזהרות במהלכים האסטרטגיים כלפי שוק הגברים, שכן לא כל מוצר ינחל הצלחה.

 

אסטרטגיית השיווק והפרסום של מוצרי הטיפוח המיועדים לגברים בלבד, היא עדינה ומשדרת יתרונות בריאותיים וכן בידול האריזה ממוצרי טיפוח מקבילים לנשים, והדגשה כי מדובר במוצר לגברים בלבד.

 

בתחום מוצרי הטיפוח לגברים נמשכת עליונותם של מוצרי הטיפוח הקשורים בגילוח, בעור הפנים ובהרגעתו לאחר הגילוח. מוצרים נוספים פופולריים בקרב גברים הם הקרמים הכוללים לחות לעור הידיים והגוף.

 

בקטגוריית הדאודורנטים, הגברים הישראלים מוציאים מדי שנה כ–90 מיליון שקל, לעומת נשים המוציאות כ – 120 מליון שקל. מהסקירה עולה עוד, כי הגבר הישראלי מעדיף את דאודורנט הסטיק (כ–46%) ולאחריו את הספריי (כ– 45%) ואת הרול (9%).

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבר מי שמטפח את עצמו
גבר מי שמטפח את עצמו
צילום: סי די בנק
מומלצים