שתף קטע נבחר

 

אילת: תובע משטרתי לשעבר חשוד בקבלת שוחד

חוקרי מפלג התשאול פשטו על משרדו של עורך הדין ועצרה אותו בחשד שקיבל שוחד בהיותו במשטרה. ראש מפלג התשאול בדרום, סגן-ניצב יגאל בן שלום: "השוחד ניתן בכסף. מדובר במאות רבות של שקלים שניתנו במספר מקרים". עורך הדין ושותפו למשרד: המשטרה מתנכלת לנו

עו"ד פלילי מאילת, שהיה בעבר תובע משטרתי, חשוד שקיבל שוחד במהלך שירותו במשטרה. הוא נעצר נעצר הבוקר (ב') על ידי שוטרי מפלג התשאול של היחידה המרכזית של מחוז דרום. מפקד משטרת מרחב אילת, ניצב-משנה ברונו שטיין: "לפני כמה חודשים קיבלנו מידע מבוסס מאוד ואמין שעורך הדין קיבל שוחד בזמן שירות פעיל במשטרה".

 

הבוקר הגיעו חוקרי מפלג התשאול, כשבידיהם צווי חיפוש לביתו ולמשרדו של עורך הדין, עיכבו אותו לחקירה ולאחר מכן הודיעו לו שהוא עצור. המשטרה גם עיכבה לחקירה עו"ד פלילי נוסף, שותפו למשרד של עורך הדין העצור, בחשד לשיבוש הליכי חקירה ומשפט. השותף, גם הוא קצין בכיר לשעבר במשטרת מרחב אילת, שוחרר בתנאים מגבילים בתום חקירה קצרה. 

 

בנוסף עצרה המשטרה חשוד נוסף, קרוב משפחתו של עורך הדין החשוד במעורבות בקבלת השוחד. בעקבות דיון שנערך בפיקוד מחוז דרום, הוחלט שהחקירה נגד העורך דין לא תתבצע על-ידי משטרת מרחב אילת, שבה שירת עד לפני ארבעה חודשים. 

 

ראש מפלג תשאול ביחידה המרכזית של משטרת המחוז הדרומי, סגן-ניצב יגאל בן שלום, סיפר שבמשך כמה חודשים התנהלה חקירה סמויה: "השוחד ניתן בכסף. מדובר במאות רבות של שקלים שניתנו במספר מקרים. כשהתגבשו ראיות, לכאורה, כנגד עורך הדין, ובהתייעצות עם פרקליט מלווה מהיחידה לחקירות שוטרים, הפכה החקירה לגלויה".

   

על-פי הנחיית שופט, כל הליך החיפוש והמעצר התבצע בליווי של נציג לשכת עורכי הדין באילת, עו"ד גד קינן. "החקירה הגלויה בראשיתה", אומר סגן-ניצב בן שלום, "יש ברשותנו מספיק חומר ראיות לכאורה, כך שבזמן הקרוב חומר החקירה יועבר לתביעות והם יחליטו האם להגיש כתב אישום".

 

לדברי ברונו שטיין, מפקד המרחב ולשעבר מפקדו של עורך הדין שנעצר, "התחושה שלנו לא נוחה. גם עורכי הדין וגם אנחנו צריכים להיות באותו צד והשוטרים צריכים לפגוש את עורכי הדין כמייצגים ולא כחשודים".

 

עורכי הדין: "המשטרה מתנכלת לנו"

 

עורך דין שנעצר טוען בתגובה כי משטרת אילת מתייחסת אליו ואל שותפו ביחס מפלה ותמוה. הבוקר שלחו שני עורכי הדין מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ובו ביקשו ממנו מהיועץ להתערב ולהקים ועדת בדיקה חיצונית. השניים טוענים שמאז שעזבו את משטרת אילת לפני כארבעה חודשים, מונעת מהם משטרת אילת פגישות עם עצורים ומטרידה את לקוחותיהם.

 

לדבריהם, אחד משוטרי המודיעין פונה לאחרונה לעבריינים בעיר אילת והציע להם שלא להשתמש בשירותיהם. לפני ארבעה ימים עוכבו שני עורכי הדין לחקירה לאחר שהגיעו למשטרה כדי לפגוש לקוח שטען שהוכה בזמן המעצר. לטענת השניים, הם התבקשו על-ידי קצין משטרה לעזוב את שטח התחנה, למרות שהמתינו בסבלנות ביומן. השניים שסירבו לעזוב את שטח התחנה, עוכבו לחקירה ולאחר מכן שוחררו.

 

עורך הדין שנעצר מסר בתגובה: "אני משוכנע כי מדובר בחוליה נוספת בניסיון הנואל של משטרת אילת לגרום לי לעזוב את העיר. מאז ששוחררתי מתפקידו, למרות שהפצירו בי שאשאר במשטרה, הצלחנו לקבל מבית המשפט מספר החלטות כנגד המשטרה, לגבות שחרור לקוחות ממעצר. עובדה זו גורמת למשטרה לעשות כל שאל ידם כדי לפגוע בנו. מצער כי זה היחס שזוכה לו עו"ד ישר ששימש במשך ארבע שנים בתפקיד בכיר במרחב. הכל יוכח בבוא היום".

 

עו"ד יצחק מויאל, המייצג את עורך הדין העצור: "עיתוי המעצר בעד עצמו. זה המשך למה שקרה לפני מספר ימים בתחנה, כשהמשטרה עיכבה את שני הסניגורים בעת שהגיעו לתחנה לפגוש לקוחות".

 

דוברת מחוז הדרום אמרה שאין קשר בין הטענות שהעלו השניים לבין החקירה שמתנהלת נגדם. ניצב-משנה ברונו שטיין סירב להתייחס לטענות המפורטות במכתב ששלחו שני עורכי הדין ליועץ מזוז. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שיה אגוזי
ברונו שטיין
צילום: שיה אגוזי
מומלצים