הכנסות המדינה ממסים גדלו באוקטובר ב-5%
ההכנסות מיסים מינואר גדלו ב-9.4%. רוב: יש להמשיך בהפחתות המיסים כדי לתמוך בהאצת הצמיחה כך שתגיע לכלל השכבות במשק. עודף בסך 100 מיליון שקל בפעילות הממשלה באושטובר
הכנסות המדינה ממיסים ומאגרות בחודש אוקטובר 205 הסתכמו בכ-12.7 מיליארד שקל. הכנסות רשות המיסים באוקטובר הסתכמו בכ-12.4 מיליארד שקל. בניכוי תיקוני חקיקה, התאמות והפרשי עיתוי גדלו ההכנסות ממסים בשיעור ריאלי של 5%.
מנהל רשות המיסים, איתן רוב, אמר כי הכנסות חודש אוקטובר הינן המשך ישיר לתוואי ההכנסות של השנה האחרונה, המושפע מהתנהלות רשות המיסים להגברת ההרתעה. רוב צופה כי תוואי הגידול בהכנסות יימשך וכי הדבר צפוי להגדיל את יכולת הממשלה בניהול המדיניות הכלכלית וטיפול בבעיות הפערים החברתיים.
רוב הדגיש כי מדיניות האוצר תמשיך להיות הפחתת מיסים מחד ובמקביל הרחבת בסיס המס כפי שבאה לידי ביטוי בתכנית המיסים הרב שנתית שתיכנס לתוקפה בינואר הקרוב עת יופחתו שיעורי מס ההכנסה ומס חברות. לדבריו, יש להמשיך בהפחתות המיסים כדי לתמוך בהאצת הצמיחה כך שתגיע לכלל השכבות במשק.
חודש אוקטובר השנה, בו חלו כל החגים, כלל בסה"כ 13 ימי עבודה, שחלקם היו בחול המועד, לעומת 21-23 ימי עבודה בממוצע בחודש רגיל. לכן הפעילות בתחום היבוא הייתה נמוכה במיוחד. אשתקד חלו החגים חלקם בספטמבר וחלקם באוקטובר.
בחודשים ינואר-אוקטובר 2005 הסתכמו הכנסות רשות המיסים ב-131.9 מיליארד שקל, גידול ריאלי של 9.4%. במונחים שנתיים הרי שביחס ליעד ההכנסות המשמש כבסיס לתקציב 2005, ירשמו בשנת 2005 "עודפי" גביה של למעלה מ-3 מיליארד שקל. זאת, לאור הפעילות הכלכלית המוגברת כמו גם שינוי התנהלות ואכיפה מוגברת ברשות המיסים בכלל ובמס הכנסה בפרט. יצויין כי עודפי הגביה נזקפים לזכות המיסים ישירים.
ההכנסות ממיסים ישירים (מס הכנסה, מיסוי מקרקעין וכו') באוקטובר 2005, הסתכמו בכ-7.1 מיליארד שקל, עלייה ריאלית בשיעור של כ- 12.8%. בגביה ממיסים ישירים חל גידול גבוה של 55% בניכויים משוק ההון, ירידה של 23% בגביה ממיסוי מקרקעין וירידה של 37% בהחזרים ככל כנראה בגלל החגים.
ההכנסות ממיסים עקיפים באוקטובר 2005 (מע"מ, מס קניה, מכס, בלו ומס בולים), הסתכמו בכ-5.3 מיליארד שקל, ירידה ריאלית בשיעור של כ-4%.
הכנסות מאגרות משרדי הממשלה: בחודשים ינואר-אוקטובר 2005 הסתכמו ההכנסות מאגרות בכ-3.5 מיליארד שקל, ירידה ריאלית של כ-2.4% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2004 .
עודף בסך 100 מיליון שקל בפעילות הממשלה
בחודש אוקטובר היה לממשלה עודף בסך 100 מיליון שקל בפעילותה הכוללת. בפעילות מקומית היה לממשלה עודף בסך של 200 מיליון שקל ובפעילותה בחו"ל נרשם גירעון של 100 מיליון שקל.
בתקופה ינואר-אוקטובר 2005 הסתכם הגירעון הכולל בפעילות הממשלה בסך של 3.0 מיליארד שקלים, לעומת גירעון של 11.4 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד. הגירעון הנמוך יחסית מתחילת השנה לעומת אשתקד נובע מצד ההכנסות. קצב הגעת ההכנסות - 83.9% מהמתוכנן בתקציב - לעומת קצב ההוצאות של כ-77.9% מהתקציב בלבד.
בחודש אוקטובר התאפיינו הוצאות המשרדים (ללא מתן אשראי) ברמה נמוכה יחסית עקב "חודש החגים" והסתכמו בסך של כ 12.8 מיליארד שקלים, רמה נמוכה ביותר ממיליארד שקלים בהשוואה לחודשים קודמים. בנושא ההתנתקות הוצא החודש סך של 350 מיליון שקל ומתחילת השנה, סך של כ 1.6 מיליארד.