שתף קטע נבחר

"שרון עוד לא ויתר על הליכוד"

הדיבורים על בחירות מוקדמות צוברים תאוצה, ואפילו דווח על שם זמני למפלגת שרון החדשה. אולם גורם בסביבתו הקרובה מציע לחכות עם צחצוחי הלשון והקלפי: "פרשת בוים ובר-און נופחה ויצאה מפרופורציה, על זה לא הולכים לבחירות". ראש הממשלה, אומרים מקורביו, ינסה לצלוח את התקציב ולשרוד את הקדנציה. אבל על כל מקרה, בוחנים גם את תרחיש ההליכה לנשיא

יותר מיממה חלפה מאז ניצחו "המורדים" את ראש הממשלה בכנסת, והליכוד מתקשה להתאושש. אתמול (ג') גברו הדיבורים על כך שאין מנוס מהקדמת הבחירות ואף מפירוק החבילה המכונה "ליכוד". ליאור חורב, יועצו הקרוב של אריאל שרון, דיבר על "גירושים וחלוקת רכוש". בערוץ 1 אפילו הוזכר שמה של המפלגה שלכאורה מתגבשת - "אין לי ארץ אחרת", או בקיצור: א.א.א, ועל שורה של ראשי רשויות מהליכוד שמתחייבים להתייצב לימין שרון באשר יילך. אבל לא כל-כך מהר.

 

"האופציה להקדמת הבחירות כלל לא הייתה ריאלית במהלך השבוע", אמר אמש ל-ynet גורם בסביבתו הקרובה של ראש הממשלה, שכינה את הדיווח על שם חדש למפלגה חדשה: "קשקוש" (מלשכת רה"מ יצאה הכחשה גורפת בנושא). לדבריו, שרון ואנשיו הקרובים עדיין מנסים להביא להשלמת הקדנציה עד למועד המתוכנן, קרי: נובמבר 2006. נושא אישור השרים, טען, נופח בתקשורת ויצא מפרופורציה, "וברור שראש הממשלה לא יילך בגללו לבחירות".  

 

את המצב הסבוך סיכם בשיחה עם ynet גורם בסביבת שרון: "הסבירות שיהיו בחירות באפריל-מאי קיימת, גם בגלל מפלגת העבודה וגם בגלל עניין התקציב. גם הסבירות שיהיה פילוג בליכוד קיימת. זה גם נכון שיש נטיה בקרב רוב אנשי רה"מ לפרוש מהליכוד. הכל נכון. אבל מפה ועד לומר שיש שם למפלגה, המרחק רב. ובכל מקרה, שום דבר לא יהיה עד שראש הממשלה לא יאמר זאת בקולו".

 

עוד קרב על התקציב

 

לאחר התבוסה בהצבעה על מינוי בוים ובר-און, הבטיח ראש הממשלה שהשניים עוד יהיו שרים בממשלתו. את מתנגדיו בסיעה הזהיר מ"ההשלכות הצפויות". בעקבות כך גברו הדיבורים על הקדמת הבחירות. אלא שמבחינה חוקית, לפי שעה, הממשלה יכולה להמשיך ולתפקד. מבחנה הבא של הקואליציה יהיה בהעברת התקציב. עוזי לנדאו ועמיתיו הודיעו שיצביעו עם הממשלה בקריאה ראשונה, אך יעלו שורת דרישות לפני הקריאות הבאות - בדגש על הקצאות למפוני גוש קטיף ולהעמקת הבנייה ביהודה ושומרון.

 

אחד ממקורבי ראש הממשלה אמר שהוא מאמין כי ניתן עדיין לגשר על הפערים, לצלוח את תקציב המדינה ולהישאר סיעה מלוכדת עד לתום הקדנציה. אלו הן לדבריו המטרות העיקריות של ראש הממשלה, שאינו מעוניין ללכת לבחירות או לפצל את הליכוד. ועם זאת, בימים האחרונים בדק "פורום החווה" מספר תרחישים אפשריים, למקרה שבכל זאת יישלף "נשק יום הדין".

 

אנשי שרון בדקו מהם סיכוייו של נתניהו להשיג את תמיכתם של 61 ח"כים, אשר יכולה בקונסטלציה מסוימת למקמו על כיסא ראש הממשלה גם בלי בחירות כלליות. הסיכויים הללו נראים בעיני אנשי שרון קלושים, שכן כדי לעשות זאת יצטרך נתניהו להעביר לצדו כמה מהשרים התומכים באופן מובהק במדיניותו של ראש הממשלה.

 

בינתיים, גם באופוזיציה מריחים בחירות. יו"ר ש"ס, אלי ישי, פתח בגישושים אצל חיים רמון בעניין מועד מוסכם להליכה לקלפי. הוא נמצא בקשר גם עם נתניהו בנושא. במערכת הפוליטית עוסקים הלילה בשאלה, מהיכן מגיעים שוב ושוב הדיבורים על הקדמת בחירות ופיצול במפלגת השלטון, מיהו הגורם שדואג להדליף את הדברים הללו והאם מדובר בסך-הכל ב"בלון ניסוי", שנועד לבחון את תגובת הציבור.

    


פורסם לראשונה 08/11/2005 22:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
לצלוח את התקציב: שרון ואולמרט
צילום: איי אף פי
צילום: דן בלילטי
אין 61: נתניהו
צילום: דן בלילטי
מומלצים