שתף קטע נבחר

זה יהיה סיפור של חורף

"תמול שלשום" הוא בית קפה, חנות ספרים ומוסד ירושלמי; "נובלה" הוא קפה שכונתי עם ארומה תרבותית; ב"מונטיליו" מציעים קיש וספר שירה לקינוח; ב"תולעת ספרים" צריך להיזהר שלא להכתים את הספרים היקרים, ואם אתם באילת - ב"מיסטי כאן" תוכלו לקרוא על העתיד. על חנויות ספרים שהן בתי קפה, על בתי קפה שיש בהם ספרים ועל מה שביניהם. בילוי מומלץ ליום גשום

ספרים וקפה הן אהבות שאני "מזריקה לוורידים" באופן קבוע, ולכן אודה, שכשאני מוצאת מקומות שמחברים בין דפים כתובים, כריכות צבעוניות, ריח של קפה וצלילי מכונת אספרסו, אני מרגישה שהגעתי הביתה. הנה כמה חנויות ספרים ששווה להכיר, בעיקר בימי הגשם, אבל לא רק.

 

תמול שלשום, ירושלים

 

בשכונת נחלת שבעה בירושלים, בתוך בית אבן עתיק שהפך למוסד, עלו לפני עשר שנים על הרעיון לשלב קפה, ספרים ואירועים שקשורים בהם תחת קורת

צילום: אלכס קולומויסקי
תמול שלשום בית קפה ו חנות ספרים ספר ירושלים (צילום: אלכס קולומויסקי)

 גג אחת ותחת השם הלא מקרי "תמול שלשום". במקום, שעל מדפיו ספרים איכותיים מכל הזמנים, מתקיימות הרצאות, ערבי קריאת שירים ומפגשים עם סופרים ומשוררים. בעלי המקום מאמינים כי דיבורים על ספרות מתעכלים טוב יותר עם סלט צמחוני וקציצות ירק.

 

גם אם אתם מגיעים לבד, תמיד תוכלו לשלוף ספר מהמדף ולקרוא בלי להיראות מוזרים, בודדים או מחכים למישהו. ברקע מתנגנת מוסיקה קלאסית או ג'אז, ועל השולחנות מונחות חידות ספרותיות.  למי שמפגין בקיאות בעגנון והמינגווי יש סיכוי לזכות בספר כפרס. המנות המומלצות: שקשוקה חריפה אש וקציצות טונה ברוטב אדום ואורז בר (25-40 שקל למנה). המטבח כשר ויש חדר נפרד למעשנים.

 

  • שעות פתיחה: א'-ה', 09:00 עד חצות, ו' עד כניסת השבת, מוצ"ש מצאת השבת עד אחרי חצות. 
  • תמול שלשום, סולומון 5 (הכניסה מסביב), ירושלים טל: 6232758 - 02 .

 

תולעת ספרים, תל אביב

 

חנות הספרים/בית קפה הפכה למוסד בתל אביב רבתי, והיא משרה אווירה של ידענות. על המדפים ספרי איכות - אמנות, אדריכלות, פילוסופיה והגות - אותם בדרך כלל לא ניתן להשיג במקומות אחרים. ברקע - מוסיקה לאניני טעם, וליד הקפה מוגשים רק מאכלים קלילים, שלא יכתימו, חלילה, את הספרים היקרים. יש סיכוי טוב לפגוש ליד המדפים אנשי אקדמיה, שחקנים וכל מיני סלבס שנותר להם מעט זמן פנוי גם למלה כתובה. למעשנים יש מקום ישיבה בחוץ. את הספרים רואים דרך חלון הראווה וממול - כיכר רבין.

 

  • שעות פתיחה: כל יום 08:30-22:00, שבת: 18:00-22:00. 
  • תולעת ספרים, כיכר רבין 9 (בין הרחובות פרישמן לגורדון), תל אביב, טל: 5298499 – 03 .

 

מונטיליו, גני יהודה

 

"מונטיליו" מיועד יותר לבליינים רעבים, אבל יש בו ספרייה קטנה וקירות

 עטורי ספרים. איכשהו, בכל פעם שביקרתי במקום, מצאתי אנשים יושבים לשולחן עם סלט וספר.

 

על המדפים ניתן למצוא בערבוביה חיננית אנציקלופדיות משנות ה- 60 לצד ספרי שירה של יהודה עמיחי. ומה הפלא? כל הספרים ב"מונטיליו" נתרמו על ידי אורחי הקפה.

 

במקום יש מרפסת אסתטית מצופה בירוק שמטפס מהצמחייה מסביב. בתפריט: קישים, סלטים, ארוחות בוקר, עוגות וקינוחים במחירים של תל אביב.

 

  • שעות פתיחה: כל יום, 08:00 - 01:00. כשר, אבל פתוח בסופי שבוע.
  • מונטיליו, המתנחלים 1, גני יהודה, טל': 5346267 - 03 .

 

נובלה קוראים בקפה, הרצליה

 

לפעמים דווקא בתי הקפה הקטנים והשכונתיים שנפתחים במקום הכי לא צפוי, שווים ביקור ואף קפיצה מרחוק, ולו בגלל שהם משדרים שקט, צנעה וריחוק מהטרנדים של בתי הקפה המעוצבים בערים הגדולות.

 

"נובלה קוראים בקפה", ברחוב הראשי של הרצליה על גבול רמת השרון, עונה לציפיות של מי שאוהב לקרוא ספר לקול ציוץ ציפורים (ויוכל לעשות זאת מתחת לעץ האלמוגן שבגינה הקטנה), וגם על ציפיותיו של מי שמעדיף להאזין למוסיקה קלאסית או להרצאה (לצורך זה מיועדת הקומה התחתונה של הקפה, שמזכירה ספרייה של פעם עם ניחוח של דפים טריים).

 

אסנת מצא-בנימין, בעלת הבית, היא בכלל אשת הייטק, יועצת ארגונית בכירה ואמנית בעבודות עץ, שהחליטה להגשים את חלום חייה ולפתוח בית

צילום: יפה רזיאל
נובלה קוראים בקפה הרצליה בית קפה ו חנות ספרים ספר (צילום: יפה רזיאל)

 קפה לאנשי ספר, שהחסה בסלט אין בה די להשביע את תאבונם, והם מחפשים גם רוטב תרבותי. אפשר לשבת על סנדוויץ' טבעוני (25 - 41 שקל), קישים ועוגות (26 - 36 שקל) וסלטים צמחוניים עם הרבה גרעינים (39- 45 שקל), אבל האוכל איננו העלילה המרכזית. במקום המיוחד הזה מתקיימות באופן קבוע פעילויות תרבותיות, מאירועי טאי צ'י בחצר, דרך סדנאות כתיבה יצרתית, הצגות יחיד, פגישות עם סופרים ועד קורס לימוד נגינה בפסנתר ללא תווים. בנוסף משמש המקום כספרייה ואפשר לקנות ולמכור בו ספרים מיד שנייה. ויש גם גלריה וחפצי אמנות של אמנים מקומיים. כשר.

 

  • שעות פתיחה: א'-ה', 09:30-24:00, ו', 08:30-15:00. סגור בשבת. כשר. אפשר לבוא עם ילדים.
  • נובלה קוראים בקפה, בן גוריון 48, הרצליה, טל': 9566916 - 09 .  

 

מיסטי כאן, אילת

 

מתי בפעם האחרונה קראו לכם בקלפים בבית קפה, וללא תשלום נוסף? ב"מיסטי כאן", בית קפה, חנות ספרי מיסטיקה ורוח, ובית לרפואה טבעית במרכז העיר אילת, המלצרים יפתחו לכם בקלפים, ועד שיגיע הקפה שהזמנתם, יספרו לכם דבר או שניים על עצמכם.

 

הבעלים, מלונאים לשעבר, החליטו שחיי השאנטי מתאימים להם יותר, וכדי לחבר בין חומר לרוח, פתחו בית ייחודי שכולו מוקדש לרפואה אלטרנטיבית. כל מי שמתיישב בקפה, זוכה לאבחנה קצרה חינם, אם בגלגל העין או בכף היד, וחוץ מזה, יש חדרים מטופחים לטיפולי כירופרקטיקה, שיאצו, שמנים ארומתיים ועוד.

 

על המדפים מגוון ספרים ומגזינים בנושאי מיסטיקה, ועל שולחנות הקפה מונח "תפריט" לקריאה עצמית בקפה: להשאיר כפית מהנוזל, לסובב את הספל

צילום: יפה רזיאל
מיסטי כאן בית קפה ו חנות ספרים ספר אילת (צילום: יפה רזיאל)

 שלוש פעמים, נגד כיוון השעון, ולחשוב על שאלה. להפוך את הספל בעזרת התחתית, להתבונן ולחפש סמלים עם משמעות מתאימה, תוך שימוש באינטואציה. זיהתם עץ? סימן למזל טוב וחיים ארוכים, ברבור – התקדמות נינוחה בחיים, דג – שלום שפע והצלחה.

 

מה בצלחת? קפה ותה צמחים משובחים, מיצים טבעיים, סנדוויצ'ים, טוסטים, סלטי בריאות וקישים מושקעים. ברקע מוסיקת עולם, ספרים והמון שמונצע'ס רוחניים לקחת הביתה.

 

  • שעות פתיחה: א'-ה' 08:30-23:00, ו' 08:30-14:00.
  • מיסטי כאן. בית התמר (מתחת לעירייה), אילת, טל': 6344044 - 08.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמול שלשום. בית קפה מהספרים
תמול שלשום. בית קפה מהספרים
צילום: יפה רזיאל
מומלצים