שתף קטע נבחר

אחרי הרבע עוף. עוגיות חתונה מקסיקניות

לא רק צ'ילי, טורטיות וגואקאמולה, המטבח המקסיקני מציע גם מאכלים מתוקים מצוינים. רוני ונציה נותנת מתכון לעוגיות שנהוג להגיש במסיבות חתונה מסורתיות

עוגיות חתונה מכסיקניות

 

עוגיות נהדרות, רכות ונימוחות, שמגישים לפי המסורת במסיבות חתונה במכסיקו. הן נראות ככדורים קטנים, גדושות באגוזי פקאן ונבזקות באבקת סוכר בעודן חמות. בארה"ב מיהרו להתאהב בעוגיות של השכנה מדרום, והפכו אותן חיש קל לקלאסיקה אמריקאית. העוגיות המכסיקניות מוכנות במעבד מזון תוך דקות ספורות בלבד. מגישים אותן בסוף הארוחה עם אספרסו, או במסיבת תה של אחר-הצהריים.

 

החומרים (50 עוגיות):

1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, קלויים

1/4 כוס אבקת סוכר

2 כוסות קמח

1/8 כפית מלח

225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

2 כפיות תמצית וניל טהור

1 חלמון

1/2 כוס אבקת סוכר, לקישוט

הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון שמים את האגוזים, ומעבדים בתנועות "הפסק הפעל" בלהב הפלדה, עד שכמחצית מהם נראים קצוצים דק, והשאר נראים טחונים לאבקה. מעבירים את האגוזים לקערה קטנה.
  2. מנקים את קערת המעבד משאריות אגוזים במגבת נייר, שמים בתוכה 1/4 כוס אבקת הסוכר, הקמח והמלח, ומערבבים בלהב הפלדה. מוסיפים את החמאה, הווניל והחלמון ומעבדים עד שהתערובת נראית לחה, והיא מתאחדת לגושים. מוסיפים את האגוזים ומעבדים בתנועות "הפסק הפעל", עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומניחים במקרר 2 שעות לפחות.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות).
  4.  מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים מעל התבניות במרווחים של 5 ס"מ ביניהם. אופים בין 20-22 דקות, עד שצידם העליון קיבל מעט צבע, והצד התחתון זהוב.
  5. מצננים את העוגיות בתבניות מעל לרשת במשך כ-5 דקות. בוזקים מעליהם אבקת סוכר לקישוט דרך מסננת ומעבירים במרית מתכת לרשת, לצינון מלא.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דורון זוסמן
לא רק כשנישאים. עוגיות חתונה מקסיקניות
צילום דורון זוסמן
מומלצים