בשביל כבוד צריך לעבוד
ובפולקסווגן מציעים כלי עבודה מעניין. תכירו את הקראפטר, מסחרית חדשה שמחליפה את ה-LT מבוססת המרצדס. העיצוב... מעניין

תכירו את הקראפטר (Crafter, מלשון "מלאכה"), רכב מסחרי חדש לבית פולקסווגן. מדובר במסחרית בגודל בינוני, שתחליף בהיצע הדגמים את ה-LT. זה האחרון, שמשווק גם בישראל, התבסס על מכלולי מרצדס כחלק משיתוף פעולה המתקיים בין היצרניות במסחריות ומיניוואנים. ואם נסעתם על מונית שירות בעבר, ככל הנראה זכיתם לחוות את ה-LT על בשרכם. אז הנה מה שצפוי לכם בנסיעה הבאה לתחנה המרכזית.
עיצוב מעניין
הקראפטר פותח על-ידי פולקסווגן מסחריות, והוא זונח את העיצוב המנומס של הדגם היוצא. במקום, הוא מציע חרטום בעל נוכחות, הכולל יחידות תאורה ניצבות עם שני עיגולים בכל צד, וכמובן סבכה מלבנית עצומה שקשה לפספס.

בתא הנוסעים העיצוב מזכיר דגמי פולקסווגן אחרים, בהם גם הקאדי (אף הוא פיתוח של פולקסווגן מסחריות). עם זאת, בניגוד לעיצוב החיצוני, סביבת הנהג לא נהנית משאר רוח מיוחד.
כמו ב-LT, כך גם הקראפטר יוצע בשלל גרסאות מרכב, שהמעניינת ביותר מהן לשוק הישראלי היא הגרסה להובלת נוסעים. בין היתר מבטיחים בפולקסווגן גרסאות פתוחות וסגורות, עם שלושה גבהים לגג וארבעה אורכים. מתחת למכסה המנוע, תוצע יחידת טורבו-דיזל עם חמישה צילינדרים ונפח של 2.5 ליטר. מנוע זה יוצע בארבעה הספקים: 89, 109, 136 או 164 כ"ס. תיבת ההילוכים תהיה ידנית עם שישה יחסי העברה, או חצי-אוטומטית בתוספת תשלום.
עוד מספרים בפולקסווגן כי כל גרסאות הקראפטר יזכו למערכת בקרת יציבות (ESP) ומניעת נעילת גלגלים (ABS) כאביזרים תקניים. בגרסתו המסחרית הגדולה, יהיה רשאי הקראפטר להוביל מטען במשקל של עד 2,670 ק"ג.