שתף קטע נבחר

שרון בשדה בוקר: בן גוריון תמך בוויתורים

באזכרה לבן גוריון ציטט רה"מ את דברי בן גוריון כי "כשעמדה שאלת שלמות הארץ בלי מדינה יהודית, או מדינה יהודית בלי שלמות הארץ, בחרנו במדינה יהודית בלי שלמות הארץ". הוא הוסיף כי "גורל העם וטובת המדינה הנחו את בן גוריון, ולא סקרי דעת קהל, יחס התקשורת ומדדי יוקרה"

"בדברי בן גוריון מצאתי התייחסות מעניינת לוויתורים כואבים, ואני מצטט: 'אנחנו אף פעם לא שכחנו שזוהי ארצנו, ואף פעם לא ויתרנו עליה, ואף על פי כן, למען השלום אנחנו מוכנים לוותר על חלק מזכותנו'". כך אמר היום (ד') ראש הממשלה אריאל שרון בטקס האזכרה הממלכתי שנערך בקברו של דוד בן גוריון בשדה בוקר.

 

שרון אמר כי "מנהיגותו של בן גוריון היתה מנהיגות מעצבת, בונה עם ויסודות לאום. מנהיגות המושתת על חזון גדול, בד בבד עם ניתוח קר, נטול אשליות של המציאות. הוא שאף לשלום, אך לא שגה בחלומות. הוא זיהה נכונה כי בלב הסכסוך עם שכנינו נעוצה שלילת זכותו של העם היהודי להתקיים במדינה משלו. על כן הציב את הביטחון בראש סולם הקדימויות וקבע, אני מצטט: 'טוב שיהיה עולם טוב, עולם של שלום, אחווה, צדק ויושר, אך טוב שאנחנו נחייה בתוכו. דאגתי הראשונה, כדאגת כל יהודי היא, לקיום העם היהודי ולביטחונו'".

 


"סקרים לא הנחו את בן גוריון" (צילום: צפריר אביוב)

 

בנושא הוויתורים על שטחים הוסיף שרון כי "כבר צוטטו דבריו המחדדים את המציאות הדמוקרטית בה אנו חיים, אני מצטט: 'כשעמדה שאלת שלמות הארץ בלי מדינה יהודית, או מדינה יהודית בלי שלמות הארץ, בחרנו במדינה יהודית בלי שלמות הארץ".

 

ראש הממשלה הוסיף כי "דברים רבים המובנים לנו היום מאליהם, הם פרי הכרעותיו ומנהיגותו של דוד בן גוריון. מעטים זוכרים כי את ההכרזה על הקמת המדינה דחף בן גוריון. הנגב, שאל מרחביו המרהיבים אנו משקיפים, לא היה הופך לחלק ממדינת ישראל, אילמלא תעוזתו. עם הקמת המדינה נותק הנגב ותוכניות מתווכי האו"ם היו לקטוע אותו מתחומיה של המדינה. בן גוריון קרא תיגר ופקד על צה"ל להשתלט על הנגב כולו וליצור עובדות בשטח שעיצבו את המציאות המדינית".

 

הוא התייחס גם לנושא ירושלים ואמר: "בקביעתה של ירושלים כבירת ישראל, התייצב בן גוריון מול הקהילה הבינלאומית כולה שתמכה בבנאום העיר, ואפילו מול התנגדות מבית, וגבר. אפילו פתיחת שערי הארץ לעלייה המונית של פליטים יהודים ממזרח וממערב לא היתה מובנת מאליה. טובי המומחים דגלו אז בעלייה הדרגתית, סלקטיבית וממוקדת, מותאמת לצורכי המשק הדל. בן גוריון הכריע אחרת - וצדק".

 

שרון אמר עוד כי "בן גוריון הבין כי אמון הציבור ניתן למנהיג כדי שיוביל ויציב יעדים ברורים ויקבל החלטות קשות. גורל העם וטובת המדינה הנחו אותו, ולא סקרי דעת קהל, יחס התקשורת ומדדי יוקרה. אינני יודע מה רוצה העם, אמר פעם, אני יודע מה רצוי לעם. זה היה סוד כוחו. זו היתה מעלתו הגדולה. לנו נותר כיום לצעוד קדימה לאור חזונו, השראתו ומופת הנהגתו של דוד בן גוריון, ולהגשים את היעדים שהוריש לנו, ומהחשובים ביותר - יישוב הנגב. נגשים זאת בעזרת השם ורוחו של בן גוריון תנחה אותנו בדרכנו".

 

מלבד שרון הגיעו לטקס גם נשיא מדינה משה קצב, יושב ראש הכנסת ראובן ריבלין, שרים וחברי כנסת נוספים. הנשיא קצב התייחס בנאומו לנושא אחדות העם ואמר: "המגוון הרחב של דעות הם ממאפייני העם היהודי. בה בעת עלינו, המנהיגים, וגם על בני העם, להבין שרק בהליכה משותפת נוכל להתמודד ולהגיע ליעדים, להתגבר על המכשולים ולהגשים את המאוויים הלאומיים והמערכתיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
שרון ופרס בטקס
צילום: צפריר אביוב
מומלצים