שתף קטע נבחר
 

פירות הדר בחורף: מה הכי בריא?

פירות ההדר, המלכים הבלתי מעורערים של החורף, ממש נולדו לחזק אותנו בימים הקרים. הם עשירים בוויטמין C ובסיבים וממש טעימים. אבל איך תדעו מה עדיף, קלמנטינה או תפוז, אשכולית או פומלו? הדיאטנית הקלינית עירית ברק נותנת בהדרים סימנים

גם שונאי החורף המושבעים ביותר נאלצים להודות - החורף מביא איתו מתנה נפלאה - פירות הדר. הם ניחוחיים, עסיסיים ומלאים כל טוב מבחינה תזונתית.

 

יש מהם הרבה סוגים ובסך הכול לכולם תכונות דומות, כך שאם אתם לא מתים על קלמנטינה, תוכלו לקבל פחות או יותר את אותם מרכיבים גם מהאשכולית החביבה עליכם. אילו מרכיבים בדיוק? בראש ובראשונה ויטמין C שפירות ההדר כל כך מפורסמים בו. הוויטמין פועל כנוגד חמצון אבל חשוב גם לקליטת הברזל ולבריאות השיניים והחניכיים. ומה באשר למינרלים? פירות ההדר מכילים כמות נכבדת של אשלגן, מינרל חיוני המווסת את לחץ הדם וחיוני לתפקוד השרירים. ואם אתם מאלה הנוהגים לקלף את הפרי "עד זוב דם" ולא מותירים בו אפילו סיב לבן אחד לרפואה, דעו שאתם מפסידים הרבה - קרומי התא, ובייחוד הקליפה הלבנה, מכילים סיבים שחשובים לעיכול ולמניעת סרטן המעי הגס. עכשיו, כשאתם יודעים שכל ההדרים טעימים ותורמים לבריאות, ותוהים מה בכל זאת מייחד כל אחד מהם, לפניכם מדריך מלא הדר לפירות ההדר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פירות הדר בחורף. גם טעים גם בריא
פירות הדר בחורף. גם טעים גם בריא
צילום: יוסי סליס
מומלצים