בזק בינלאומי לא תוכל לשווק טלפון אינטרנטי
משרד התקשורת לא יאריך את רשיון החברה בתחום קווי זהב תקבל רשיון קבוע לשירות
בזק בינלאומי תאלץ להפסיק לספק שירות טלפון אינטרנטי, שהחל לפעול בחודשים האחרונים, כך מדווח הבוקר (ג') "ידיעות אחרונות".
מנכ"ל משרד התקשורת, אבי בלשניקוב, החליט שלא להאריך את רישיונה של בזק בינלאומי לאספקת שירותי שיחות טלפון קווי על תשתית האינטרנט. בזק בינלאומי משווקת כיום מכשיר טלפון אינטרנטי תומך VoIP כחלק מניסוי שיווקי שאושר במשרד התקשורת. תוקפו של האישור לניסוי יסתיים בדצמבר, ובמשרד התקשורת לא מתכוונים לחדש אותו.
בתוך כך, נודע גם כי קווי זהב צפויה לקבל בימים הקרובים רישיון קבוע לשיווק שירותי הטלפון האינטרנטי שלה. גם היא משווקת שירותים אלה כיום כחלק מניסוי שיווקי בטכנולוגיה. קווי זהב תקבל את האישור לפני שיסוכמו במשרד התקשורת התנאים הסופיים להענקת אישורים לחברות המעוניינות להפעיל שירותי טלפון על תשתית האינטרנט.
בחודש מרץ האחרון הודיע משרד התקשורת למתמודדים על הפרטת גרעין השליטה בבזק, כי לא יינתן אישור לבזק או לאחת מהחברות הבנות שלה לספק שירותי טלפון על גבי אינטרנט.
במשרד התקשורת ינסו לסיים את השימוע בזמן הקרוב, ונראה כי כבר בשבוע הבא יגיעו ראשי בזק לשימוע בעל-פה מול אנשי משרד התקשורת. פרט לרישיון הקבוע לקווי זהב, יצטרכו במשרד להכריע בקרוב גם על רשיונות לסלקום וגלובקול לאספקת שירותי טלפון קווי.