כלל ביטוח אשראי מרחיבה הכיסוי למדינות ערב
ביטוחי האשראי יכסו את הסיכון המסחרי והפוליטי בעסקאות עם מדינות ערביות ומדינות נוספות, בהן איחוד האמירויות, קטאר, וערב הסעודית
חברת כלל ביטוח אשראי, מקבוצת כלל ביטוח, תרחיב את הכיסוי ביטוחי לעסקות יצוא עם מדינות ערביות ומדינות נוספות. בין המדינות, איחוד האמירויות, קטאר, סעודיה, מרוקו, טוניסיה, קזחסטן, אלג'יריה, וייטנאם, קמרון, אזרביג'אן, סנגל, גאנה ובוטסוואנה.
ביטוחי האשראי יכסו את הסיכון המסחרי והפוליטי בעסקאות עם מדינות אלו. מנכ"ל החברה, אורי לוי, אמר כי החברה החליטה להרחיב את הכיסוי בעקבות ביקושים מצד לקוחותיה, לאחר שבוצעה הערכה מחודשת של הסיכונים הפוליטיים.
בחברה מציינים כי עיקר הביקוש לביטוח אשראי במדינות אלו הוא בענף התקשורת והתשומות לחקלאות.
לוי מעריך כי מגמת הצמיחה ביצוא למדינות אלו תלך ותתפתח. "הטכנולוגיה של החברות הישראליות מתאימה למדינות מתפתחות אלו, ואני מאמין כי הפריצה הישראלית בשווקים הללו תגיע בקרוב גם בענפים נוספים שלחברות ישראליות יש בהם ערך מוסף, כמו ציוד רפואי, תרופות ופטרוכימיקליים", לדבריו.
כלל ביטוח אשראי נסמכת על מידע על חברות שונות בעולם לרבות מדינות עולם שלישי באמצעות מאגרי המידע של חברת אטרדיוס, תאגיד ביטוח האשראי השני בגודלו בעולם, שהוא שותף אסטרטגי בכלל ביטוח אשראי.
סעודיה. ההרחבה גם לשם
מומלצים