שתף קטע נבחר

בילעין: הוקם מחדש המאחז שפונה; "נדליק נר נגד הכיבוש"

תושבים פלסטינים ופעילי שלום ישראלים הקימו מחדש את מאחז הקרוואן בכפר בילעין, שפונה בשבוע שעבר בכוח על ידי צה"ל. יונתן פולק מ"אנרכיסטים נגד הגדר": "אנו מבקשים לומר באמצעות הצבת הקרוואן שמדיניות ישראל היא מדיניות של אפרטהייד. למתנחלים נותנים להתרחב באופן בלתי חוקי, ולפלסטינים לא". הערב הם ידליקו נר חנוכה, "לציין את המאבק לשחרור משלטון הכיבוש"

"אנחנו מקימים מחדש את מאחז השלום שלנו ומתחילים בתוך כך את תהליך בנייתה של השכונה המערבית של בילעין". כך אמר היום (א') ל-ynet יהונתן פולק, פעיל ארגון אנרכיסטים נגד הגדר. פולק וחבריו, יחד עם תושבי הכפר, חזרו היום למקום שבו הקימו בשבוע שעבר את מאחז הקרוואן שלהם מאחורי מתחם הגדר, מול שטח הכפר עליו מתוכננת הרחבה של ההתנחלות מודיעין עילית.

 

התושבים ופעילי השמאל הישראלים יקיימו הערב במאחז טקס הדלקת נר ראשון של חנוכה. לדבריהם, "חנוכה הוא החג שמייצג יותר מכל את המאבק לשחרור משלטון הכיבוש".

 

בצה"ל אומרים כי הקרוואן יפונה בשיתוף עם המינהל האזרחי ומשטרת ש"י, כמו בפעם הקודמת, ולא תתאפשר שום בנייה ללא אישור.

 

בשבוע שעבר הניחו אנשי הקבוצה את הקרוואן, אותו כינו "המרכז המשותף לשלום". הם שהו במקום במשך מספר ימים, עד שביום חמישי הגיעו למקום כמאה שוטרים וחיילים שפינו את עשרות הפלסטינים והפעילים שהתבצרו במקום.

 

לאחר עימותים שנמשכו כשעתיים פונה הקרוואן באמצעות מנוף אך הפעילים והמקומיים הבטיחו לשוב ולהקימו מחדש. היום הם אכן שבו והציבו את הקרוואן. ג'יפ של שוטרי מג"ב הגיע למקום, אך לא נרשמו עימותים.

 

פולק אמר כי הצבת הקרוואן נועדה להדגיש את הפעילות המשותפת לשלום ואת מדיניות האפלייה של השלטונות. "אדמת התושבים נגזלת לצורך הרחבת ההתנחלות הלא חוקית מודיעין עלית, ולנוכח העובדה שהשלטונות אינם נוקטים אצבע אל מול ההרחבה של ההתנחלות על חשבון אדמת בלעין, בהצבת הקרוואן אנו מבקשים לומר שמדיניות ישראל היא מדיניות של אפרטהייד. למתנחלים נותנים להתרחב גם באופן בלתי חוקי ולפלסטינים שמבקשים באופן חוקי לנצל ולבנות על אדמתם החוקית, לא נותנים לעשות זאת ומפנים אותם בכוח, שכמובן את כל זה לא עושים למתנחלים".

פורסם לראשונה 25.12.05, 16:58

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פולק. "אפרטהייד"
פולק. "אפרטהייד"
צילום:אביגיל עוזי
עימותים בבילעין (ארכיון)
עימותים בבילעין (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים