שתף קטע נבחר

שבועיים לפינוי מרצון מהשוק בחברון

לפני כחמש שנים נכנסו שמונה משפחות לבתים בשוק הסיטונאי בחברון. כעת, בעקבות החלטת המדינה שהוגשה לבג"ץ, הם צפויים לקבל צווי פינוי. דובר היישוב היהודי: "אנחנו רואים את הדבר בחומרה, לא נכיר בצווים הללו". איתמר בן-גביר, המתגורר בחברון: "הם לא יתקבלו כאן בזרי פרחים. חברון זה לא גוש קטיף. זה סיפור אחר לגמרי"

נציגי המינהל האזרחי צפויים להגיע בבוקר (יום ב') ולחלק לשמונה המשפחות המתגוררות בשוק הסיטונאי בחברון צווי פינוי. הפרשה מתגלגלת כבר כמה שנים, אך הוכרעה לאחרונה בתשובת המדינה לבג"ץ, שבה נאמר ששר הביטחון, שאול מופז, הורה לצה"ל להיערך למבצע פינויים של הפולשים. דובר היישוב היהודי בחברון, נועם ארנון מגיב: "לא נכיר בצווים".

 

בחורף 2001, נכנסו שמונה משפחות יהודיות לבתים בשוק הסיטונאי בחברון, לאחר רצח התינוקת שלהבת פס. בעקבות כניסת המשפחות לבתים, עתרה עיריית חברון לבג"ץ ופנתה לבתי משפט בטענה שאותן משפחות פלשו לבתים של פלסטינים. מנגד, היישוב היהודי בחברון הגיש ערעורים לערכאות משפטיות, וכן מסמכים המוכיחים לכאורה בעלות על הקרקע. עד כה לא הצליחו להוכיח בעלות. בתשובת המדינה לבג"ץ נאמר שעד ינואר תינתן למשפחות אפשרות להתפנות מרצון, ואם לא, הן יפונו בכוח בחודש פברואר.

 

קציני המינהל האזרחי מתכוונים לבתי המשפחות ולהציג להן צווי פינוי, שבהם ייאמר שעד 15 בחודש יוכלו להתפנות מרצון, ואם לא - יפונו בכוח עד אמצע פברואר. על המכתב חתום הממונה על הרכוש הנטוש במינהל האזרחי. את קציני המינהל האזרחי צפויים ללוות כוחות של צה"ל ומשטרה, שמעריכים שייתקלו בהתנגדות לצווים.

 

אלא שהלילה, לאחר שהדבר דלף לתקשורת, הוחלט לקיים בבוקר הערכת מצב נוספת של צה"ל שבה יוחלט אם אכן לחלק את הצווים, או לדחות את הבאתם, או להעדיף להגיע באישון ליל כדי למנוע עימותים.

 

דובר היישוב היהודי בחברון, נועם ארנון, הגיב בשיחה עם ynet: "אנחנו חושבים שהצעד הזה הוא לא מוסרי ולא חוקי, אנחנו היורשים החוקיים של הרכוש של הקהילה היהודית בחברון. קיבלנו את כל הזכויות מהבעלים. לפנים משורת הדין, הסכמנו להליך שבו נשכור את הבית מהמדינה, וכך קיווינו שהתהליך שהוא פיתרון חוקי, יתקדם, ויאפשר לכל הצדדים לסיים את העניין תוך פיתרון מוסדר ושקט. בינתיים הם מתקדמים בהליך שהוא הרצון להביא לגירוש היהודים מהמקום. ללא מתן אפשרות סבירה לסיים אותו בצורה מוסכמת. אנחנו רואים את הדבר בחומרה, לא נכיר בצווים הללו".

 

26 מתנחלים עוכבו לחקירה בשא-נור

 

פעיל הימין הקיצוני, איתמר בן-גביר, המתגורר בחברון אומר: "הם לא יתקבלו כאן בזרי פרחים. שרון צריך לדעת שחברון זה סיפור אחר לגמרי מגוש קטיף. אם הוא מחפש לעשות התנתקות נוספת, היינו מציעים לו שיתחיל מהבנייה הבלתי חוקית של הערבים מסביבנו".

 

בתקופה האחרונה פתחו המתנחלים בקמפיין בנושא השוק הסיטונאי. בין השאר הוחתמו עצומות והוכנו רשימות של נוער הגבעות ושל מתנחלים שיקבלו הודעת SMS ברגע הפינוי לבוא ולהתנגד. בימין הקיצוני מציינים כי ברור לכל שהבוקר לא יהיה יום פקודה, אלא רק צווים וייקח עוד זמן עד שיבואו לפנות.  

  

בשא-נור שבצפון השומרון עוכבו לחקירה 26 מתנחלים לאחר שנכנסו להתנחלות המפונה. יותר מ-30 מתנחלים הגיעו להתנחלות במכוניות וללא כל קושי. לאחר זמן מה הגיעו למקום כוחות צבא ומשטרה על מנת לפנות אותם. 26 מתנחלים עוכבו לחקירה, בחשד שהפרו צו שטח צבאי סגור. שבע נערות נותרו במקום בשעות הלילה. זו לא פעם ראשונה שמפוני ההתנחלות שא נור מגיעים למקום במחאה על גירושם.

 

דובר ההתנחלות לשעבר, יוסי דגן, אמר ל-ynet "לאנשים יש געגועים ורצון לחזור. אחרי שעקרו אותם וגירשו אותם מביתם. 19 שנה לקח לחזור לכפר עציון. אנחנו נחזור לשא-נור, נבנה אותה מחדש וזה יהיה חלק מתהליך גדול שיעבור על עם ישראל שיתעורר מהתחתית אליה דרדרה אותם משפחת שרון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מתנחלים וחייל בחברון. ארכיון
צילום: איי פי
צילום: איי פי
חיילים בחברון
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
פלסטינים במחסומים בחברון
צילום: רויטרס
מומלצים