שתף קטע נבחר

"לא מדובר בהעברת כסף תמימה"

אחרי שיתפזר הערפל מעל טענות המשטרה, תיבדק הסוגיה האם מדובר בעזרה לחבר או בעזרה למועמד בבחירות. פרופ' עמנואל גרוס: "הכסף ניתן בצורה סיבובית, יש כאן ניסיון להערים על הרשויות כדי לא להשאיר עקבות"

"על פניו יש פה בעיה, בשל סכום העתק. לא ייתכן שמי שנתן לא ידע שבכך הוא עוזר למועמד", כך אומר ל-ynet פרופסור עמנואל גרוס מהפקולטה למשפטים בחיפה, בעקבות החשדות שהעלתה המשטרה, לפיהם העביר לכאורה ידידו האוסטרי של אריאל שרון, מרטין שלאף, שלושה מיליון דולרים למשפחתו של ראש הממשלה. גרוס מוסיף כי אם הראיות יתבררו כנכונות, הרי שבכל מקרה אין מדובר במסירת כסף תמימה.

 

 

"יש אבחנה בין מתן עזרה - בכסף או בכל דבר אחר שנעשה בזיקה של חברות - לבין מתן כספים שאינו לגיטימי. אחרי הכל, גם לאיש ציבור מותר שיהיו חברים. אם הכסף נמסר מתוך זיקה זו - בגלל חברות - ולא מסיבה אחרת, אין כאן לכאורה עבירה".

 

בהקשר זה מדגיש פרופסור גרוס כי לא תמיד קל להבחין מתי ניתן הכסף מתוך זיקה חברית ומתי הוא מועבר בשל מעמדו הציבורי של הנמען. "אם הדברים הם כפי שהם נטענים להיות ואכן ניתן לגלעד שרון או לאריאל שרון סכום של שלושה מיליוני דולרים, אני מניח שההגנה תטען שמדובר בעזרה של חבר".

 

השאלה מתעוררת, לדברי פרופסור גרוס, מאחר ומדובר בסכום גדול מאוד ולטענתו לא ייתכן שנותן הכסף לא ידע כי מדובר בניסיון להחזיר כספים (במקרה זה תרומות) שנתקבלו לכאורה שלא כדין במסע הבחירות. "על פניו יש פה בעיה, בשל סכום העתק", אומר פרופסור גרוס. "לא ייתכן שמי שנתן לא ידע שבכך הוא עוזר למועמד".

 

פרופסור גרוס מוסיף כי לא רק הסכום הגדול שבו מדובר מעורר בעייתיות ויוצר חשד כי אין מדובר בעזרה של חבר בלבד - גם האופן בו נמסר הכסף מעיד על כך שמדובר בהליך לא חוקי לכאורה. "הכסף ניתן בצורה סיבובית, אין כאן מסירת כסף פשוטה אלא ניסיון להערים על הרשויות כדי לא להשאיר עקבות של מי שנתן את הכסף". נסיבות אלו, של ניסיון להעלים את זהות הנותן ואת סיבת הנתינה, מגבירות לטענתו של גרוס את החשד כי אין מדובר בהעברת כסף תמימה בין חברים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
פרופ' עמנואל גרוס
צילום: צביקה טישלר
צילום: פלאש 90
אריאל שרון
צילום: פלאש 90
מומלצים