שתף קטע נבחר

פרץ הצביע בשדרות וקרא: "הצביעו בלי דילים"

יו"ר מפלגת העבודה הצביע לבחירת רשימת המפלגה בקלפי בשדרות. הוא הסתגר דקות ארוכות מאחורי פרגוד הקלפי, והסביר: "התלבטתי". אף שבימים האחרונים פשטו שמועות על דילים רבים, ביניהם כאלה שהוא עצמו מעורב בהם, קרא היו"ר לבוחרים: "תבחרו את הרשימה הכי טובה, בלי דילים". פרץ הדגיש: "אצלנו לא 3,000 איש בוחרים את הרשימה ולא אחד, העבודה היא המפלגה היחידה שמקיימת דמוקרטיה אמיתית". בעבודה מרוצים מהתנועה הערה בקלפיות

"אני סומך על שיקול דעתם של מצביעי העבודה, שירכיבו את הרשימה הטובה ביותר בלי דילים ובלי שום הסדרים". כך אמר יו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ, לאחר שהצביע הבוקר (ג') בקלפי בשדרות עיר מגוריו. 

 

עד השעה 15:00 הצביעו 22.5% מבעלי זכות הבחירה. השיעור הגבוה ביותר נרשם בקיבוצים - 31%. השיעור הנמוך ביותר נרשם במחוז הצפוני - 14% הצבעה בלבד. במפלגה אומרים כי ברוב הקלפיות מדווח על תנועה ערה של מצביעים, וכי שיעור ההצבעה נחשב גבוה בהשוואה לשנים קודמות.

 

 

פרץ הגיע לקלפי מלווה ברעייתו אחלמה ובנו אוהד. קודם שנכנס לקלפי, הקפיד פרץ, כמו תמיד, להתנשק עם כל האוהדים והתומכים הרבים שקיבלו אותו בקריאות רמות. פרץ שב והפציר בבוחרים: "תבחרו את הרשימה הכי טובה, בלי דילים ובלי שום דבר".

 

דקות ארוכות הסתגר פרץ מאחורי פרגוד הקלפי, כשיצא אמר כי גם הוא עצמו התקשה לבחור: "יש פה את הרשימה הכי טובה ואת האנשים הכי טובים, אני עצמי התלבטתי ואם לא הייתי מכיר את הכללים, הייתי מסמן את כל ה-90 שיש ברשימה".

 

117 אלף בעלי זכות לבחור את רשימת המפלגה

 

חוץ מפרץ, עוד 117 אלף חברי מפלגת העבודה יבחרו היום את הרכב רשימת המפלגה לכנסת הבאה. 354 הקלפיות שברחבי הארץ נפתחו בשעה 9:00

בבוקר, ויישארו פתוחות במשך 12 שעות. מתפקדי העבודה יוכלו לבחור את המועמדים המועדפים עליהם מקרב 91 מתמודדים, שעשו בשבועות האחרונים מאמצים גדולים להיכנס לרשימה ולכנסת. בשל מצבה העגום של העבודה בסקרים, המאבק על המקומות הריאליים גדול, והוא גורר אינספור שמועות על דילים, רשימות חיסול ורשימות מומלצים.

 

לדברי פרץ, הרשימה שתיבחר היום "תכריע את עתיד המדינה לחברה הישראלית בשעותיה הקשות". הוא הוסיף: "יש מפלגה אחת שבוחרת את מועמדיה באמצעות 3,000 איש, ומפלגה אחרת שאיש אחד קובע את הרשימה. המפלגה היחידה שמקיימת דמוקרטיה אמיתית זאת העבודה".

 

פרץ הבטיח כי הרשימה שתיבחר היום תסייע לכל המגזרים, וגם למגזר הערבי: "המאבק החברתי לא מבחין בין ערבים ליהודים. מי שייהנה מצמצום הפערים יהיו הקבוצות נמצאות בתחתית הסולם; עולים, ערבים, פריפריה, חד הוריות נכים וכו'. כשנעלה את שכר המינימום לאלף דולר ונגדיל את קצבת הזקנה נסייע גם להם. האג'נדה החברתית מטרתה לבטל את ההבחנה בין אדם לאדם, ילד ערבי רעב הוא ילד רעב".

 

פרץ נשאל גם על האירועים בחברון היום ואמר: "מה שקורה שם זה חמור ביותר, התמונות הללו שבהם ישראלים שורפים בתי מגורים ומקורות פרנסה ובתי עסק והעולם מביט בנו וחושב שמדובר במדינה אחרת, זה כתם על פרצופה של המדינה והדמוקרטיה. צריך לגדוע את התופעות האלה באבם. אני תומך בכוחות הביטחון שיפעלו בנחישות לפעול אל מול הפורעים הללו".

 

פרופסור אבישי ברוורמן, הנחשב למועמדו של פרץ לשר האוצר, הצביע בקלפי בבאר שבע, ואמר: "אני בא מקברו של בן גוריון, נכנסתי לפוליטיקה כדי להגשים את חזונו". לדבריו, "אני סומך על חברי המפלגה שיבחרו את הנבחרת הטובה והראויה ביותר, שתצעיד את מפלגת העבודה למהפך ולניצחון ב-28 במרס".

  

"הדיל הענק"

 

דבריו של פרץ נגד ה"דילים" באים על רקע אינספור שמועות שפשטו בימים האחרונים אודות רשימות חיסול ומומלצים למיניהם, המופצים על ידי תומכיהם של אישים בולטים במפלגה, ואף מחוצה לה. הרשימות שזורעות בהלה בקרב המתמודדים הן אלו שהפיץ כביכול היו"ר פרץ, שנהנה מכוח רב בקרב המתפקדים, בשל מפקד הענק שערך בטרם קיום הפריימריז לראשות המפלגה.

 

נושא השיחה החם במסדרונות בית העבודה הוא "הדיל הענק", כפי שמגדירים אותו במפלגה, בין בנימין בן אליעזר ועמיר פרץ. על פי ההסכם בין שני האישים, יתמכו אנשיו של פרץ בבן אליעזר, ואילו בן אליעזר יפעל למען בחירתם של נתמכי פרץ ברחבי הארץ. יש המייחסים לחיבור בין שני האישים גם כוונה לחסום ניסיון אפשרי להחזיר את ברק לתמונה ולשריין אותו במקום ריאלי ברשימה, כפי שרבים מקווים ומצפים. 

 

בימים האחרונים הופצו רשימות מאיימות נוספות, שלכאורה הוכנו על ידי אנשיו של אהוד ברק מחד, ותומכיו של שמעון פרס מאידך. כמו כן, רשימות מומלצים שונות החלו לצוץ, כאלו שהוכנו על ידי קבוצות לחץ שונות במפלגה, קבוצות מאורגנות במגזרים וכן באירגונים כאלה ואחרים, כמו ועדי העובדים הגדולים וההסתדרות.

 

המקום הראשון ברשימה מרכז מאבק בעיקר של שני "צעירים" בולטים: חברי הכנסת יצחק (בוז'י) הרצוג ואופיר פינס. שניהם מקווים להתברג במקום השני.

פורשי מערכת הביטחון הרבים שבמפלגת העבודה נאבקים על המקומות בעשיריה הראשונה. קרב אמיתי ניטש בין בנימין בן-אליעזר, הנושא עיניו אל מקום בשלישיה הפותחת לבין ראש השב"כ לשעבר, עמי איילון, הנחשב למקורב לעמיר פרץ. גם דני יתום, אריה עמית הטרי בפוליטיקה, אפרים סנה הוותיק וכמובן מתן וילנאי נלחמים בשדה הקרב הזה וכולם רוצים להיות ה"ביטחוניסט הבכיר" של העבודה.

 

מזכ"ל העבודה, ח"כ איתן כבל, ניסה להפריך בימים האחרונים את השמועות על רשימות החיסול שצצו כפטריות אחרי הגשם. כבל אמר כי שיטת ההצבעה במפלגה, המונה כ-117 אלף מתפקדים, לא מאפשרת לדילים ולרשימות חיסול להצליח.


פורסם לראשונה 17/01/2006 11:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פרץ. "בלי דילים"
צילום: רויטרס
צילום: מיכאל קרמר
הרצוג. מאבק על המקום הראשון
צילום: מיכאל קרמר
צילום: גבי מנשה
פינס. קמפיין אינטנסיבי
צילום: גבי מנשה
מומלצים