שתף קטע נבחר

"אחרי שפרס הלך, בכינו שלושה ימים"

מצביעיה הוותיקים של העבודה, נאמניה עוד מימי מפא"י, הגיעו להצביע בבחירות פנימיות שהפעם לא כוללות את אחד מסמליה של המפלגה - שמעון פרס. "זו לא אותה מפלגה", אמר אחד, אבל יש מי שסבורה אחרת: "פרס עושה רק בעיות"

שמעון פרס עזב, אבל ההצגה חייבת להימשך: רבים מוותיקי מפא"י הגיעו הבוקר (יום ג') לסניף מפלגת העבודה בגבעתיים, כדי לבחור את רשימת העבודה לכנסת. עזיבתו של פרס אומנם אינה משאירה אותם אדישים, אולם רובם לא מתכוונים לשנות את אופן הצבעתם ולנדוד לקדימה. 

 

"המצב רע מאוד. ברגע שפרס יצא בכיתי שלושה ימים, אבל אני חייב להמשיך בדרך של מפלגת העבודה. היא אינה אותה מפלגה, אך היא המפלגה שלי", אמר ל-ynet יצחק אפללו, מתפקד העבודה ב-50 השנים האחרונות.

 

אבל אפללו, וחבריו המאוכזבים, אינם מייצגים את כלל הוותיקים. ציפורה לרנר, למשל, סיפרה כי היא חברה במפלגה מאז שהיתה בת 15, מהימים בהם למפלגה בחו"ל קראו "דרור". "הלוואי ופרס היה עוזב כבר לפני עשר שנים, זה היה טוב יותר", הבהירה. "הוא עושה רק בעיות - התחיל עם יצחק רבין וגומר עם פרץ".

 

המועמדת שלי יחימוביץ', שהגיעה לבקר בסניף, טענה שאין מה לחשוש מעזיבתו של פרס. לדבריה, "קדימה זו לא מפלגה אמיתית. אין לה דרך ואני סומכת על התודעה הפוליטית של אזרחי מדינת ישראל".

 

"אין לי שום ספק שאלו שמהססים עכשיו אם להצביע למפלגת העבודה או למפלגה ההיא יחזרו הביתה", אמרה. "בוודאי הגימלאים, שאין מפלגה שדאגה ותוסיף לדאוג להם כמו מפלגת העבודה".

 

ואכן, תומכים בפרס או מתנגדים לו, המכנה המשותף בין הגימלאים שהגיעו להצביע הוא הדאגה למצב הקשישים בישראל.  

 

יעקב לידר, שלא מתכוון לשנות את דפוסי הצבעתו בגלל עזיבתו של פרס, הסביר כי "מפלגת העבודה היא היחידה ששריינה מקום לנציג גימלאים. אנחנו לא יכולים לחיות בתרבות אסקימואית, והגיע הזמן ששרי האוצר ידאגו לא לפגוע בזכויות הגימלאים. מדובר באנשים שעשו שנים לטובת המדינה והמשק ובערוב ימיהם צריכים לבחור בין תרופה ללחם".

 

צילום וידיאו: שי רוזנצוויג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מירי חסון
הוותיקים מצביעים
צילום: מירי חסון
צילום: מירי חסון
"טוב שהלך". לרנר
צילום: מירי חסון
צילום: איי פי
עזב. פרס
צילום: איי פי
מומלצים