שתף קטע נבחר

אלהמברה - מלכת המסעדות הכשרות

מסעדת אלהמברה, שפתוחה כבר מ-41 שנה והפכה כשרה לפני כמה שנים שומרת על מעמדה כמסעדת גורמה איכותית וכשרה

אני מניח שרובכם לא התחבטתם בשאלה מה עושים כשפוגשים מלכה. איך פונים אליה - קדים קידה, אוחזים בכף ידה בעדינות ומרפרפים נשיקה, או שמגניבים לכף ידה פתקונת עם מספר הטלפון שלכם? נחסוך לכם את ההתחבטות. פשוט תזמינו מקום באלהמברה. כדרכם של ארמונות, את המכונית לא תצטרכו להחנות מפני שייקחו לכם אותה בפתח המסעדה (הוולה-פארקינג כלול במחיר) ותעלו מעדנות בגרם המדרגות העתיק היישר לקומה השנייה.

 

אלהמברה - מלכת מסעדות הגורמה הכשרות - היא תופעה שאין לה אח ורע בישראל. היא עומדת שם מעל ל-41 שנה. מגיע לה שאפו גם כי מייסדה, השף כריסטיאן, היה הראשון שלקח את מסעדתו, מקבוצת הקו הראשון של מסעדות הגורמה - הפך אותה לכשרה (אפילו למהדרין) והחל להנפיק יצירות שהראו לכולם את הדרך. האיש הוא תופעה מהיבט נוסף. בענף שמוסדותיו אינם מאריכי ימים - כריסטיאן נמצא שם כל הזמן הזה. עומד, מלטש, יוצא אל הלקוחות ויוצר אינטראקציה מיוחדת בין המטבח ללקוחות שבאולם.

 

למרות העיצוב היוקרתי הקריר (המלצתנו: להחליף בדחיפות את הכיסאות) רשמנו לעצמנו אווירה ביתית במסעדה כולה. יש לו נוכחות, לאיש. זה ניכר גם בתפריט. אצל כריסטיאן תזמין לפי המלצותיו. אל תחשוב אפילו להתווכח. בתפריט יש גם אזהרה: "ההנהלה אינה אחראית לסטייקים העשויים WD". החלטנו להתפרקד בידיו הטובות ולתת לו לעשות את מלאכת הבחירה. היינו שוב עם השוטר ואשתו, מנהלת הכספים הידועה, המעצבת ובעלה. הם השלימו, כך שלכולם היה מצב רוח.

 

מנות הפתיחה היו מלאכת מחשבת של ותק, חדשנות ויד יציבה על ההגה. שימו לב למנה הבאה: פרחי סלמון מעושן עם סלט חיטה, סלק וצימוקים (30 שקל). מנה פשוטה לחלוטין. מרכיביה אף ספרטניים משהו - אבל טעימה בטירוף. בדיוק מה שאתה מצפה משף שנמצא שם על ספינתו 41 שנה. כך היה גם עם סלט האנדיב עם סלק, אגסים צלויים, חרדל גרגרים וסילאן (40) - לכאורה מרכיבים פשוטים, אך הטריות והשילוב המדויק יצרו מנה מנצחת שלא היססנו להזמינה פעמיים.

 

קרפצ'יו הבקר (35) היה מעדן. פרוס בעובי המתאים, דהיינו בעובי נייר טישיו, מקבל את כל טעמי הרוטב שמעליו ומניח מספיק מקום לטעמו הנא של הבשר. אותו סיפור עם החציל המאודה המלופף סביב בשר כבש וצנוברים (35), מסוג המנות שאתה חוזר למסעדה רק בגללן.

 

בשלב זה גם אתם בטח שמתם לב שמחירי המנות כאן הם השפויים ביותר שפגשנו במסעדות הקו הראשון. כל מסעדן שיחקה זאת יזכה אצלנו לתרועה רמה.

 

בעיקריות לכו על האנטרקוט שבא מנתח בשר מיושן במקום, והוא פשוט חגיגה לחיך (85). עוד ניסינו את פילה המוסר שהגיע מהים הבוקר, נמשח ברוטב פלפל אדום, נצרב בתנור וקיבל טעם וניחוח לעילא. רק העופיון בזיגוג דבש (70) הדגים עד כמה בישול פשוט משול לעיתים להליכה במדרון תלול. אם אין הקפדה מושלמת על המוצר, הרוטב ושאר מרכיבים, מתקבלות מנות ברמה של אולם אירועים. וזה מה שקרה לעופיון. נתחי הפילה בקר שהזמינה היונה היו בחירה מצוינת.

 

באחרונות תנו לפטיסרי של הבית, ג'ייסון ממיאמי, ללהטט לכם. תזמינו מהכל. לעובדה שתבואו בקבוצה יהיה יתרון. וטרם שתצאו קודו קידה. אחרי הכל מדובר במלכה. שבוע טוב.

 

  • אלהמברה, שדרות ירושלים 30 יפו. טל': 03-6834453

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המלכה. אלהמברה
המלכה. אלהמברה
צילום: יונתן בלום
מומלצים