שתף קטע נבחר

החבר העיד: עמרי מיתן את אביו

דרור מור, חברו של עמרי שרון ב-16 השנים האחרונות, העיד בתחילת שלב הטיעונים לעונש: "עמרי ליווה את אביו כגורם ממתן והיה לו חלק משמעותי בעובדה שאביו הגיע לאן שהגיע". חבר נוסף, נועם גרסל, העיד: "במלחמת לבנון טרטרו את עמרי פי שניים מכל חייל אחר אך הוא מעולם לא התלונן על כך. יש לו לב גדול מלהכיל". בפרקליטות מודים ש"המצב מביך, בגלל אשפוזו של רה"מ", אך איתנים בדעתם לדרוש עונש מאסר בפועל

שלב הטיעונים לעונש במשפטו של עמרי שרון, שהורשע בעדות שקר, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירה על חוק מימון מפלגות, נפתח הבוקר (א'). מהיום ועד יום רביעי יעידו עדים שונים, בהם עדי אופי מטעמו של שרון. בפרקליטות מודים "המצב מביך, בגלל אשפוזו של ראש הממשלה", אך הם איתנים בדעתם לדרוש עונש מאסר בפועל, בשל חומרת העבירות.

 

שרון הבן התייצב הבוקר בבית המשפט, וכשהמאבטחים הציעו לו לוותר על בדיקה ביטחונית, סירב והתעקש לעבור אותה. זמן קצר לאחר מכן נשיאת בית משפט השלום בתל-אביב, עדנה בקנשטיין, פתחה את הדיון.

  

צילום וידאו: דלית שחם

 

העד הראשון שהעיד במשפטו של עמרי הוא חברו הקרוב, דרור מור, בן 43 מתל אביב. הוא סיפר כי הוא חברו הקרוב של עמרי ב-16 השנים האחרונות. מור סיפר שעמרי הוא "אדם שעוזר לזולת כמתוך אינסטינקט", ומלווה משפחות שכולות רבות. הוא הוסיף: "עמרי לא דאג לעצמו כפי שדאג לזולת והדבר נראה בדימוי הפוליטי שלו שהוא שונה לחלוטין מעמרי האדם, שלמרות ששועי עולם עברו אצלו בבית הוא תמיד נשאר אדם צנוע".

 

מור הוסיף כי עמרי הוא זה שלמעשה מיתן את אביו והביא אותו לתהליך ההתנתקות. "הוא ליווה את אביו כגורם ממתן והיה לו חלק משמעותי בעובדה שאביו הגיע לאן שהגיע". הוא הוסיף שהוא מקווה שבראייה היסטורית אפשר יהיה לראות את השפעתו זו.

 

"במלחמת לבנון טרטרו את עמרי והוא לא התלונן"

 

מיד לאחריו העיד נועם גרסל, חברו של עמרי מהצבא. הוא סיפר כיצד "במהלך מלחמת לבנון טרטרו את עמרי פי שניים מכל חייל אחר אך הוא מעולם לא התלונן על כך". גרסל, מנכ"ל של חברה העוסקת באיכות הסביבה, אמר כי "מעבר לאהבת הטבע של עמרי, מדובר באהבת אדם גדולה ובהבנה עד כמה הטבע חשוב לנו ולדורות הבאים מתוך אהבת אדם". לדבריו, "לוקח זמן עד שלומדים לחבב אותו, אבל זה רק בגלל הביישנות שלו. בסופו של דבר יש לו לב גדול מלהכיל".

 

חבר נוסף מהצבא, עופר צמחי, העיד: "עמרי קיבל את פרס מפקד חיל האוויר על פיתוח מערכת אמל"ח ייחודית. הוא חבר ללא תנאי וללא סייג ויש פער עצום בין איך שהוא נתפס בעיני התקשורת ואיך שאנשים מתארים אותו לבין עמרי שאנחנו מכירים. הוא אדם צנוע שמסתפק במועט, אדם הגון וישר בצורה בלתי רגילה. הוא בעל רגישות חברתית מהמדרגה הראשונה ויוצר תחושה של אהבה עצומה גם אצל יריביו. עמרי הוא מלח הארץ ויש לי זכות גדולה להיות חבר שלו".

 

ד"ר מנחם הופנונג, מומחה למימון בחירות, העיד בנושא חוק מימון מפלגות והבעיות הנעוצות בו. הופנונג, מהמחלקה למדעי המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים, טען כי שאלת המימון של מערכת בחירות פנימיות במסגרת של מפלגה דמוקרטית היא סוגיה קשה, שלא נמצא לה עד היום פתרון מניח את הדעת.

 

בחוות דעתו, שהוגשה לבית המשפט, הוא קובע כי למודל שנקבע בישראל אין אח ורע בעולם וכי מודל זה אינו מאפשר מימון ציבורי, אך גם קובע תקרות הוצאות לא מציאותיות. במהלך עדותו אמר כי באותה מערכת הבחירות של שנת 1999 "היה חבר כנסת נוסף שחרג מסכום מימון המפלגות שהוקצב לו, עבר על החוק ולא הועמד לדין - ואף הקים מערכת כדי להסוות את מעשיו". ד"ר הופנונג אמר שאם יתבקש על-ידי השופטת, ינקוב בשם המפורש - אך היא עצרה אותו (באותן בחירות פנימיות התמודדו גם אהוד אולמרט ומאיר שטרית).


מתייצב (צילום: אלי אלגרט)

 

פרקליטו של שרון, עו"ד דן שיינמן, אמר לפני כחודשיים בבית המשפט ש"חוק מימון המפלגות הוא חוק שבעצם לא ניתן לעמוד בו, ולמעשה מדובר במלכודת כמעט הכרחית למי שרוצה לקיים בחירות".

 

בסך הכול העידו היום עשרה עדים מטעמו של שרון. הדיון בעניינו יתקיים גם מחר וביום רביעי צפוי שרון לדבר בשלב המלה האחרונה במשפטו. גורמים המקורבים לשרון אמרו שהציבור לא מודע למעשיו, ולכן "רוצים לחשוף אותו בבית המשפט כאדם, ולא כאיש פוליטי וכוחני, כפי שהוא מצטייר בעיני הציבור". כל זאת, על מנת לשכנע את בית המשפט שלא לגזור עליו עונש מאסר בפועל.  

 

בתחילת דצמבר פנה עמרי אל בית משפט וביקש לדחות את שלב הטיעונים לעונש. בנו של ראש הממשלה נימק את בקשתו בכך שהמפלגות המתחרות ינסו לעשות שימוש בדיון בעניינו במהלך מערכת הבחירות, והדבר עלול לפגוע באורח קשה בניהול ההגנה בתיק. עוד הוא ביקש לדחות את הטיעונים לעונש בטענה שאינו מתמודד על מקום ברשימה לכנסת. לדבריו, כבר בשלב זה היו התבטאויות קשות בתקשורת לגביו וזאת למרות שהעניין תלוי ועומד להכרעת בית המשפט. 

 

ואולם, השופטת בקנשטיין החליטה לדחות את הבקשה. בתחילת ינואר הגיש עמרי ליושב ראש הכנסת, ראובן ריבלין, מכתב התפטרות, והצהיר שהוא פורש מהחיים הציבוריים ולא מתכוון להתמודד בבחירות לכנסת הבאה.

 

פרשת "עמותות הקש"

 

העבירות בהן הורשע שרון הבן מתייחסות לפרשת "עמותות הקש", שהתרחשה בשנת 1999 - עת התמודד אביו, ראש הממשלה דהיום, בפריימריז בליכוד. יריביו באותן בחירות פנימיות, שהתקיימו לאחר תבוסתו של בנימין נתניהו לאהוד ברק, היו אהוד אולמרט ומאיר שטרית. שנתיים לאחר הפריימריז "התפוצצה" הפרשה בתחקיר "ידיעות אחרונות".

 

לפי כתב האישום, אותו הגיש היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לפני ארבעה חודשים, עמרי שרון ניהל עבור אביו את מערכת הבחירות. ביו יולי 99' לפברואר 2000 קיבל תרומות בסכום של יותר מ-6 מיליון שקלים מתאגידים בארץ ובחו"ל עבור הקמפיין. מדובר בסכומים החורגים בהרבה מכפי שמותר לקבל על-פי חוק המפלגות.

 

שרון הבן לא דיווח על הסכומים האדירים למוסד הביקורת של הליכוד. לצורך השימוש בכספים הוקמה חברת "אננקס מחקרים", אליה הוזרמו הכספים ובאמצעותה הם שולמו לספקים ולנותני שירותים למיניהם. בין השאר מואשם עמרי שרון כי הנחה חלק מהספקים להיזהר ברישום החשבוניות, כך שלא יסגירו את מהות העבודה שביצעו. תחילה ביקש מבקר המדינה לחקור את הפרשה. עמרי שרון, לפי כתב האישום, שיקר לו ביודעין. לאחר מכן נפתחה חקירת משטרה ממושכת בעניין ובעקבותיה החליט היועץ המשפטי על ניקוי האב - והגשת כתב אישום נגד הבן. 


פורסם לראשונה 23/01/2006 09:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
שרון הבן בבית-המשפט
צילום: אלי אלגרט
צילום: רויטרס
"מיתן את אביו"
צילום: רויטרס
מומלצים