שתף קטע נבחר

6 מתכונים עם בשר כבש

למה שלא תבשלו כבש לארוחת החג? שישליק בתחמיץ, קציצות עם בצל ירוק ושזיפים, צלעות טלה בתנור ועוד

שישליק כבש בתחמיץ עגבניות ונענע

 

המרכיבים:

1 ק"ג ירך כבש חתוכה לקוביות

לתחמיץ:

1 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

2 בצלים מגוררים

1 עלה דפנה חתוך לחתיכות קטנות

2 כפות נענע קצוצה

2 עגבניות מקולפות, ללא המיץ, מגוררות

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי התחמיץ בקערה, ומשרים בהם את הבשר למשך 6 שעות. משפדים את קוביות הבשר על שפודים וצולים בגריל כ-5 דקות.

 

כדורי בשר וחצילים

 

המרכיבים:

10 פרוסות חציל מטוגנות

1/2 ק"ג בשר כבש טחון

2 בצלים קצוצים

2 ביצים טרופות

קורט קינמון

מלח

פלפל

קמח

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את פרוסות החציל המטוגן לקוביות. מערבבים את החצילים עם בשר הכבש, הבצל, הביצים, הקינמון, המלח והפלפל. צרים כדורים קטנים, מגלגלים בקמח ומטגנים כשמן עד שהם מזהיבים. אפשר להגיש את כדורי הבשר חמים או קרים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

קציצות עם בצל ירוק ושזיפים

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג בשר כבש טחון

1/3 כוס פירורי לחם

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

ביצה

מלח

פלפל

שמן לטיגון

לרוטב:

4 בצלים יבשים, קצוצים

2 כפות שמן

1 כוס מים 

1/2 כוס יין לבן יבש

300 גרם שזיפים מיובשים

2 חבילות בצל ירוק

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את בשר הכבש, פירורי הלחם, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הביצה, המלח והפלפל, ומצננים במקרר במשך שעה.
  2. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומטגנים בשמן כ-2 דקות.
  3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב מאדים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את המים והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות והשזיפים, ומבשלים על אש נמוכה, כשעה, מתבלים במלח ובפלפל.
  4. מסירים את הקצה של הבצלים הירוקים ואת רוב החלק הירוק, מוסיפים לסיר ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.

 

 

שוק טלה בשום וחבושים

 

המרכיבים:

1 שוק טלה במשקל 2 ק"ג

6 שיני שום קלופות וחצויות

4 חבושים קטנים שטופים היטב

4 ראשי שום

1  חבילה מרגרינה בטעם חמאה

1/4 כוס שמן זית

1/2 1 כוסות יין לבן יבש

2 ענפי רוזמרין טרי

מלח

פלפל שחור טרי

 

אופן ההכנה:

  1. בסכין חדה חורצים חריצים בשוק הטלה, ומחדירים לתוכה את 6 שיני השום. מתבלים במלח ובפלפל. מבשלים את החבושים כ-1/2 שעה. מסירים את הליבה ופורסים לפרוסות עבות. מפרקים את 4 ראשי השום לשיניים.
  2. מניחים את שוק הטלה בתבנית אפייה. מורחים את השוק במרגרינה ובשמן זית, יוצקים לתבנית את היין, ואופים כ-20 דקות, בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.
  3. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים 20 דקות נוספות. מוסיפים את החבושים, שיני השום והרוזמרין, ואופים 50 דקות נוספות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

צלעות טלה בתנור עם עגבניות שרי 

המרכיבים:

6 צלעות טלה בחתיכה אחת

3 כפות פלפל שחור גרוס

מלח

1/2 כוס יין לבן יבש

1/4 כוס שמן זית

400 גרם עגבניות שרי

1 חבילה כוסברה טרייה

4 שיני שום כתושות

30 גרם צנוברים

1/2 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את רוב השומן סביב הצלעות, ומשאירים מעט שומן סביב הבשר. מסירים את העצם התחתונה כך שיהיה אפשר לחתוך את הצלעות (אפשר לבקש מהקצב). מתבלים את הצלעות במלח ובפלפל שחור, ומניחים בתבנית חסינת אש. מוסיפים לתבנית את היין ושמן הזית, ואופים כ-25-20 דקות בתנור בחום בינוני-גבוה.
  2. מעבירים במעבד מזון את הכוסברה, השום, הצנובר, שמן הזית והלימון בתוספת מלח ופלפל לפי הטעם, עד שנוצרת מחית חלקה. מערבבים את המחית עם העגבניות. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את העגבניות המתובלות, ומקפיצים כ-2 דקות. מגישים את העגבניות לצד צלעות הטלה.

 

 

כבש על עלי גפן

 

המרכיבים:

8 עלי גפן משומרים, שרויים במים קרים למשך לילה

1/2 ק"ג בשר כבש טחון

2 בצלים קצוצים רק

2 כפות שמן

מלח

פלפל

קורט קינמון

50 גרם צנוברים

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את בשר הכבש והבצל ב-2 כפות שמן ומשחימים מכל הצדדים. מתבלים במלח, פלפל וקינמון. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים היטב.
  2. מרפדים תבנית אפייה במחצית מעלי הגפן. מניחים על העלים את תערובת הבשר, ומכסים בשאר העלים. מטפטפים מעל את מיץ הלימון. מעמידים את תבנית האפייה בתוך קערה עם מים חמים, ואופים בתנור בחום בינוני, כחצי שעה.

 


פורסם לראשונה 20/03/2006 10:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים