שתף קטע נבחר

אליפות אפריקה: גאנה ניצחה את סנגל

אדג'יי, פאפואה ופנטסיל פתחו בהרכב גאנה במשחקה נגד סנגל בקאהיר. האחרון בישל את השער של אמואה, שנתן לנבחרתם ניצחון 0:1. אניימה וניגריה ניצחו את זימבאבווה 0:2

סמי אדג'יי ממ.ס. אשדוד, ג'ון פנטסיל מהפועל תל אביב ועמנואל פאפואה מהפועל כפר סבא התייצבו שלושתם על כר הדשא בקאהיר כשהם לבושים במדי נבחרת גאנה, מול אל-חאדג'י דיוף וחבריו מנבחרת סנגל. בסיומו של המשחק, השני של נבחרת גאנה באליפות אפריקה במצרים, ירדו הזרים הישראלים כשהם חוגגים עם חבריהם ניצחון 0:1, שמותיר אותם חזק בתמונת העלייה לרבע הגמר מבית ד' של הטורניר.

 

גאנה, אחת מנציגות אפריקה במונדיאל הקרוב, פתחה את משחקה השני בטורניר (הפסידה בראשון 1:0 לניגריה), כשהיא נמרצת ואגרסיבית. כבר בדקה העשירית החמיץ פאפואה הזדמנות להעלות את קבוצתו ליתרון, אחרי שהגיע לכדור חופשי שהרים פנטסיל לרחבה ונגח לקורה. שלוש דקות לאחר מכן, בישל פנטסיל שער יתרון לחלוץ בורוסיה דורטמונד, מת'יו אמואה, מכדור יד.

 

למרות שנותרו דקות ארוכות עד לסיום המשחק, פאפואה ופנטסיל סייעו לקבוצתם לשוער מאשדוד אדג'יי לשמור על רשת נקייה עד לניצחון בסיום. לא לפני מהומה שפרצה במגרש בדקה ה-62. לריאה קינגסטון, שגם לו היסטוריה לא ארוכה במיוחד במדי הפועל ת"א, הפגין את אותה עצבנות שאיפיינה אותו בישראל גם מול סנגל. הקשר התעמת עם חאביב בייה הסנגלי, שדחף אותו בחזהו. קינגסטון עשה הצגה, נפל ותפס את פניו. השופט לא התרגש והרחיק את שני השחקנים.

 

בעקבות הניצחון, מדורגת גאנה במקום השני בבית 4, אחרי ניגריה שגברה על זימבאבווה 0:2. ג'ון מיקל אבי בן ה-18 נתן הצגה בשורות הנבחרת הניגרית. תחילה בישל שער נגיחה לכריסטיאן אובודו בדקה ה-57. שלוש דקות לאחר מכן כבש הכוכב הצעיר בעצמו מ-20 מטרים ונתן לו ולחברו השוער וינסנט אניימה מבני יהודה ניצחון שני בטורניר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ון פנטסיל (מימין)
ג'ון פנטסיל (מימין)
צילום: איי פי
מת'יו אמואה (משמאל)
מת'יו אמואה (משמאל)
צילום: רויטרס
מומלצים