דודג' אנד קוקס - בעלת עניין במכתשים אגן
הקרן האמריקנית מבוסטון רכשה בימים האחרונים מניות מכתשים אגן בשווי של יותר מ-100 מיליון שקל, ומחזיקה עתה ב-5.15% מהון המניות המונפק של החברה הישראלית. רכישת מניות מכתשים אגן היא השקעתה היחידה עד כה של הקרן בחברה ישראלית
קרן ההשקעות האמריקנית דודג' אנד קוקס (Dodge & Cox) החלה להיות בעלת עניין בחברת האגרו-כימיה הישראלית מכתשים אגן.
הקרן האמריקנית מבוסטון מחזיקה בכ-23.5 מיליון מניות מכתשים בשווי מצרפי של כ-600 מיליון שקל, לאחר שבימים האחרונים רכשה מניות מכתשים בהיקף כספי הגבוה מ-110 מיליון שקל. בסך הכל מחזיקה דודג' אנד קוקס ב-5.15% מהון המניות המונפק של מכתשים אגן.
הקרן האמריקנית רכשה את מניות מכתשים במסגרת "קרן המניות הבינ"ל" אשר הוקמה ב-2001 ומנהלת הון בהיקף של 13.4 מיליארד דולר. הקרן מפנה 14.7% מהונה לרכישת חברות בשווקים מתפתחים, מונח זה כולל לפי תשקיף הקרן את המדינות: ברזיל, דרום קוריאה, מקסיקו, דרום אפריקה, תאילנד וישראל.
רכישת מניות מכתשים אגן היא השקעתה היחידה עד כה של הקרן בחברה ישראלית או בחברה במזרח התיכון בכלל. בין אחזקותיה הבולטות של הקרן האמריקנית: יצרנית התרופות הצרפתית סאנופי אוונטיס, בה מחזיקה הקרן מניות בהיקף של 455 מיליון דולר, חברת סוני היפנית (402 מיליון דולר) וחברת המדיה ניוז קרופ שבשליטת רופרט מרדוק (390 מיליון דולר).
הקרן האמריקנית מסווגת את עצמה כמשקיעה בחברות רווחיות עם תזרים מזומנים חיובי, כאשר אופי ההשקעה הוא לטווח ארוך. הקרן משקיעה בחברות רק אחרי שביצעה מחקר על החברה ועל השוק בו היא פועלת, ונוטה להשקיע רק בחברות עם הנהלה יציבה ושקיפות עסקית.
קרן ההשקעות דודג' אנד קוקס הוקמה ב-1930 ומנהלת, נכון לסוף 2004, יותר מ-140 מיליארד דולר של משקיעים פרטים ומוסדיים בקרנות נאמנות ובחשבונות פרטיים.
מכתשים אגן, מקבוצת כור תעשיות, פועלת בשוק האגרו-כימיה. לחברה 3 קבוצות מוצרים עיקריות: קוטלי עשבים, קוטלי חרקים וקוטלי פטריות. מכתשים אגן נחשבת ליצרן הגנרי המוביל בעולם בתחום המוצרים להגנת הצומח, ודורגה במקום ה-7 בעולם במכירות בתחום האגרו-כימיה ב-2004. החברה נסחרת בבורסה של תל אביב לפי שווי של 11.5 מיליארד שקלים.
שלמה ינאי, מנכ"ל מכתשים אגן
מומלצים