שתף קטע נבחר

הרשעה: הרג את מוכר הארטיקים המתחרה

ויקטור בן שמחון הגיע לבית יריביו העסקיים כדי לפתור את הסכסוך בינהם. לאחר שהפגישה פוצצה, הוא חזר עם אקדח. ביהמ"ש לא השתכנע בכוונת זדון - וסעיף האישום הומר מרצח להריגה

בית משפט המחוזי בחיפה הרשיע היום (ה') בהריגה את ויקטור בן שמחון, תושב אור עקיבא שנאשם שבאוגוסט 2004 הרג את משה (צ'יקו) פדלון בעקבות סכסוך על מכירת ארטיקים בחוף נחשונית בקיסריה. השופטים קבעו בהכרעת הדין שהתביעה לא הוכיחה שמדובר ברצח ולכן הומר סעיף האישום להריגה.

 

באוגוסט 2004 הגיעו בן שמחון ואדם נוסף לבית אחיו של המנוח, עמוס פדלון בפרדס חנה, על מנת לשים קץ לסכסוף בינהם. במהלך הפגישה פרץ ויכוח בין אחיו של הנרצח לאדם שהגיע עם בן שמחון. הנאשם וחברו עזבו את המקום, לאחר שאחיו של פדלון נגח בפניו של אחד מהם.

 

מאוחר יותר הצטייד בן שמחון באקדח, חזר לבית משפחת פדלון וכשהבחין במנוח ובאחיו פתח לעברם באש. מהירי נהרג משה פדלון ואדם נוסף נפצע. לאחר שירה נמלט בן שמחון מהמקום תוך שהוא יורה לעבר האח, עמוס שרדף אחריו.

  

אב בית הדין, השופט מנחם נאמן, קבע שהמדינה לא הוכיחה מעל לספק סביר שלנאשם הייתה כוונה להמית את המנוח. לדבריו, מי שפגע בבן שמחון היה אחיו של המנוח. "הגיוני לכן לומר שלו החליט הנאשם להרוג מישהו הוא היה יורה באח עמוס ולא במנוח", קבע השופט נאמן.

 

כמו כן כתבו השופטים נאמן, עודד גרשון וכמאל סעב שלא ייתכן שהירי לא בוצע בדם קר, אלא לאחר שאחיו של המנוח התגרה בנאשם ובאדם שהיה עימו, לכן למעשה מדובר ב'קינטור' שגם הוא עשוי להפוך אישום ברצח להריגה בלבד. בנוסף לזיכוי מהרצח זוכה הנאשם גם מניסיון לרצח של אחיו של המנוח.

 

לאחר שיצאו השופטים מהאולם, פרצו בני משפחת פדלון בקריאות זעם לעבר התובעת. "זה לא צדק. אין צדק במערכת המשפט הזו. בעוד שלוש שנים הוא יהיה בחוץ וירצח את כולנו. זה מה שהוא רצה לעשות מלכתחילה", קראו בני משפחתו שהוצאו מהאולם.

 

טומי נדשי, עורך הדין שייצג את בן שמחון, הגיע לדיון כשהוא מלווה בשומרי ראש, בשל חששו שבני משפחת פדלון יפגעו בו.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הורשע בהריגה. בן שמחון
הורשע בהריגה. בן שמחון
צילום: אחיה ראב"ד
נורה בפתח הבית. משה פדלון
נורה בפתח הבית. משה פדלון
צילום רפרודוקציה: רענן בן צור
מומלצים